Jak zvládají rozchod jednotlivá znamení? Kozoroh se stáhne do sebe, Štír se mstí

Hádky

Rozchody jsou bolestivé pro všechny, ale každé znamení zvěrokruhu ztrátu milovaného člověka snáší jinak. Zjistěte, jak se s rozchodem vyrovnávají Berani, Panny nebo Střelci.

Při rozchodu s milovaným člověkem existují v chování mezi ohnivými (Beran, Lev, Střelec), zemskými (Býk, Panna, Kozoroh), vzdušnými (Blíženci, Váhy, Vodnář) a vodními (Rak, Štír, Ryby) znameními určité podobné znaky. Ohnivá znamení rozhodně tiše netrpí, zemská se stahují do sebe, vzdušná potřebují komunikovat a vodní smutní v soukromí. Pojďte se ale podívat, jak konkrétně zvládá rozchod právě vaše znamení zvěrokruhu.

Beran

U Beranů hraje zásadní roli, zda jsou to oni, kteří dávají kopačky. Pokud se sami rozhodnou vztah ukončit, jsou obvykle poměrně brzy v pohodě. Berani obecně rychle zapomínají a platí to i pro bolest. Pokud je však odmítne někdo, koho opravdu milovali, potřebují si vybít svůj vztek. Nejlépe pomocí sportu nebo nějakého jiného druhu fyzického rozptýlení. Neradi prohrávají, ale po čase si řeknou, že mají na víc a hledají dál.

Býk

Býci nemají rádi změny. Pokud jim krachne vztah, většinou se uzavřou do sebe a straní se svého okolí, aby mohli v klidu své pocity zpracovat a nemuseli o nich mluvit. Rozchod většinou berou jako naprosto definitivní tečku a za svým názorem si stojí. Pokud se Býk pro něco rozhodne, anebo se naopak s něčím smíří, už s ním nic nepohne.

Blíženci

Blíženci patří mezi znamení, pro která je komunikace formou terapie. Ze své bolesti a smutku se musejí vymluvit, rozebrat všechny důvody, proč jim vztah nevyšel. Může se ale projevit jejich proměnlivá povaha – mohou být i ledově chladní, plačtiví, rozčílení, naštvaní, nebo dokonce pobavení. Nálady se u nich střídají. Přesto potřebují dobré přátelé, kteří je dokážou i po stopadesáté vyslechnout.

Rak

Raci milují celým srdcem a trvá jim dlouho, než si k někomu vybudují dostatečnou důvěru. I to je důvod, proč se rozchodu zuby nehty vyhýbají. Do každého vztahu jdou na sto procent a nechtějí se smířit s jeho koncem. Je to pro ně velká citová rána, kterou těžko skousávají. Často se stává, že bojují i za už ukončený vztah a nechtějí se smířit s tím, že už je po všem.

Lev

Lvi to mají podobně jako Berani. Pokud se rozejdou, vědí, proč to udělali a mají to v hlavě srovnané. Kopačky od druhých však berou špatně. Nechápou, jak pro někoho mohli přestat být středobodem vesmíru. Své utrpení a smutek se nebojí dát najevo, potřebují velkou podporu a pomoc od svých přátel. Na nohy se ale opět vždy postaví a jsou ještě silnější a odhodlanější než předtím.

Panna

Analytické Panny si vše hodně promýšlejí. A to platí i ve vztazích. Svého partnera zkoumají, a pokud přestane vyhovovat jejich představám, dávají od něj ruce pryč. Nic se u nich ale neděje zčistajasna. O vztah většinou bojují a snaží se ho zlepšit. Pokud přesto nefunguje, raději volí cestu samoty. V soukromí se vypořádávají i s koncem vztahu. Potřebují čas pro sebe a své myšlenky, aby vše v klidu zpracovaly.

Váhy

Váhy jsou rády, když jsou ve vztahu. Nesnášejí dramata. Když se rozejdou, častokrát se svými ex zůstávají v kontaktu a jsou přátelé. Nechávají si otevřená zadní vrátka a často vstupují vícekrát do stejné řeky.

Štír

Hloubaví Štíři zůstávají po rozchodu smutní a zlomení. Vyléčit svá zlomená srdce jim trvá delší dobu. Opakovaně přemýšlejí nad svými bývalými partnery a velice intenzivně vše prožívají. Své emoce však před okolím pečlivě skrývají. Pokud je někdo zradí nebo jim ublíží, naprosto je ovládne pomstychtivost. Dokážou vše vrátit i s navijákem.

Střelec

Střelec mluví na rovinu, a pokud pro něj vztah nemá budoucnost, řekne vám to bez zbytečných příkras a jde o dům dál. Pokud se ale někdo rozejde s ním, nehodlá se s tím smířit. O svou lásku bojuje, a to i tehdy, kdy už to nemá cenu. Je to pro něj výzva a ty on má rád. Častokrát však jedná spíše pod návalem emocí než skutečných citů, a to ho při slepovaném vztahu může znovu dostat do problémů.

Kozoroh

Kozoroh patří mezi věrná znamení. Se svým partnerem mnohdy plánuje celou svou budoucnost. Pokud mu jeho plány nevyjdou, je z toho zdrcený. Po rozchodu se uzavírá do sebe a většinu času tráví v práci. Snaží se na svou lásku nemyslet. Pokud však on sám získá pocit, že jeho vztah už nikam nevede, dokáže být velmi chladný a posunout se dál takřka nekompromisně.

Vodnář

Vodnáři potřebují svůj neúspěšný vztah rozebrat do posledního detailu. Zjistit, co mu dal a vzal, nebo zda má cenu v něm ještě pokračovat a dát tak svému protějšku další šanci. Na druhou stranu tohle znamení miluje svobodu, a tak svůj neúspěch dokáže rychle přeměnit ve výhodu a začne si užívat single života.

Ryby

Citově založené Ryby se po rozchodu uzavřou do sebe. Veškeré své city a pocity řeší a rozebírají uvnitř sebe. Někdy se mohou až příliš trápit, jelikož nemají tendenci své konkrétní otázky či myšlenky vyslovit nahlas. Své hluboké pocity občas utápějí v alkoholu. Měly by raději se svými přáteli vyrazit ven a zvednout si náladu povzbudivou činností či konverzací.

Zdroj: Jehle, M.: Partnerské horoskopy, Sagittarius 2004


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.