Toxické vlastnosti podle horoskopu: Ryby si hrají na oběti, Býci se neumí omluvit

Nikdo není dokonalý, a kdo si myslí, že ano, ten své chyby jen nevidí. Nedokonalost je přirozená a dělá z nás to, čím jsme. Na druhou stranu ale není nic špatného na tom, pokoušet se své chyby napravit. Jaká je podle horoskopu vaše nejtoxičtější vlastnost?

Beran

Sobeckost

Pro tvrdohlavé Berany může být mnohdy těžké vnímat i jiné potřeby než ty své. Pokud na této vlastnosti nepracují, ani je nenapadne pomyslet na to, že vlastní tužby je třeba občas přesunout na druhou kolej v zájmu někoho jiného. Zatímco jejich nejbližší to štve a mrzí, oni sami si většinou své chování ani neuvědomují.

Býk

Neschopnost se omluvit

Pocit neomylnosti je to, na co by si Býci měli dávat pozor. Nejsou ochotni měnit své názory a přiznávat, že se pletli. I kdyby existoval nespočet důkazů zpochybňujících jejich slova, omluvy se od nich nedočkáte, na to mají příliš velké ego.

Blíženci

Překrucování pravdy

Blíženci jsou v podstatě dvě osobnosti v jednom těle. Na všechno v životě dokážou koukat ze dvou různých úhlů pohledu a z různých situací si tak mohou vzít přesně jen to, co se jim hodí. Touží po dramatu a chaosu, překrucovat pravdu proto umí opravdu mistrně. Navíc jsou schopni si své lži odůvodnit a nevyčítat si je.

Rak

Emoční manipulace

Raci jsou jedním z emočně nejinteligentnějších znamení, což samo o sobě není špatné, pokud se ale rozhodnou někomu uškodit, stane se z této vlastnosti velmi silná zbraň. Dokážou dokonale odhadnout slabiny lidí ve svém okolí, rýpnout do nich a získat tak přesně to, co chtějí. Po citové stránce si dokážou vytvořit rukojmí v komkoliv.

Lev

Narcismus

Běžně jsou Lvi známí tím, že nedostatkem sebelásky netrpí. Může se to ale zvrhnout a toxičtí jedinci narození v tomto znamení pak trpí neukojitelnou touhou po pozornosti. Štěstí je pro ně soutěž a nepřichází v úvahu, že by nevyhráli. Pokud se jim nedostává dostatečného množství komplimentů, neváhají shodit i své nejbližší, aby se sami cítili lépe.

Panna

Rýpavost

Panny jsou absolutní perfekcionisté, a proto pro ně není problém najít chybu v podstatě na čemkoliv. Jejich rýpavé poznámky se dostanou pod kůži i těm největším egoistům. Pochlubíte se jim s novým oblečením, z něhož máte radost, a ony vám řeknou, že už bylo na čase šatník provětrat. Jejich negativita se může zdát nekonečná, když vás bodnou, ještě nožem zatočí, protože dobře ví, jak na to.

Váhy

Vyvolávání konfliktů

Hádky či jakékoliv vyhrocené situace Váhy nesnáší zrovna dobře. Odmítají je řešit a postavit se jim čelem - raději vyvolají nový konflikt, kterého samy ale nebudou součástí. Rozkmotřovat lidi ze svého blízkého okruhu se jim vyplatí, protože zaprvé se nebudou muset zabývat vlastními problémy a zadruhé si tím zajistí vyšší postavení.

Štír

Nedůvěra

Pro Štíry je typické, že zatímco od svého okolí požadují důvěru bezmeznou a okamžitou, oni sami jen tak někomu věřit nezačnou. Připadá jim přirozené pátrat po důkazech, že jim lžete, například i tím, že vám prolezou telefon, ale nedej Bůh, abyste vy udělali to samé jim. Naštve je, když zjistí, že jejich úmysly pokládáte za nečisté.

Střelec

Soutěživost

Na zdravé soutěživosti není nic špatného, u Střelců se ale může snadno změnit v nezdravou. Mají pak tendenci soutěžit i se svými blízkými a za každou cenu je předhánět. A to i ve věcech, v nichž soutěživost nemá co pohledávat. Poslali jste kondolenční lístek někomu, kdo ztratil člena rodiny? Střelec vás bude chtít trumfnout, napíše promyšlený dopis a pošle květiny.

Kozoroh

Využívání

Stejně jako kamzíci skáčou po skalách, Kozorozi skáčou po sociálních žebříčcích a nemají problém k tomu využít kohokoliv, kdo se nechá. Některé kontakty, které protistrana považuje za přátelství, jsou pro ně čistě účelové a nemilosrdně je odstřihnou, jakmile svůj účel vyplní. Jejich touha po uspokojivých mezilidských vztazích není ani zdaleka tak silná jako touha po moci.

Vodnář

Nedostatek empatie

Chladnost vyzařující z Vodnářů je často až spalující. Jedinci narození v tomto znamení jsou intelektuálové, kteří nenávidí stereotyp. Aby se mu vyhnuli, jsou schopni udělat ledacos bez ohledu na pocity druhých. Kráčí vstříc budoucnosti a pokud nejdete s nimi, stane se z vás jen součást jejich historie. Vaše emoce se vlastně ani nebudou snažit pochopit.

Ryby

Hra na oběť

Ryby jsou obětavé a to je šlechtí, jsou ale schopné jít za hranu a neuvědomují si, že ne všichni budou ochotni jim to oplatit. Rády si pak pobrečí, postěžují si a vyžívají se v pocitu, že jsou litovány. Starými křivdami vám dokážou mávat před nosem celá léta. Je jim jedno, čím si prochází ostatní, za největší oběť zkrátka považují jen sebe.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.