Celebrity

29. února 2024 15:00

Tomáš Durčák

Zpěvačka Cat Janice prohrála boj s rakovinou, hudbou chtěla zaopatřit malého syna

Americká hudebnice Catherine Janice Ipsan, známá pod svou profesní zkratkou Cat Janice, prohrála svůj statečný dvouletý boj se vzácným, agresivním typem rakoviny. Zpěvačku proslavila její snaha složit před smrtí hudbu, kterou věnovala svému malému synovi a skrze níž se snažila vydělat peníze na jeho zaopatření.

Lidé na celém světě si pouštějí píseň Dance You Outta My Head, která se na sociálních sítích rozšířila jako lesní požár. Obepíná ji totiž velmi dojemný příběh matky snažící se téměř na smrtelné posteli co nejlépe postarat o svého teprve sedmiletého syna Lorena, byť jí rychle docházejí síly i čas.

Psal se listopad 2021, když si Cat Janice na krku nahmatala podivnou, tvrdou bulku. Lékařské vyšetření ukázalo, že jde o sarkom, vzácný a agresivní typ rakoviny, jehož prognóza pro pacienty nikdy není příliš vlídná. Zpěvačka krátce poté podstoupila operaci, při níž byl nádor odstraněn, stejně jako chemoterapii.

Zprvu zdánlivě vítězný boj o život se však opět zlomil loni v květnu, kdy se Cat dozvěděla, že se jí rakovina do těla vrátila. O měsíc později se s touto zprávou svěřila svým fanouškům. „Zjistila jsem to před pár týdny a od té doby se s tím snažím vyrovnat. Bohužel je zpět a mám ji v plicích,“ popsala mladá žena a matka. Navzdory špatné prognóze se naplno vrhla do práce a nazpívala výše zmíněnou, virální píseň.

Desátého ledna letošního roku vždy usměvavá a pozitivní žena fanouškům napsala, že musela kvůli špatnému zdravotnímu stavu být převezena do hospice. „Nevím, kolik času mi zbývá,“ zněl titulek nad videem, v němž oznámila: „Počet nádorů se prakticky přes noc ztrojnásobil.“ V jiném příspěvku popsala, že přepsala práva na veškerou svou hudbu na syna, aby mu po sobě něco zanechala.

Fanoušci z celého světa jí vyjádřili obrovskou podporu, sdíleli své vlastní tragické příběhy příbuzných, které jim vzala rakovina. A také slíbili, že budou hudbu Cat Janice pravidelně poslouchat, aby mu pomohli v nelehkém dětství a životě bez matky.

28. února bratr zpěvačky na Instagramu oznámil, že Catherine zemřela poklidně a obklopená svými nejbližšími. Zároveň dodal, že zpěvačka po sobě zanechala ještě nějaké umělecké výtvory, které si přála rovněž zveřejnit a v blízké době tak její rodina účiní.

S rakovinou nyní statečně bojuje také mladá česká zpěvačka Anna Slováčková:

Sdílejte článek
Štítky smrt rodina hudba rakovina Instagram syn Cat Janice

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 5. 2024

Jste vstřícní, Berani, ale ve vztazích si často pletete pomáhání s výchovou. Máte tendenci se hodně obětovat. Dnes se možná naučíte říkat ne, když budete mít pocit, že váš partner překročil hranice toho, co mu můžete dát. Pokud to uděláte, možná znovu objevíte něco podstatného, co jste možná cestou ztratili – své ego.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.