Co říká horoskop o matkách: Vodnářky jsou pohodářky, Panny dbají na režim

Každá matka o sobě minimálně jednou zapochybovala. Dělá všechno tak, jak by měla? Vyroste z jejího dítěte samostatný a slušný člověk? Pravda je, že každá matka je jiná a má dobré i stinné stránky. To se odvíjí i od toho, v jakém znamení je narozená. Co je dobře a na co si dávat pozor?

Beran

Beran je bojovné znamení, téměř cokoliv se mu postaví do cesty, to překoná. Z deseti zápasů vyjde devětkrát úspěšně. Matky narozené v tomto znamení chtějí pro své děti to nejlepší, ať už se jedná o vzdělání, lékařskou péči, jídlo, nebo volnočasové aktivity, a také toho dosahují. Musejí si jen dávat pozor, aby za své děti nebojovaly až příliš a nebraly jim tím příležitost se osobnostně rozvíjet.

Býk

Matky narozené ve znamení Býka jsou velmi zodpovědné a nerady se zabývají malichernostmi. Jejich nejsilnější stránkou je schopnost dokonalé organizace, díky čemuž svým dětem vytvářejí stabilní prostředí. Na okolí působí jako „supermámy“, zároveň jsou ale při zemi a vědí, že k výchově je potřeba nejen přísnost, ale i láskyplná péče.

Blíženci

Pro Blížence není nic důležitějšího než vzdělání jejich dětí. Matky mívají tendenci na něj dbát občas až příliš a čas od času trochu pozapomenou na to, že i volný čas je důležitý. Své děti chtějí především učit slušnému chování, musí si ale dávat pozor, aby jim samotným z úst nějaké to sprosté slůvko před nimi nevypadlo. Na tvrdé tresty pro příležitostně neposlušné ratolesti si ale nepotrpí.

Rak

Ženy ve znamení Raka si hrály s panenkami ještě v poměrně vysokém věku a jména pro své budoucí děti vybíraly dávno předtím, než si vůbec našly partnera. Mateřství je pro ně něco naprosto přirozeného a pro své děti tu jsou kdykoliv, když potřebují obejmout nebo se svěřit. Rády by je chránily před nástrahami světa, uvědomují si ale, že není dobré je nechat vyrůstat v přesvědčení, že špatné věci se nedějí.

Lev

S matkou Lvicí se děti rozhodně nudit nebudou. Sezení doma je až poslední možností za nejrůznější plejádou aktivit, které tyto matky vymýšlejí, děti do postele pak ukládají s vědomím, že budou spát jako dudci. Občas si ale neuvědomují, že jejich ratolesti nemusí být nutně tak soutěživé jako ony samy, a mohou je proto k lepším výkonům tlačit nevhodným způsobem. Podpora je klíč.

Panna

Samostudium je pro Panny formou relaxu a rodičovské příručky mají mnohdy zhltané dávno před porodem. Jsou to matky podle návodu, jejich děti mají pevný režim, ale zároveň dostatek volného času na neškodnou zábavu. Rády by na své malé poklady dohlížely 24 hodin denně, mají sklony k perfekcionismu, ale ze zkušenosti většinou samy zjistí, že neustálá kontrola jejich rodičovské snažení spíše maří.

Váhy

Při cestě mateřstvím se Váhy snaží především najít rovnováhu. Chtějí svým dětem dát to nejlepší, ale potřebují také čas pro sebe a občasným víkendům mimo domov, zatímco bude hlídat babička, se rozhodně nebrání. Bohužel ale mívají často zbytečně pocit, že to musí dětem vynahrazovat, a proto jim zřídkakdy říkají ne. Otěže ale nelze neustále jen povolovat.

Štír

Matky narozené ve znamení Štíra jsou rodině stoprocentně oddané, nerady ale dělají kompromisy, a občas tak mohou být dost protivné. Naštěstí ale dobře vědí, jak znovu získat energii. Ač se jim nechce, protože mají rády věci pod kontrolou, čas od času si zajdou samy na večeři či do salonu krásy, aby si ulevily od každodenních záležitostí a trochu se probraly.

Střelec

Zábavnější matku, takovou, která by byla víc nakloněná každé špatnosti, ve zvěrokruhu nenajdete. Matky Střelkyně nemají problém svým dětem naservírovat snídaňové jídlo k večeři a nechat je pořádat pyžamové večírky s kamarády. Mají zájem své děti brát do společnosti, socializovat a seznamovat je s nejrůznějšími situacemi, neměly by ale zapomínat na to, že režim je pro správný vývoj klíčový. Na spontánnosti by proto občas měly ubrat.

Kozoroh

Pokud jde o rodičovskou souhru, matky narozené ve znamení Kozoroha jsou doma obvykle těmi přísnějšími. Spolehlivě své děti naučí dobrým mravům, jako je pozdrav, schopnost poprosit či respekt ke starším lidem. Kvůli svému trvání na pravidlech ale mohou působit jako suchaři a tak trochu kazit zábavu. Občas trochu povolit otěže třeba prodloužením večerky tak nemusí být na škodu.

Vodnář

Vodnářky jsou pohodářky, duší tak trochu hippie, a kdyby se mohly se svými dětmi neustále jen naboso procházet po rozkvetlých loukách, byly by spokojené. Na všelijaké bezpečnostní vynálezy si nepotrpí, ať jejich děti občas zakopnou, nebo si strčí trochu písku do pusy, obrní se před tím. Ač jsou dost volnomyšlenkářské, alespoň lehký režim u nich doma fungovat ale musí.

Ryby

Ryby jsou velmi citlivé, své děti zbožňují a také jsou vůči nim velmi ochranářské. Díky tomu se jim z nich povede vychovat sebevědomé, ale ne egocentrické osobnosti, které to v životě dotáhnou daleko. Právě vzhledem ke své pověstné citlivosti ale často podlehnou vlastním emocím a v určitých momentech jim nedochází, že mají být utěšitelkami, ne utěšovanými.

Kdo jsou tyrani zvěrokruhu?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.