Astročlánky

12. září 2024 11:45

Sára Částečková

Čakra solárního plexu: Mějte moc nad životem a probuďte svou osobní sílu

Třetí čakra je centrem osobní síly a sebevědomí. Když je v rovnováze, přináší vnitřní klid a energii, zatímco její blokace může vést k nejistotě a úzkosti. Zdravé sebevědomí a respekt k životu vám otevírá dveře ke štěstí. Jak můžete zlepšit rovnováhu své třetí čakry, abyste posílili svou vnitřní sílu?

Umístění a symbolika třetí čakry

Solární čakra se nachází nad pupkem a její činnost velmi významně ovlivňuje slinivku břišní. Dlouhodobá blokace způsobuje potíže v oblasti břicha a břišních orgánů (játra a žlučník, slezina, slinivka, žaludek, část střev). Čakru symbolizuje lotos s deseti okvětními lístky. Barva je zlatožlutá, což symbolizuje světlo, energii a aktivitu. Východní nauka tvrdí, že právě na solaru je sídlo naší duše, kde jsou ukryté vzpomínky na minulé životy i veškerý strach.

Síla a moc se ukrývá v harmonii, klidu a radosti

Třetí čakra je pro nás jako malé zářící slunce, ve kterém je ukrytá síla a moc. Ovlivňuje vztahy s ostatními, ale také vztah k sobě samému. Velmi mnoho lidí zná pocit, kdy vstoupí do místnosti a bez důvodu cítí velkou tíhu u srdce. Je to tím, že na solaru vnímáme náladu a pocity ostatních.  A nejen to, stejný pocit můžeme vnímat na místech, kde se stala tragédie nebo se odehrávaly těžké osudy.

Pokud prožíváme náročnější období, tak velmi lehce přebereme energii ostatních bytostí na sebe. Strach a nejistota čakru sevře a pak se necítíme dobře. Snažte se zklidnit, zhluboka dýchejte a představte si zlatožlutou záři, která rozzáří prostor kolem vás. Tuto jemnou techniku můžete praktikovat kdekoliv a kdykoliv.

Světlo života ukryté v tajemném trojúhelníku

Válka a boj o moc přináší bezmoc, kdyby všechny bytosti měly v harmonii třetí čakru, nikdo by nechtěl válčit a bojovat o moc. Jak lehce by se žilo bez honby za mocí a touhou po majetku. Nebojujte, milujte a snažte se pečovat o psychickou pohodu. Zdravý životní styl a harmonický život  otevírá cestu ke štěstí. Určitě jste někdy zažili pocit, když se vám sevřel hrudník a vy jste se nemohli nadechnout. Stejný pocit se může dostavit, když jste ve společnosti negativních lidí a neumíte se bránit nebo nedokážete v klidu odejít. Člověk, který má čakru v nerovnováze, se snaží ostatní  za každou cenu tlačit tam, kde si myslí, že je to správné. Je jako buldozer, který útočí, hrne a nepřipustí nic jiného než svou pravdu. Pokud se někdo brání, jeho tlak se ještě zvýší. Chystáte se na jednání s takovým člověkem? Dejte si do kapsy tygří oko, jantar, obsidián nebo turmalín, ochrání vás a posílí  sebedůvěru.

Co se děje v těle, když je čakra zablokovaná

Prožíváme neustále zlosti, ovládá nás vztek nebo naopak jsme slabí a neumíme říct ostatním ne. Neumíme respektovat sebe samé, necháme se tlačit do něčeho, co je nám nepříjemné. Rozčilujeme se, zlobíme, když něco není tak, jak jsme si představovali a vysnili. Nerespektujeme druhé, ani sami sebe a také útočíme na životní situaci, vytváříme tlak, někdo také násilí. Jaké potíže tito lidé mají? Bolesti břicha a břišních orgánů (játra a žlučník velmi oslabuje vztek, oslabená slezina má za následek cukrovku, žaludeční potíže mohou nastat, když polykáme emoce, zadržujeme slzy, vztek a zlost). Jak z toho ven? Je to snadné, ale přesto v některých případech velmi těžké. Stačí se naučit říkat s láskou ne. Pokud nás někdo někam tlačí, nesnažíme se ho ovládat a manipulovat s ním. Pozor, nemáme zlost a vztek, když věci nejsou podle nás nebo když se lidé nechovají podle našich představ. Každý má právo mít svou pravdu a my máme právo jeho návrh s láskou odmítnout. Harmonizace třetí čakry je proces, který vyžaduje trpělivost a pozornost. Postupným zlepšováním vztahu k sobě samému můžeme posílit svou osobní sílu a získat větší kontrolu nad svým životem.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 9. 2024

Berani, dnes vám může přijít zvláštní dopis nebo telefonát a informace, které obdržíte, se vám mohou zdát poněkud zmatené. Mohou to být dobré nebo špatné zprávy, případně ani jedno, ale nepřijímejte je za bernou minci. Někdo si někde špatně vyložil nějakou důležitou informaci. Pokud je pro vás to, co slyšíte, důležité, ověřte si fakta, než to přijmete jako pravdu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.