Děsuplné chvíle Sid skončí tragicky. Rodinu zasáhne smrt

ZOO (123) – Tátu smetlo tsunami

Michaela Pecháčková (19) se ocitá ve smutné a nezáviděníhodné situaci. Coby ošetřovatelku v zoologické zahradě ji ochromí zpráva o ničivém tsunami na thajském pobřeží, kde rybaří její otec v podání Marka Taclíka (50). Napjaté chvíle plné strachu sice na chvíli vystřídá lehká úleva, nakonec se ale vyplní ten nejčernější scénář. Podívejte se na exkluzivní ukázky.

Běžné ráno dvou zamilovaných lidí se v okamžiku změní v noční můru. Když Sid volá maminka Alice, domnívá se bohatá dědička sklářského impéria, že jde o běžný telefonát, a chce ji utnout. „Holčičko, stala se hrozná věc,“ zaskočí ji ale její slova. „Na tom ostrově, kde táta rybaří, bylo tsunami. Nemá signál, nemůžeme se mu dovolat. Ale bylo to strašné, po nějakém zemětřesení,“ líčí jí matka rozechvělým hlasem a stěží potlačuje slzy.

Přestože se Sid snaží zachovat chladnou hlavu, maminku utěšuje a chlácholí, sama se po ukončení hovoru zhroutí na lavičku. Oporou je jí Adam, který v minulosti působil v armádě a absolvoval nespočet výprav. „Tam, kde je, jsou tsunami celkem často. Mají propracovaný systém včasného varování,“ uklidňuje ji v dalším díle seriálu ZOO, který uvidíte v úterý večer na Primě. Podle něho se lidi často podaří upozornit mnohem dříve, než vlna dorazí k pobřeží, a stihnou se schovat do bezpečí.

Marka Taclíka čeká jako Eduarda smrt

Babička Sidonie narychlo zorganizuje záchrannou výpravu, jež na kratičkou chvíli všechny Novotné uklidní. Vedoucí totiž tvrdí, že Eduard pravděpodobně pomáhá zraněným. Jejich naděje ale po dalším telefonátu vyhasne. Marek Taclík coby úspěšný podnikatel Eduard Novotný zemřel. „Do ustálené rodiny a harmonických vztahů bylo nutné vnést novou dynamiku. Všechny to mrzelo, ale v seriálech to tak je, že někdo musí zemřít,“ osvětluje linku rodiny Novotných scenárista René Decastelo.

Na řadu tak přichází vdova Alice a zlomená maminka Sidonie. „Ten den, kdy se točily chvíle, kdy se jako rodina dozvídáme, že je Eduard mrtvý, byly mou nejčastější rekvizitou papírové kapesníčky. Mám pocit, že taková témata už patří do života seriálu,“ svěřuje se Sabina Laurinová, jejíž Alice přišla o milovaného manžela Eduarda. „Rodina se s tím musela nějak vyrovnat. Samozřejmě nám bude Marek chybět. Byla s ním legrace, dost jsem se s ním jako s Eduardem nasmála a Jana nebude mít koho jako máma peskovat. Točit takové smutné scény je vždy zvláštní. Na place bývá legrace, je to taková obrana. Potom se to přetne, hned když se rozsvítí kamery. Člověk musí vzít situaci vážně a natočit to důstojně,“ přiznává Laurinová, ze které se tak nečekaně stala vdova.

Čtěte také: Herci ukázali divákům zákulisí seriálu ZOO. Místo plazů makety, místo alkoholu šťáva

Maminka Jana Švandová to vidí podobně. „Přišlo mi hlavně líto, že se naše rodina rozpadla a už nebude taková jako dřív. Je škoda, že Marek s námi není. Mně se s ním hrálo bezvadně, ale určitě se s ním potkám zase někde jinde. Škoda je to i pro diváky, ale to se zkrátka v téhle branži stává,“ přemítá Jana Švandová a po očku kouká na svou seriálovou vnučku – devatenáctiletou Michaelu Pecháčkovou.

„Holky už to řekly a já to jen potvrzuji. S Markem byla vždy legrace. Bavily mě jeho hádky před kamerou s Janou i láskyplné pošťuchování se Sabinou. Vždy jsem na ně koukala a smála jsem se a taky se hodně učila. Je to pro mě velká škola a díky za to,“ přiznává Michaela a věří, že se maminka s babičkou s neobvyklou situací vyrovnají v seriálu co nejdřív. „S tou naší rodinou to zamíchá, to mi věřte – a bude zajímavé to všechno sledovat,“ láká Pecháčková na další díly oblíbeného seriálu.

Ohodnoťte seriál ZOO na Kinoboxu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.