Seriály a filmy

1. prosince 2016 12:37

Karolína prozradí, jaké inspirace si přivezla od moře

Karolína prozradí, jaké inspirace si přivezla od moře

Vše o pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete TADY.

Oblíbená kuchařka Karolína Kamberská miluje slunce a moře. Jak sama ale říká, v poslední době má pocit, že na jih jezdí víc kvůli jídlu než kvůli nekonečně modré hladině a konejšivým vlnám. Radost má pak z toho, že si tak kromě zážitků domů vozí také mnoho inspirací pro své recepty. Právě jídla s chutí přímořských vzpomínek připraví i v dalším díle pořadu Karolína, domácí kuchařka již v sobotu 3. prosince v 17.00 na Primě.

Nejprve ale vezme Karolína diváky místo jihu na východ. Kdysi dávno narazila v jednom slovenském časopise pro hospodyňky na slovo „cícer“. Netušila, co to znamená, a pátrala, ale ani česká „cizrna“ jí moc neřekla. Dnes už ale ví, že jde o známou a oblíbenou luštěninu, která uprostřed zimy skvěle zahřeje třeba v podobě polévky. S dalším receptem už ale známá kuchařka na jih zamíří. A pojede do Itálie. Jak prozradí, její děti milují špagety a ona se jejich nejoblíbenější variantu – s kečupem – rozhodla inovovat a našla recept, který je stejně jednoduchý na přípravu a chutná jim snad ještě víc – špagety s lososem, olivami a polníčkem.

Pro další inspiraci zamířila Karolína ještě jižněji – do Maroka. Odsud je znám tajine. Původně kameninový hrnec, ve kterém se připravuje jídlo, jehož základní složkou je maso. „Je to úžasná orientální specialita, kterou lze připravit z u nás běžně dostupných surovin. Dá se udělat z hovězího, kuřecího, jehněčího, zkrátka z různých druhů masa, a dokonce existuje i vegetariánská varianta. Můj první tajine byl z hovězího, a asi proto jej mám dodnes nejraději,“ říká Karolína. Orientální ráz tomuto jídlu pak dodávají i další přísady – sušené ovoce a mnoho zajímavého koření. „Vždy, když dělám tajine, připadám si jak na orientální tržnici s kořením, protože přesně tak voní i vypadá,“ zasní se Karolína.

S posledním receptem se vrátí do Itálie, přesněji nádherného Toskánska, odkud si přivezla recept na místní skvělé sušenky plné mandlí – cantuccini. Jsou výborné pro nečekanou návštěvu, protože doma v dóze vydrží dlouho. „S těmito sušenkami se vždy přenesu do jedné krásné toskánské cukrárny, kde jsem je poprvé ochutnala,“ zavzpomíná si Karolína.

Přímořské vzpomínky

• Hřejivá polévka s cizrnou

• Špagety s lososem, černými olivami a polníčkem

• Hovězí tajine s medem a švestkami s petrželovým kuskusem

• Mandlové sušenky Cantuccini

Sledujte osmý díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 3. prosince v 17.00 na Primě.

Všechny epizody pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete na Prima PLAY.

V první premiérové epizodě v pořadí již čtvrté řady se na obrazovky vrací sběratelka zapomenutých receptů a vášnivá kuchařka Karolína Kamberská a její pořad Karolína, domácí kuchařka. V sobotu 15. října vezme jeho protagonistka diváky do lesa a na zahradu. Právě tam totiž nasbírala inspiraci pro další chutné recepty, které prozradí již v 17.00 na Primě. Nová řada Karolíny, domácí kuchařky nabídne mnoho jídel, která v sobě mají ducha Středomoří, ale zároveň i hřejivost tradiční domácké kuchyně, která je na celém světě stejná. „Recepty pro novou řadu mojí kulinářské show i pro novou kuchařku, která vyjde letos na podzim, jsem připravovala od loňského léta – a to hlavně poctivým ‚testováním na zvířatech‘, tedy na své rodině,“ říká se smíchem novinářka a muzikantka Karolína Kamberská.

Pro první díl premiérové čtvrté řady však Karolína nešla daleko. Vyšla si jen do lesa a na zahradu. A jaké tedy bude její menu?

· Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami

· Jemné telecí s hříbky a máslovými noky

· Gratinovaný pórek se šunkou

· Mražená broskvovo-karamelová pěna

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty. Sledujte první díl čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 15. října v 17.00 na Primě.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.