Jak být lepší v posteli? Odbornice odhalila jednoduchý klíč k sexuální spokojenosti

Jen málokdo si nikdy neřekl, že by chtěl být lepším milencem a poskytnout partnerovi v posteli přesně to, po čem touží. Lidé si ale mnohdy mylně myslí, že zkušenosti posbírané praxí, sledováním erotických filmů či čtením tematické literatury jsou základ. Klíč k oboustranné spokojenosti přitom podle odborníků tkví v něčem jiném.

Jen málokdo si o sobě myslí, že je v posteli nepřekonatelným přeborníkem. Kdekoho už naopak napadlo, že v tomto směru vždy existuje prostor pro zlepšení. Sex je běžnou součástí životů a partnerských vztahů, stejně jako komunikace, která je i v posteli nesmírně důležitá. Odborníci proto radí, jak jednoduše zlepšit prožitek váš i partnerův.

Naslouchání a vnímavost

Odbornice na rozkoš Carly S., která na svém blogu otevírá sexuální témata a řeší je do hloubky, si myslí, že není možné být špatný v posteli. „Pokud naprosto ignorujete, co se vám partner snaží sdělit a za každou cenu se děje jen to, co chcete vy, pak teprve jste špatný milenec. Už to není sex, je to zneužití,“ uvedla.

Čtěte také: Češi a sex? Průzkum odhalil, kdy ho máme poprvé a kolik vystřídáme partnerů

Radí proto, abyste nejen poslouchali, co vám partner přímo říká, ale abyste se snažili také chápat jeho řeč těla. Soustřeďte se, zda si vás přitahuje blíž, nebo se naopak odtahuje. Hýbe boky směrem k vám, nebo se snaží spíš couvat? Tyto pohyby vám jasně ukážou, co se mu líbí, co chce a čemu je naopak lepší se vyhnout.

Stejně jako je důležité vnímat partnera, je důležité, abyste i sami sdělovali, co chcete. Milenec vaše myšlenky číst nedokáže, a tak kromě řeči těla můžete použít i ústa a napřímo mu říct, když se vám něco líbí nebo když si přejete, aby něco dělat přestal.

Nechte ego za dveřmi

Více než pro ženy je toto pravidlo důležité pro muže. Ti totiž mnohdy oponují partnerkám, které si chtějí romantické chvilky zpestřit například použitím lubrikantu či erotické hračky. „Tyto pomůcky mají zlepšit celkový sexuální prožitek,“ myslí si Carly S., podle které benefity nakonec pocítí všichni zúčastnění.

Čtěte také: Polovina dospělých má sex na prvním rande. Co je k tomu nejčastěji vede?

Pokud si váš partner bude chtít něco takového vyzkoušet nebo nějakou hračku zapojovat pravidelně, nesmíte si kvůli tomu myslet, že ho málo vzrušujete. „Ve skutečnosti chce partner jen zlepšit sexuální prožitek sobě i vám, vnést do milostného života něco nového,“ míní odbornice.

Předstírání orgasmu jako tabu

Předstírání orgasmu je pravým opakem upřímné komunikace, u žen se ale mnohdy jedná o běžnou praxi. V dlouhodobém vztahu už se partnerovi těžko vysvětluje, že se mu nepodařilo vás uspokojit tolikrát, kolikrát si myslel, za zkoušku to ale stojí. Carly S. ale radí, jak takovou konverzaci nadnést, aniž by to drahou polovičku zasáhlo.

Čtěte také: Zuzana Belohorcová podniká v realitách. Prozradila, jak křičí Slovenky při orgasmu

„Zkuste partnerovi říct, že ačkoliv si intimní spojení s ním užíváte po psychické i fyzické stránce, orgasmy jste předstírala. Vysvětlete mu, že to neznamená, že váš sex není dobrý, ale že jste se dosud styděla ho navigovat. Následně mu dejte instrukce, kam má příště sahat a co má dělat déle,“ poradila. V novém vztahu je vhodné orgasmy nepředstírat vůbec a rovnou se vrhnout na vhodnou komunikaci, díky které to ani nebude nutné. Nestyďte se mluvit o tom, co spolu hodláte dělat.

Pokuste se dodržovat tři zásadní pravidla:

Sebevědomí

„Na sebevědomí je potřeba pracovat, což není jednoduché pro každého. Jde ale o snahu, která za to stojí, obzvlášť pokud se v posteli chcete cítit sebejistěji,“ řekla Carly S. magazínu Healthline. Doporučila si například sepsat seznam věcí, které na sobě máte rádi, nebo přestat na sociálních sítích sledovat účty, jež vám snižují sebevědomí.

Komunikace

Před sexem, při něm ani po hrátkách byste se neměli stydět říct, co chcete a čeho byste se naopak rádi vyvarovali. To samé platí pro partnera. Tato otevřenost pomůže zkvalitnit prožitek vám oběma,  vyhnete se navíc trapným situacím.

Proberte spolu, jakou ochranu použijete, co byste rádi zkusili a jakou hranici nepřekročíte. Během samotného styku partnera chvalte, když něco dělá dobře, a nestyďte se říct, když vám něco není příjemné. Po sexu si promluvte o svých pocitech a řekněte si, co v tu chvíli potřebujete.

Nadšení

Nebýt leklá ryba je pro kvalitní prožitek základ. Nikdo nemusí vyvádět jako hvězda filmů s hvězdičkou, aby dal najevo, že ho sex baví. Podle Carly S. stačí partnerovi složit kompliment a slovně či řečí těla dát najevo, že to, co zrovna dělá, si užíváte.

Sdílejte článek
Štítky milenec vztah orgasmus rady sex řeč těla

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.