Den matek: Horoskop ukázal, jak na tento svátek maminku skutečně potěšit

Den matek, původně americký svátek, se v Československu začal slavit v roce 1923. Letos tedy už po sté děti, ať už malé či ty odrostlé, které už vyletěly z hnízda, budou mít možnost poděkovat svým maminkám za vše, co pro ně udělaly. Vymyslet ideální dárek může být náročné, naštěstí ale znamení, v němž byla maminka narozena, je dobrým pomocníkem.

Beran

Možná vás bude lákat Den matek vyřešit jednoduše a mamince nadělit například vonnou svíčku či cokoliv jiného, co by jí dopomohlo k relaxaci. Matky ve znamení Berana si ale na podobné věci příliš nepotrpí a mnohem víc je potěší den strávený s vámi něčím aktivním. Mohou to být například nákupy, nebo pokud jsou sportovně založené, tak třeba výlet na kolech. Pokud jí chcete dát hmotný dárek, předplatné do posilovny či na hloubkovou masáž nic nezkazí.

Čtěte také: Den matek: Překvapte v neděli maminku sladkou snídaní do postele

Býk

Matky ve znamení Býka jsou ochranitelské a celý život dělaly vše pro to, aby svým dětem dopřály to nejlepší a zabezpečily je. Den matek se proto zdá jako ideální příležitost k tomu, aby jim bylo dopřáno patřičného odpočinku. Jejich láska k rodině je veliká, proto je potěší dobrá večeře s nejbližšími, o to víc, že ji nebudou muset vařit ony samy. Jako hmotný dárek jim pak udělá radost cokoliv promyšleného a pěkně zabaleného.

Blíženci

Pokud nemáte stoprocentně promyšlený plán, jak svou maminku ve znamení Blížence překvapit, ani se o to nepokoušejte. Vidí i za roh a přesně prokoukne, co máte za lubem. Tyto matky jsou veselé a upovídané, ocení proto, když si s nimi na Den matek zajdete na drink a přizvete i pár jejich kamarádek. Budete-li je chtít potěšit proslovem, nebuďte příliš emotivní. Jako hmotný dárek je pak potěší kniha, těch není nikdy dost. Jen dejte pozor, ať nedarujete takovou, která už se v jejich knihovně schovává.

Rak

Ženy narozené ve znamení Raka jsou prototypem dokonalých matek - jsou milující, ochranářské, emočně dostupné, oddané a pečující. V jejich speciální den je proto nic nepotěší víc než důkaz lásky od vás, který je utvrdí v tom, že svou práci odvedly, jak jen nejlépe mohly. Uvařte jim večeři, prohlédněte si s nimi stará fotoalba a dejte slovně najevo svou lásku. Dárek ve formě šperku, například s vyrytými jmény dětí, pro ně pak také bude znamenat mnohé.

Lev

Lvice jsou silné matky a jsou nanejvýš hrdé na svou rodinu. K tomuto znamení se váže také velká touha po pozornosti, proto když sezvete celou rodinu na posezení a maminka bude hvězdou večera, uděláte jí velkou radost. Společně si můžete připomenout třeba to, co dobrého pro všechny udělala. Darovat jí můžete také pěkné, vlastnoručně vyrobené přáníčko, které v ní vyvolá vzpomínky na vaše kresby, jimiž zdobila lednici.

Panna

Panny nalézají klid a pohodu v činnostech, které jsou pro ostatní spíš nepříjemnou povinností. Odpočinou si i s vysavačem v ruce a dobrý pocit z uklizené domácnosti je pro ně už jen třešničkou na dortu. Mají rády svou rutinu a jakákoliv překvapení, která by ji narušila, by je příliš nepotěšila. Když je proto spíš jen vezmete na dobrý oběd a podarujete květinou, budou nadšené. S pěkným diářem jako hmotným dárkem pak nesáhnete vedle.

Váhy

Maminky ve znamení Vah jsou jakýmisi diplomaty - dokázaly vždy vyřešit konflikty svých dětí a uklidnit je, když se něčeho bály. Jsou klidné, vyrovnané a mají sklony své ratolesti rozmazlovat. Není proto od věci jim to alespoň na Den matek trochu oplatit a vzít je například na wellness. Když jim dopřejete den plný masáží a jiných procedur, dopřejete jim to, co by samy pro sebe neudělaly. Potěší je i šumivá bomba do koupele či vonná svíčka, díky které si lázeňskou atmosféru utvoří i doma.

Čtěte také: Originální recepty na slané i sladké jedlé dárky

Štír

Štírky pro své děti většinou nebývají jen matkami, ale také nejlepšími kamarádkami, vzory a strážnými anděly. Skromná večeře jen s vámi nebo jen nejbližšími členy rodiny, při níž se bude mluvit o jejich pocitech a o tom, co by si do budoucna rády užily, proto ocení. Budou mít radost, že jsou vnímány tak, jak si zaslouží. Nejlepší dárky pro ně jsou pak ty v květináči, které ale nutně nepotřebují citlivý přístup a denní péči.

Střelec

Pro matky Střelce není lepšího dárku než víkend mimo domov. Pokud je to ve vašich možnostech, a to nejen finančních, vezměte je na prodloužený víkend a zkombinujte odpočinek s aktivitami. Projděte se po památkách, zajezděte si na kole a pak si skočte do vířivky. Pakliže tohle ve vašich možnostech není, uspořádejte pro ně malý večírek, kde díky svému smyslu pro humor budou středem pozornosti. Nic pak nezkazíte ani dárkem ve formě parfému.

Kozoroh

Ženy ve znamení Kozoroha berou mateřství tak zodpovědně, jako by za něj snad byly placené. Kvůli dětem často upozaďují vlastní potřeby. Pokud tak víte o místě, které vždy chtěly navštívit, ale z nějakého důvodu nemohly, na Den matek je tam vezměte a udělejte jim radost tím, že útrata bude pochopitelně na vás. Potěší je, že jste poslouchaly, po čem touží. Nadšené budou i ze sofistikovaného šperku.

Vodnář

Pokud je vaše matka Vodnář, pravděpodobně je obklopena stejně excentrickými přáteli. Ženy v tomto znamení neberou mateřství k smrti vážně, ale ani zdaleka to neznamená, že by na své děti kašlaly. Naopak díky jejich přístupu se mohly ledasčemu naučit, především pak nezávislosti. Potěšíte je, pokud zorganizujete trochu divočejší posezení s partou jejich přátel, kde budou středem pozornosti. Jako hmotný dárek je potěší například voucher na lekce cvičení, o to víc, pokud se přihlásíte taky a půjde o společnou aktivitu.

Ryby

Dobrosrdečné Ryby jsou svým dětem naprosto oddané a o to víc si užívají každou chvilku pro sebe. Nemusí ani nic dělat, vystačí si i s vlastní fantazií a myšlenkami. Milují ale i kulturu a proto je na Den matek potěší, pokud je vezmete například do divadla či na výstavu. K dotvoření domácí pohody se jim pak může hodit třeba kvalitní aromalampa.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.