Celebrity

17. února 2023 05:59

David Laštovka

Tajemství Noci na Karlštejně. Hanzlík svedl ženu přítele. Hvězdy se premiéry nedožily

Originální seriály právě online na prima+

Od natáčení jednoho z nejúspěšnějších českých filmových muzikálů Noc na Karlštejně letos uplyne padesát let. Kromě hvězdného hereckého obsazení si diváci zamilovali i písně, které doplňovaly děj. Samotné filmování provázela řada pikantních, ale i smutných okamžiků.

Slavný muzikál Noc na Karlštejně byl například posledním filmem Jaroslava Marvana, ztvárnil v něm postavu purkrabího Ješka z Wartenberka. Zemřel půl roku po natáčení a slavnostní premiéry už se nedožil. Osudnou se mu stala rakovina. Už během natáčení ho provázely velké zdravotní problémy. Nemohl chodit a na plac ho museli nosit. Během pauzy trávil čas ve společnosti Waldemara Matušky, se kterým se velmi sblížil. Když zemřel vážil pouhých jednačtyřicet kilo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vesnice se rozhádala kvůli nudismu

Tragická a nečekaná smrt

K filmu na hudbu Karla Svobody napsal texty Jiří Štaidl. Také v jeho případě se jednalo o poslední dílo. Zemřel tragicky krátce po natáčení ve věku třiceti let při dopravní nehodě. Když ve svém novém Renaultu uháněl navštívit rodiče do Jevan, cestou havaroval, vyletěl z auta ven a na místě byl mrtvý. Na sedadle spolujezdce měla být jeho tehdejší přítelkyně Dagmar Patrasová. Ta se na poslední chvíli omluvila, čímž si zachránila život. „Měl nové auto - Renalut 17 a rychlost vyhnal na sto sedmdesát. Bohužel mu vjel do silnice náklaďák,“ přiblížila Dagmar Patrasová v knize Fenomén Dáda. Jiří Štaidl stejně jako Marvan se premiéry nedožil a film nikdy neviděl.

Pikantní románek na place

Královský pár tvořili tehdejší skuteční manželé Vlastimil Brodský s Janou Brejchovou, kteří byli blízcí přátelé režiséra Zdeňka Podskalského, jenž snímek podle divadelní hry Jaroslava Vrchlického zfilmoval. Během natáčení se Brejchová zamilovala do osm let mladšího kolegy Jaromíra Hanzlíka. Ten přitom s Brodským v divadle sdílel stejnou šatnu a patřil k jeho kamarádům.

Jana Brejchová a Tereza Brodská o soužití s Jaromírem Hanzlíkem: Solidně nás dusil

Brejchová svého muže opustila a začala žít s Hanzlíkem. Vztah s Vlastimilem Brodským se pro ni postupem let stal nudným stereotypem. Zato s Hanzlíkem se nenudila ani minutu. Byl to podle ní akční muž, nadšeně cestoval a organizoval výlety nejen po Čechách, ale po celé Evropě.

„Bavilo mě to. Jaromír ustavičně něco vymýšlel. Neměli jsme už chalupu, tak jsme koupili babety a jezdili na výlety. Pořád se něco dělo a já si to užívala. Vždyť do té doby jsem prakticky od mládí pořád jen pracovala. Nechodila jsem ani do tanečních. A pro Jaromíra nebylo nic problém. Jedeme do lesa, pod stan, budeme se živit sběrem a lovem, jindy nakoupil pruty, že budeme rybařit, prostě bylo to s ním zábavné. Nebyl rozhazovačný, ale uměl si užívat a byl velkorysý,“ svěřila se herečka v knize Moje máma Jana Brejchová, kterou o ni napsala její dcera Tereza Brodská. Láska jim vydržela dvanáct let.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.