Celebrity

29. listopadu 2023 19:00

Tomáš Durčák

Nová kniha o královské rodině: William Meghan nesnášel od prvního setkání, tvrdí autor

Téma třaskavých vztahů mezi princem Harrym, jeho chotí Meghan Markle a zbytkem britské královské rodiny je velmi vděčné téma. Spisovatel a expert na britskou monarchii Omid Scobie proto velkou část své nové knihy Endgame věnoval právě jemu. Osvětlil mimo jiné fakt, že nevraživost vůči Meghan Markle je zejména ze strany prince Williama a jeho manželky Kate letitá a existuje již od chvíle, kdy ji poznali.

Kniha Endgame způsobila podobný poprask jako letošní titul prince Harryho s názvem Náhradník. Omid Scobie se netají tím, že v ní cituje informace, jež získal přímo od Harryho a Meghan. I proto zřejmě nikoho nepřekvapí její neskrývaná kritičnost vůči nejvýše postaveným členům královské rodiny a zejména těm, kterým nějakým způsobem vadí Meghan Markle i chování prince Harryho od chvíle, co se stal jejím manželem.

Harry je připraven se usmířit, William už nikdy

Scobie v knize dle britských médií popisuje, jak si princ William odnesl o Meghan Markle velmi negativní mínění již při jejich úplně prvním osobním setkání. Jeho manželka Kate si podle autora s Meghan rovněž ani trochu nesedla a od roku 2019 s ní osobně nepromluvila jediné slovo. Prý tak celkově věnovala mnohem více času mluvením o své švagrové, než kolik času s ní reálně sama strávila, a to zejména proto, že Meghan od začátku vnímala jako potenciální konkurenci a rivalku v souboji o výslunní.

Při té příležitosti Scobie zmiňuje skutečnost, že oba princové a bratři dnes mají diametrálně odlišný postoj k možnému usmíření. Jejich dnešní vztah je prý nevratně poškozen, jelikož William Harryho vnímá jako přeběhlíka, který zradil svou rodinu a byl ochoten ji pro osobní zisk vystavit veřejné ostudě. William údajně „nemá zájem svého bratra nadále znát“ a má pocit, že Harrymu „armáda terapeutů zcela vymyla mozek“.

To Harry má podle všeho opačný postoj a je „připraven zapomenout“ na veškeré dosavadní rodinné rozbroje do té míry, že je „mu zcela jedno“, jestli se mu někdo omluví a vše vysvětlí, nebo ne. Čímž by se vysvětlovala i Harryho ochota zavolat minulý měsíc svému otci, králi Karlovi III., a popřát mu vše nejlepší k jeho 75. narozeninám. Vydání nové potenciálně kontroverzní knihy však zřejmě v napravení vztahů mezi Harrym a zbytkem rodiny příliš nepomůže.

Dva údajní rasisté v královské rodině

Kniha dále zmiňuje již dobře známou informaci, že tmavší barva pleti prvorozeného syna Harryho a Meghan Archieho vzbudila na královském dvoře jisté „rasistické“ nálady. Autor však konkretizuje, že Meghan měla tehdy ještě budoucího krále Karla informovat, že v užším kruhu rodiny se nacházejí hned dva členové, kteří se měli na adresu Archieho vyjádřit rasisticky.

Sama Meghanrozhovoru s Oprah v roce 2021 zmínila pouze jednoho člena královské rodiny. Omid Scobie dokonce tvrdí, že zná totožnost obou údajných „královských rasistů“, ale nemůže je veřejně pojmenovat ze strachu z legálních důsledků, jimž by v Británii následně nepochybně čelil. Suchou nit však autor nenechal ani na samotném králi.

Král měl Harryho označit za „blba“

Ten podle všeho vzal otěže v Buckinghamském paláci pevně do rukou a zaujal vůči svému mladšímu synovi jasný postoj. Letos po vydání Harryho knihy měl všem členům rodiny adresovat zprávu, aby mu v žádném případě nevěřili a při rozhovoru s ním se vyhýbali citlivým informacím. Ještě ostřejší pak měla být králova reakce na dokument Netflixu, v němž Harry s Meghan odhalili řadu detailů z historie svého vztahu. „Ten blb,“ měl údajně Karel pronést poté, co se podrobnosti o celé sérii dozvěděl.

Princ Harry na otcovy půlkulatiny nedorazil, podle všeho mu však aspoň zavolal:

Sdílejte článek
Štítky kniha rodina rasismus princ Harry vztahy spor omluva Meghan Markle dokument usmíření Endgame Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Náhradník Kate Middleton nevraživost

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.