Blíží se zářijový superúplněk: Pozor na přecitlivělost a neuvážená rozhodnutí!

AURA: Měsíční horoskop na září 2024

Zářijový superúplněk zvaný kukuřičný nebo také sklizňový bude tentokrát ovlivněn emocionálním, soucitným a intuitivním znamením Ryb. Tento úplněk uzavírá úplňkový rok a otevírá ten další, navíc ho bude doprovázet polostínové zatmění. Kdy přesně nastane a jak nás může ovlivnit?

Zářijový úplněk ve znamení Ryb, který nastane 18. září 2024 před rozedněním, přesně ve 4 hodiny a 34 minut,  ovlivní dva výjimečné jevy. Jednak půjde o superúplněk, což znamená, že bude oproti jiným úplňkům blíže k Zemi a bude se tak jevit větší. A zároveň ho bude doprovázet polostínové zatmění Měsíce. Po srpnovém úplňku v hravém a svobodomyslném znamení Vodnáře, který vzbuzoval v mnohých touhu trochu vyjet ze zajetých kolejí, dělat si věci po svém, víc se bavit a neřešit starosti, přinese ten zářijový velkou přecitlivělost, zjitřené emoce, u někoho možná i sklon k depresivním náladám, touhu po klidu, ale i notnou dávku intuice, kreativity a skvělých nápadů.

Zářijový superúplněk je celkem zásadní, protože Ryby jsou posledním znamením zvěrokruhu a je to zároveň jediné astrologické znamení, které v sobě nese něco ze všech jedenácti předešlých. Tento úplněk uzavírá úplňkový rok a otevírá ten další. Měli bychom tedy ten starý uzavřít, uklidit si sami v sobě, uzavřít to, co nám nic nepřináší nebo nám nevyhovuje, abychom nový úplňkový rok mohli začít s čistým štítem.

Sklizňový úplněk

Podle starých indiánských tradic se zářijovému úplňku říká sklizňový nebo kukuřičný, protože právě v tuto dobu se na polích sklízela nejrozšířenější plodina Ameriky – kukuřice. Přinášela lidem hojnost a pomáhala jim upevňovat rodové vazby při společné práci. Sklizňový úplněk je také vždy ten, který je nejblíž podzimní rovnodennosti. Někdy se zářijovému úplňku také říká ječmenový.

Co je superúplněk?

Superúplněk nastává, když se Měsíc nachází v úplňku a zároveň je na své eliptické dráze nejblíže Zemi, v bodě zvaném perigeum. Konkrétně to znamená, že se střed Měsíce přiblíží ke středu Země na vzdálenost menší než 360 000 kilometrů (letos v září to bude 357 283 km). V této situaci se Měsíc může jevit větší a jasnější než při běžném úplňku, a pokud je hezké počasí, bývá to opravdu krásná podívaná. Zářijový úplněk je prvním letošním superúplňkem (některé zdroje za superúplněk označily i ten srpnový, přestože nebyl tak blízko Zemi), další superúplněk nás čeká už v půlce října.

Zatmění Měsíce

Každé zatmění, byť jen částečné, sílu úplňku ještě násobí a přináší osudové změny. Znamená konec jednoho životního cyklu a začátek druhého. Posouvá nás na životní cestě nebo koriguje její směr. Změny, které zatmění obvykle provázejí, vypadají nečekaně, ale obvykle přinášejí věci, po kterých jsme toužili, ale nevěřili, že se mohou stát. Jejich plný význam nám v danou chvíli nemusí úplně docházet, ale budoucnost většinou ukáže, že jsou klíčové. V období, kdy je zatmění, také není dobré dělat velká a závažná rozhodnutí. Ta raději nechte na pozdější dobu, nicméně nemusíte se bát dělat alespoň plány do budoucna.

Citlivé znamení Ryb

Vodní znamení Ryb, kterému vládne planeta Neptun, je charakteristické velkou fantazií, citlivostí a intuicí. Lidé narození v tomto znamení řeší vše přes pocity a emoce, vše prožívají s velkou intenzitou. A právě zjitřené emoce mohou v době zářijového superúplňku dolehnout na nás všechny. Na řadu věcí, které bychom jindy prožívali celkem v klidu, můžeme reagovat přecitlivěle, mohou v nás vyvolávat velké emocionální výbuchy. Někteří lidé mohou jednat až hystericky. Je tedy dobré si právě v době kolem superúplňku své reakce trochu ohlídat, nereagovat ukvapeně. Raději se nejdříve trochu uklidnit, počítat do deseti a pak teprve jednat.

Zostřené vnímání pocitů svých i lidí kolem nás může vést k různým neuváženým krokům a rozhodnutím. Proto pokud vás čekají nějaká důležitá rozhodnutí nebo debaty o zásadních věcech, počkejte s nimi ještě několik dnů, až energie superúplňku v Rybách pomine a bude vhodnější čas.

Pod vlivem znamení Ryb mají lidé také tendenci více se zamilovávat. A když s vámi cloumá láska, můžete dělat různá neuvážená rozhodnutí. I proto v tomto období vzniká více nevěr. Pozor na to.

Zasněné Ryby a racionální Panna

Zatímco Měsíc stojí v době zářijového superúplňku v Rybách, Slunce se bude nacházet na protilehlé straně zvířetníku, ve znamení Panny. Ryby si proplouvají životem a jsou pro ně důležité pocity, sny, tajemno, spoléhají na šestý smysl. Naproti tomu Panny stojí nohama pevně na zemi, potřebují mít ve všem pořádek a řád, bývají až asketické. Jenže jak spojit tyto dva protipóly? Věřit intuici, nebo se spolehnout na selský rozum? Jít si za svými sny, nebo zůstat raději nohama na zemi? Udělejte si čas, ponořte se trochu do sebe a nechejte své myšlenky, ať vám samy dají odpověď na to, co je pro vás prospěšné, kudy vede zlatá střední cesta.

Choďte za kulturou a tvořte

Znamení Ryb je také charakteristické svou kreativitou. Doba kolem zářijového superúplňku bude tedy velmi přát všem tvůrčím činnostem. Nebojte se pustit do něčeho, co vás baví a o čem sníte, využijte svých jedinečných schopností. Může to mít budoucnost a můžete v tom být úspěšní. Bude to i velmi vhodná doba pro různé umělecké prožitky, návštěvy koncertů, divadel, výstav, čtení knih.

V době kolem superúplňku bude důležitá i naše intuice, které bychom měli více naslouchat a řídit se jí. Snažte se také vnímat více než jindy, o čem se vám zdá ve vašich snech, které mohou být v tuto dobu i velmi živé. Jen pozor na to, abyste se příliš neuzavřeli do sebe a neutekli úplně od reality.

Mohlo by vás zajímat: Nevěra podle hvězd. Blíženci podvádějí ze zvědavosti, Ryby se nechávají svést

Pečujte o své nohy

Víc než kdy jindy bude důležité zaměřit se v této době na své zdraví, a to nejen fyzické, které symbolizuje právě znamení Panny, ale i duševní, symbolizované Rybami. Obojí je důležité a obojí spolu souvisí. Pečujte o tělo i ducha a snažte se je udržet v rovnováze.

Znamení Ryb ovlivňuje především chodidla, prsty na nohou a také lymfatický systém. Snažte se proto v době kolem superúplňku věnovat intenzivnější péči hlavně dolním končetinám. Vhodná je masáž chodidel i celých nohou, pedikúra, akupresura, chůze naboso. Zapomeňte na podpatky a nechte nohy trochu odpočinout. Protože jsou Ryby velmi citlivé znamení, pamatujte, že vše, co necháte v tuto dobu působit na své tělo, se projeví mnohem intenzivněji, v pozitivním i negativním slova smyslu. A protože jsou Ryby vodní znamení, vhodné je také plavání, procházky kolem vody, relaxace někde u potoka nebo řeky a poslouchání zurčení vody. Nezapomínejte ani na dostatečný pitný režim. Protože ale Rybám vládne planeta Neptun, která je spojována se závislostmi, alkohol (nebo cokoli jiného, u čeho hrozí konzumace ve větším množství) v tyto dny zcela vynechejte.

Nedoporučuje se kupovat si v tuto dobu nové boty, mohly by vás tlačit. A také není dobré stříhat vlasy, protože slábnou a mohou se tvořit lupy.

Přivolejte si štěstí

Protože v době kolem superúplňku v Rybách mohou mít lidé pochmurnější náladu, je dobré si zkusit přivolat štěstí. Známá astroložka Martina Blažena Boháčová doporučuje udělat si svého anděla štěstí, pokud na anděly alespoň trochu věříte. Můžete si ho představit podle vaší fantazie. Je to na vás. Ale uvidíte, jak vás jeho krásné a čisté energie budou posilovat. Kdo nevěří na anděly, může si vytvořit jiný symbol, který mu přináší pocit štěstí. Vhodné jsou i talismany. U nich je dobré vědět, že když talisman ztratíte, neznamená to, že od vás odchází štěstí. Je to proto, že potřebujete svůj talisman vyměnit.

Zdroj: Najdise.cz, Nakridlechandelu.cz

Jaký bude nový týden podle výkladu karet?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.