Horoskop vzteku: Jak ho zvládáte? Berani vybuchují, Ryby se rychle uklidní

Vztek je pocit, s nímž čas od času zápolíme všichni a není zrovna jednoduché se s ním vyrovnat nebo ho přejít. Jeho zpracovávání se liší člověk od člověka, někdo se vyvzteká vnitřně, někdo bouchne tak, že tím ovlivní široké okolí. Reakce na vztek určuje i to, v jakém znamení jste narozeni.

Beran

Berani jsou ve vyjadřování svých emocí dobří, obzvláště pak bohužel ve vyjadřování těch negativních. Pokud jsou naštvaní, projeví se to dost dramatickým výbuchem. To sice jejich okolí příjemné není, výhodou nicméně je, že v tu chvíli se vyvztekají a nadále v sobě zášť nedrží. Jakmile je scéna u konce, zmizí i jejich naštvání.

Býk

Lidé narození ve znamení Býka jsou rozvážní a budování vzteku je u nich běh na dlouhou trať. Něco je musí štvát konstantně, aby ho pocítili. Jakmile ale něco či někdo zatluče pomyslný poslední hřebík, přijde výbuch, jaký málokdo jiný dovede předvést. Býci by proto měli pracovat na zpracovávání svých emocí včas, aby je v sobě nedusili a nezpůsobili pak zbytečné škody.

Blíženci

Blížence jen tak něco nerozhodí, na většinu situací se snaží nahlížet s humorem. Humor pro ně ale může být také nástrojem, kterým mohou ve vzteku leckomu ublížit. Sarkasmus, i ten nejostřejší, jim není cizí. S lidmi se rádi hádají i jen pro zábavu, ale rozdíl mezi popichováním a vztekem u nich poznáte. Jejich poznámky řečené v návalu emocí totiž bolí o poznání víc. Své pocity dobře vyjadřují v psané podobě, tudíž deník je pro ně skvělým prostředkem k vybití vzteku bez nutnosti urážení druhých.

Rak

Citlivější znamení než Rak ve zvěrokruhu není. Tito lidé neumějí vyjadřovat negativní emoce tak, jak by sami potřebovali, aby se s nimi smířili. Raci jsou ve vzteku spíš pasivně agresivní než cokoliv jiného, jejich okolí tak často nechápe, co se v nich odehrává a proč jsou najednou jízliví. Musí se naučit své pocity dávat najevo přesně, aby byli skutečně vyslyšeni a ulevilo se jim.

Lev

Lvi jsou velmi hrdí, a pokud někdo jejich hrdost jakkoliv urazí, naštvou se snadno. Vztek umí dát najevo intenzivně, ale také se jich dlouho drží. Když se jich něco skutečně dotkne, jsou schopni si na to vzpomenout i po půl roce a vztekat se znovu. Hádky jim ale přesto nejsou příjemné, snaží se jich vyvarovat, a proto své výbuchy zkracují na minimum a snaží se po nich chovat, jako by se nic nestalo.

Panna

Zaměření na detail je pro Panny charakteristickou vlastností. Naštvat je není jednoduché, ale je třeba si pamatovat, že ani ve vzteku neztrácejí chladnou hlavu a jejich argumenty jsou pádné a především podložené fakty. Vztek jim dlouho nevydrží, ale když se dostanou do hádky, vlastně si to užívají, protože oponenta umí argumenty ubít. Neuvědomují si přitom, že ani ony samy nejsou perfektní a že jednoho dne mohou narazit na někoho, kdo argumenty ubije je.

Váhy

Přestože vztek není Váhám cizí, ze všech znamení mají nejmenší chuť se podílet na jakýchkoliv konfliktech a snaží se zachovat klid. Naopak se většinou snaží zastavit výbuchy vzteku, pokud je vidí u někoho jiného. Jsou schopné se velmi rychle naučit, jak vlastní negativní emoce vnitřně zpracovat, aniž by na tom byly škodné ony samy nebo kdokoliv jiný. Dobře vědí, jak se ve vypjatých situacích uklidnit.

Štír

Štíři vztek prociťují spíš vnitřně, a dokud je někdo nebo něco skutečně hodně nevytočí, nedávají ho najevo. Jakmile se tak ale stane, jsou nepředvídatelní. Nevíte, jestli na vás budou jen křičet, nebo jestli začnou k vybití vzteku mlátit do nábytku. Navíc se rádi mstí. Fyzická aktivita a námaha by pro ně nicméně byla mnohem zdravějším způsobem, jak se vyrovnat se vztekem.

Střelec

Pro Střelce není nad dobrou hádku, rádi totiž dokazují, jak dobré mají znalosti. Když jsou vzteklí, umí se tvářit, jako by se nic nedělo. Předstírají, že jen klidně dávají najevo své vize, postoje a názory. Jakmile vyjádří, co chtěli, změní téma a s tím skončí i jejich naštvání. V podstatě umí své emoce vyventilovat poměrně nenásilně.

Kozoroh

Kozorozi jsou produktivní a logika je pro ně nenahraditelná. Naštvat se do nepříčetnosti jim ale logické ani produktivní nepřipadá a vyvolat v nich vztek je tak v podstatě nemožné. Jejich chování v případě, že je naštvaný někdo jiný, ovšem úplně adekvátní není – v druhé osobě se pokoušejí vyvolat pocit, že se vzteká kvůli banalitě, což ji může naštvat ještě víc. Měli by proto pochopit, že ne všichni se s negativními pocity umí vypořádat jako oni.

Vodnář

Vodnáři jsou obecně unikátní lidé a své pocity vyjadřují netradičními způsoby. Pokud je něco naštve, místo výbuchů vzteku mají tendenci jít za někým blízkým a klidně i hodiny mu vyprávět o tom, co se jim stalo a proč to bylo špatně. Jakmile se vypovídají, jejich hlava se zcela vyčistí a mohou se v životě posunout dál.

Ryby

Ryby jsou sice poměrně citlivé, ale na své emoce se příliš nezaměřují. Naštvat se umí i kvůli prkotině, jejich vztek je ale opustí téměř stejně rychle, jako je zachvátil. Když už se s někým dostanou do hádky, mají sklon si hrát na oběť a předstírat, že se nikdy nemýlí a nechybují. Čelit svým emocím by pro ně mělo být terapeutické, Ryby je ale raději smetou pod koberec.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.