reklama

Tataráček z červené čočky nejen pro vegetariány

Tataráček z červené čočky Foto:
Tataráček z červené čočky
Foto: snedeno.cz/ Jirka Svoboda

Ať už jste vegetarián, nebo jednoduše máte jen chuť na něco dobrého, ale bezmasého, rozhodně vyzkoušejte tento nový recept od Miriam z foodblogu snedeno.cz. Stojí to totiž za to!

Na 5 porcí budeme potřebovat:

300 g červené čočky
100 g mrkve
1 dl bílého vína
cca 3 dl vody
1 lahůdkovou cibulku nebo šalotku
1 stroužek česneku
2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice
2 vrchovaté lžíce kečupu
3 lžíce worchestru
sůl, čerstvě mletý pepř, kmín
pálivou kari pastu, cca 1 plnou lžičku
pažitku
olivový olej
chleba
celozrnný toustový chléb

Postup:

Čočku několikrát propláchneme vlažnou vodou a necháme důkladně okapat na cedníku. Mrkev oloupeme a nahrubo postrouháme. Do větší pánve nalijeme olej, vsypeme mrkev, kmín a čočku, přidáme kari pastu a restujeme. Když už čočka začíná chytat barvu, zalijeme vínem a necháme vydusit. Následně podléváme postupně horkou vodou, aby neplavala, ale ani se nepřipalovala a pod pokličkou vždy vydusíme dosucha. Když je čočka měkká, stáhneme z ohně, přidáme hořčici, kečup a worchester, přidáme drobně posekanou cibulku, pažitku, osolíme a opepříme. Směs promícháme, přilijeme ještě trochu oleje, aby nebyla suchá (chcete-li, můžete přidat žloutek).

Na troše oleje opečeme toustový chléb a na něj navrstvíme čočkový tataráček. Ozdobíme zeleninou.

Snědeno.cz

snedeno.cz Foto:

Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?

"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.

Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)

 

Podívejte se také na: 

Článek

Laho


Článek

Houbová sekaná Foto:

Vegetariánská houbová sekaná s kešu oříšky

Dobrá zpráva, houby rostou! A pokud se chystáte o víkendu do lesa, právě teď pro vás máme ověřený recept na houbovou sekanou, která se jistě stane stálicí na vašem...

Článek

Dýňovo-kukuřičná polévka Foto:

Skvělá podzimní dýňovo-kukuřičná polévka

Období dýní je v plném proudu a to by byla škoda nevyužít. Proto vám přinášíme nový recept na dýňovou polévku, tentokrát v kombinaci s kukuřicí. A je fakt skvělá!

Článek

Geniální svačinka: Štrúdlové kapsy Foto:

Geniální svačinka: Štrúdlové kapsy

Štrúdlové kapsy jsou geniální jako svačina do práce nebo nebo do školy, ale i na výlet. Pěkně drží pohromadě a jablíčka se během cesty nevytrousí. A koupíte-li již...

Horoskopy 2017

reklama

reklama