Horoskop lásky na květen 2022: Čtyři znamení, kterým štěstí bude přát nejvíce

Roku 2022 vládne planeta Jupiter, která přináší expanzi a změny ve všech důležitých oblastech, a to i ve sféře lásky, vztahů, umění a krásy. Po celý rok budeme řešit partnerské vztahy, vztahové rošády, milostné trojúhelníky, flirty i osudové lásky. Teď se ale zaměříme na nejdůležitější období – na měsíc lásky. Kterým znamením květen slibuje lásku nebeskou?

Podle hvězdných poslů se bude v květnu na poli lásky nejlépe dařit Beranům, Býkům, ale také Blížencům a Rybám.

Berani

Planeta lásky Venuše je téměř po celý květen (3.–28. 5.) ve vašem ohnivém znamení Berana. Využijte tohoto příznivého období k urovnání partnerských vztahů. Pokud jste v lásce nespokojení, otevřete se novému citu a věřte, že skutečně přijde. Snažte se krotit svoji ohnivou povahu, abyste zbytečně druhým i sobě nepřipravili zklamání, snažte se udržet to, co jste vytvořili, a uvědomit si, že slova, která řeknete, se již nedají vrátit zpět.

Podpoří vás i vaše vládnoucí planeta Mars, která bude od 25. 5. také v Beranu, dodá vám energii a šarm. Velmi pozitivní zprávou pro vás je návrat planety štěstí Jupitera do vašeho znamení, což nastane přesně 11. května, a spolu s Venuší a Marsem může dát do pořádku mnohé věci nejen v oblasti lásky.

Býci

K Býkům patří patronka milostných vztahů a láskyplných vzplanutí spanilá Venuše – Afrodita. Během měsíce května mohou ženy i muži narození v tomto znamení dořešit partnerská nedorozumění, ale i objevit novou dimenzi starého vztahu. Stačí jen trocha trpělivosti a chuť dívat se a naslouchat tomu, co partner říká. Na vaší straně bude i planeta komunikace Merkur, období překážek a nedorozumění ustoupí. Na konci května se vám v lásce bude dařit nejvíce, protože vaše vládkyně Venuše vstoupí 29. 5. do vašeho znamení Býka.

Ledy konečně roztají a opět pocítíte, že láska je opravdu to nejkrásnější, co můžete zažít. Pro ty z vás, kteří hledáte blízkou duši, je to velmi vhodný čas k seznámení a navázání perspektivních vztahů. Pro ostatní budete okouzlující a zajímaví, využijte „máje“ k tomu, abyste se ve společnosti co nejvíce blýskli a vystavili na odiv svůj šarm.

Blíženci

V tomto měsíci můžete stát častěji na „křižovatkách“ lásky. Vaše proměnlivá povaha potřebuje častěji změnu, což některé z vás (většinou mladší ročníky) vrhá do stále nových vztahů a věčného hledání milostného ideálu. Dávejte určitě přednost partnerům, se kterými se nenudíte a máte si stále co povídat, plánovat a řešit, protože nuda vaše vztahy spolehlivě zabíjí.

Hvězdy vám radí být pozorní, neshody a problémy můžete skvěle řešit díky Merkuru, který bude až do 23. 5. ve vašem znamení Blíženců. Vystřídá ho Slunce, které vstoupí do vašeho znamení 22. 5., což způsobí, že budete opět otevřenější a důvěřivější vůči lásce a milostnému jiskření. Znovu otevřete své srdce lásce.

Ryby

Přejte si během května najít ten pravý protějšek, představujte si jeho podobu a zaměřte se i na jeho povahové vlastnosti. Myšlenky, které budete vysílat, mají energii a do svého života můžete „přitáhnout“ láskyplný vztah. Vlivem energie planety Mars, který bude ve vašem znamení Ryb od 1. do 24. 5., můžete docílit pozitivních změn, chce to jen jasný záměr a cíl.

Dopřejte si romantický víkend nebo dovolenou ve dvou, na který budete dlouho vzpomínat. V májovém měsíci sice přechází planeta štěstí Jupiter do znamení Berana, ale její předchozí dlouhodobý vliv na vás jistě zanechal stopy tolerance a odpuštění, bez kterých to ve vztazích obecně a zvláště pak v partnerství nejde.

Květen v lásce bude přát i dalším znamením

Ostatní znamení nemusí být smutná, i na ně planeta Venuše shůry sešle kousek láskyplné atmosféry měsíce května. Především 1. máj bude skoro pro všechny tím pravým osudovým dnem, kdy se mohou opravdu zamilovat. V polovině měsíce mohou potkat někoho, kdo je svojí láskou vyléčí ze zatrpklosti nebo ofoukne bolístky předchozích nešťastných vztahů. Ke konci měsíce může dojít i na svatby. Všichni by měli být jen více opatrní kolem 27. května, kdy mohou propadnout žárlivosti, vzájemnému obviňování nebo přílišnému tlaku na druhé.

Autor: Věra Várady

Naše partnerské horoskopy si můžete přečíst zde:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.