Celebrity

21. listopadu 2023 16:25

Tomáš Durčák

Harry a Meghan nebudou na Vánoce u krále Karla III. vítáni. Pozvání by ale neodmítli

Rebelující pár britské královské rodiny Harry a Meghan zřejmě stráví letošní Vánoce za oceánem v Kalifornii. Dle informací zdrojů z nitra Buckinghamského paláce by totiž jejich přítomnost v rodinném kruhu nebyla vítána. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu by ale podle všeho případné pozvání ochotně přijali, neboť mají zájem zakopat válečnou sekeru.

Jako každý rok se jádro britské monarchie i letos na vánoční svátky přesune do svého sídla v Sandringhamu v hrabství Norfolk. Harry a Meghan tam s největší pravděpodobností žádnou pozvánku nedostanou, byť zdroje z jejich blízkosti nyní médiím potvrdily informaci, že manželé by případnou nabídku přidat se ke králi na Vánoce neodmítli.

Proč zrovna nyní?

Tato informace vyvolala na druhé straně oceánu v Británii udivené reakce a lidé v okolí krále podle všeho nechápou, odkud se najednou bere Harryho ochota a chuť přijet na Vánoce za nejbližšími příbuznými. Zvlášť poté, co se jejich vzájemné vztahy za posledních 12 měsíců propadly na pravděpodobně dosud nejhlubší dno.

Čtěte také: Skromné Vánoce britské královské rodiny. Jaké dárky si nadělují?

„Je to velmi bizarní. Když se zachovali tak nepatřičně, požadovali od své rodiny omluvu a přiznání viny – mimochodem zcela bezvýsledně – a nyní navrhují, že se prostě vrátí, jako by se nic nestalo, a nechají minulost minulostí, jen pokud by byl někdo tak hodný a pozval je,“ citoval britský list Daily Mail svůj královský zdroj.

Ten dodal, že Harry i Meghan v minulosti dostali od královny Alžběty II. a následně i Karla III. pozvánku, aby za rodinou přijeli v létě na Balmoral, avšak zatím pokaždé odmítli a nebyli tam od roku 2018 ani jednou. „Což vyvolává otázku – proč zrovna teď? Nesouvisí to třeba s tím, že některé jejich komerční smlouvy skončily fiaskem a v USA se místo toho stali terčem posměchu v sitcomech South Park či Family Guy?“ dodal anonymní zdroj britského listu.

William bratrovu přítomnost nesnese

Další zdroje z blízkosti královské rodiny před pár dny přišly s informací, že Harry minulé úterý podle všeho skrz videohovor hovořil mluvil se svým otcem, aby mu popřál vše nejlepší k 75. narozeninám. Při té příležitosti měl mít Karel III. možnost vidět vnoučata Archieho (4) a Lilibet (2). A podle některých by mohlo jít o nový začátek jejich velmi narušeného vztahu.

Čtěte také: Karel III. a Camilla na sebe čekali přes 30 let. Svými intimnostmi tehdy pobouřili veřejnost

Žádná vánoční pozvánka zatím podle všeho z Buckinghamského paláce k Harrymu nedorazila. Do celé věci by se navíc mohli výrazně vložit další vysoce postavení členové rodiny, kteří podle všeho rozhodně nemají chuť Vánoce po boku Harryho a Meghan trávit. Dle královských zdrojů britských médií by Harryho přítomnost rezolutně odmítl jeho bratr princ William s chotí Kate. A to do té míry, že pokud by přijeli Harry a Meghan, William s Kate by svou účast zrušili.

Dle jiného zdroje by však král Karel III., který má zájem o normalizaci vztahu se svým mladším synem a chce mít možnost vidět vnoučata, mohl z celé věci vybruslit diplomaticky. Zatímco Vánoce budou William i Kate trávit po jeho boku, na Silvestra a Nový rok zamíří do svého vlastního domova v Norfolku zvaného Anmer Hall. A právě to by mohla být příležitost, kdy by místo nich za králem dorazil Harry s Meghan.

Ať tak, či tak, uvnitř královské rodiny jsou podle všeho vůči Harrymu a Meghan obezřetní. Může za to fakt, že v interview s Oprah, Harryho knize Náhradník a v jejich společném dokumentu pro Netflix mimo jiné zveřejnili detaily ze soukromých rodinných konverzací, telefonních hovorů i textových zpráv. Přirozeně proto panují obavy, že cokoli interního, co by jim bylo sděleno, by opět mohli bez souhlasu zveřejnit za účelem vlastního obohacení a zisku.

Na otcovy půlkulatiny Harry pozvánku neobdržel, mluvil s ním však údajně telefonicky:

Sdílejte článek
Štítky rodina Vánoce vztah princ Harry Meghan Markle vnoučata pozvánka spory kontroverze usmíření Karel III. Britská královská rodina

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.