10 nejdůležitějších říjnových dnů přinese odvahu vzdorovat osudu i touhu po sexu

Letošní říjen je z astrologického hlediska náročný měsíc. Čekají nás v něm překážky, zvraty osudu, zmatky i chaos, ale také hluboká opravdová láska a velká chuť na sex. Podívejte se na nejdůležitější říjnové dny podle horoskopu. Jsou mezi nimi úplněk ve znamení Berana, vstup Slunce do znamení Štíra a velmi silné novoluní spojené s částečným zatměním Slunce.

Sobota 1. říjen

Komplikovaná sobota, k problematickým aspektům se přidají přeslazená vlídnost, změkčilost a příklon k požitkářství. Můžeme mít tendenci přehlušit problémy doby pořádáním neplodných společenských aktivit, nudných akcí nebo se můžeme vyžívat v marnivosti, podléhat nesmyslným nákupům a utrácení peněz, abychom si tzv. alespoň něco užili. Své stíny však stejně nepřekročíme a strachy zahnat nedokážeme.

Sobota 8. říjen

Den, který v nás probouzí hluboké myšlenky, ale i zmatenost a určitou podrážděnost. Ostatní nás mohou pěkně štvát nebo my polezeme na nervy jim. Nevědomé citové modely mohou deformovat jasné objektivní uvažování a komunikaci. Budeme mít tendenci brát veškerou kritiku příliš osobně. Dobrou zprávou je, že dnes mění Pluto svůj pohyb z retrográdního na přímý. Svůj osud začneme mít opět ve svých rukou.

Neděle 9. říjen

Dnes ve 22:54 hod. nastane úplněk ve znamení Berana. Říjnovému úplňku indiáni říkali lovecký, protože za svitu měsíce podnikali lovy, aby si ještě před zimou vytvořili dostatečné zásoby jídla.

Tento úplněk přináší odvahu, touhu prosadit se, začít něco nového. Měli bychom ale držet svůj temperament na uzdě, nebýt netrpěliví, vztahovační a brzdit svou přirozenou agresivitu. Hrozí nebezpečí problémů pramenících z nezvládnutých emocí a vzteku.

  • Zdraví: Chraňte si hlavu, zuby, jazyk a tepny. Pozor na různé úrazy.

Středa 12. říjen

Mohou se v nás probouzet podivné emocionální touhy, které vyvěrají z hlubokých vrstev našeho nevědomí a které můžeme zkoušet zahnat alkoholem nebo sexuálními výstřelky. Budeme mít tendenci jednat chaoticky a zmateně. Dnes pozor na zrady, podvody, nepoctivost a také na přehánění čehokoliv v čemkoliv. Oporou nám bude věrná láska, kterou nalezneme jak v sobě, tak v lidech, kterým můžeme skutečně důvěřovat.

Středa 19. říjen

Den, který přeje hluboké duševní i fyzické lásce. Můžeme se zamilovat nebo se někdo zamiluje do nás. Dávejte si jen pozor na žárlivost, která na nás obzvláště dnes může mít silně destruktivní a zhoubný vliv. Pokud dnešní noc věnujete sexu, nikdy na něj nezapomenete. Ovládají nás totiž silné sexuální vášně osudového charakteru.

Neděle 23. říjen

Slunce vstupuje do znamení Štíra, které patří mezi znamení vodní a pevná, vládne mu Pluto. Tradičním vládcem je planeta Mars. Je to znamení transformace, regenerace, vynalézavosti i mlčenlivosti. Je to nejsilnější znamení zvěrokruhu a symbolizuje naši sílu vůle, výrazné emocionální touhy a sex.

Dnes také planeta Saturn mění svůj pohyb z retrográdního na přímý. Vše, čemu jsme v minulosti měli porozumět, jsme pochopili a s nabytou moudrostí začneme trpělivě i účinně řešit své problémy a bojovat se svými strachy.

Úterý 25. říjen

Novoluní ve znamení Štíra spojené s částečným zatměním Slunce v nás může vyvolávat otázky, co potřebujeme ve svém životě změnit, jak se můžeme stát lepším člověkem, kterým jsme vždy chtěli být. Je dobré udělat si ve svém životě pořádek, zbavit se všeho, co už nám neslouží, a zkontrolovat své finance. Je vhodná doba na oživení sexuálního života.

  • Zdraví: Chraňte močové ústrojí, ledviny, konečník, pohlavní orgány. Pozor na prochladnutí. Není vhodné pít alkohol.

Čtvrtek 27. říjen

Máme nadbytek mentální energie, schopnosti seriózně studovat. Zvládáme obrovské dávky učební látky a skvěle se koncentrujeme na své úkoly. Provázejí nás ctižádostivost a přirozená soutěživost, praktické schopnosti. Také však nic nepřehánějme a mysleme i na odpočinek a duševní hygienu.

Pátek 28. říjen

Dnes po několika měsících planeta štěstí Jupiter opouští znamení Berana, odkud držela palce všem ohnivým znamením a nadlehčovala osud těm vzdušným. Štěstí se na několik týdnů přikloní na stranu vodních a zemských znameních. Jupiter se na nějaký čas vrací do znamení Ryb a pomůže plnit sny a přání zejména všem Rybám, Rakům a Štírům. Čas je jim hvězdným nebem vyměřený až do 20. prosince, kdy Jupiter ze znamení Ryb definitivně odchází zpět do znamení Berana.

Sobota 29. říjen

Se vstupem planety Merkur do Štíra se naše myšlení a komunikace prohlubuje. Budeme schopní vnímat realitu jako interakci energií, chápat příčiny a následky svých činů. Probudí se v nás dobrá schopnost koncentrace, díky naší vůli dokážeme dokonale využít svých mentálních schopností.

Nejdůležitější aspekt měsíce října

Planeta štěstí Jupiter se vrací do znamení Ryb a jednotlivým znamením nabízí:

Beranům objevení duchovních hodnot a skryté životní síly, Býkům navázání nových přátelství a úspěch ve společnosti, Blížencům štěstí v kariéře, Rakům úspěch v cestování a v osvojování si nových poznatků, Lvům porozumění „vlastnímu chtění“, vyrovnání se s osobní touhou po moci, velkých penězích a sexu, Pannám pochopení správného partnerství, Vahám regeneraci fyzických sil, uzdravení duše i těla, Štírům kreativní tvorbu, štěstí v činnostech, které budou dělat radost především jim samotným, Střelcům nové bydlení, domov a možná i novou rodinu, Kozorohům úspěch v komunikaci, v učení se nových věcí, Vodnářům ve vydělávání peněz a Rybám v nalezení osobní nezávislé životní cesty.

Auru tohoto měsíce podle slavné kartářky Helen Stanku si můžete poslechnout zde:

V říjnu by vás ještě mohlo zajímat:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.