Tátové podle horoskopu: Býci jsou uvážliví, Štíři důkladní a Kozorozi dokonalí

Co rozhoduje o tom, jakým způsobem vychováváme své potomky? Určitě rodičovské vzory, ale svůj podíl může mít i to, kdy jsme se narodili, tedy naše znamení zvěrokruhu. Jací jste vy nebo vaši partneři tátové podle horoskopu?

Dobrodružný táta ve znamení Berana

Základní charakteristika: Spontánní. Dítě vychovává k samostatnosti, odvaze a nezávislosti. Učí ho v životě se prosadit a vítězit. Naučí ho mnoha fyzickým dovednostem.

Táta plný energie, inspirace a nových nápadů. Věčné dítě. Umí strávit hromadu času „blbnutím“ se svými potomky. Na druhou stranu je Beran i autoritativní otec, který si dupne, když se mu něco nelíbí. Své děti  vede ke sportu, povzbuzuje je k soutěživosti, statečnosti a bojovnosti. Chlapečky učí se prát, holčičky obvykle opečovává s dojemnou starostlivostí. Rodina ho baví, ale nevydrží mu to věčně, potřebuje i svůj vlastní prostor.

Slavní tátové: Edie Murphy, Jean-Paul Belmondo

Uvážlivý táta ve znamení Býka

Základní charakteristika: Solidní, silný a uvážlivý. Svému dítěti se věnuje s pečlivou trpělivostí, poskytuje mu pocit bezpečí a jistoty. Učí ho praktickým věcem.

Pro tátu Býka je nejdůležitější zabezpečit svoji rodinu, tedy i své potomky, a to jak po stránce materiální, tak citové. Rád chválí. Své děti motivuje a chce jim předat to nejlepší, co umí, hlavně něco praktického do života. Rodinné hádky nesnáší, a tak reaguje neadekvátně – buďto bouchne dveřmi, nebo vybouchne on sám.

Slavní tátové: David Beckham, Pierce Brosnan, Petr Janda

Vtipný a zvídavý táta ve znamení Blíženců

Základní charakteristika: Zábavný, živý, chytrý. Věčně mladý táta, který umí svým potomkům ukázat svět vždy v novém světle.

Hodně aktivní táta, kterého doma moc neuvidíte, ale má upřímnou snahu se svým dětem věnovat především po intelektuální  stránce. Není to typ  přebalovacího a koupacího táty, svých dětí si začne všímat ve chvíli, kdy s nimi může začít komunikovat. Pak je jim zábavným parťákem a kamarádem do nepohody. V dětech vzbuzuje důvěru ve svět poznání a v intelektuální schopnosti.

Slavní tátové: Princ William, Johnny Depp, John F. Kennedy

Citlivý táta ve znamení Raka

Základní charakteristika: S bohatou fantazií a schopností se vcítit do problémů svých potomků. Starostlivý, něžný a velmi oddaný táta. Umí pohladit a zároveň držet kázeň. Dokáže vytvořit hřejivý domov.

Dokonalý otec, rodinně založený. Citlivý, milující a oddaný. Preferuje rodinný život a rád tráví čas se svými blízkými. Svým dětem je vždy připravený a ochotný pomoci. Je hodný a laskavý, někdy možná až moc – své děti rozmazluje, obzvláště holčičky. Tím přísnějším v párů v případě Raka bývá spíše matka dítěte než otec. Raci jsou také někdy přehnaně úzkostliví a o své děti se až nezdravě bojí.

Slavní tátové: Josef Vojtek, Ivan Trojan, Tom Cruise, Tom Hanks

Hravý a srdečný táta ve znamení Lva

Základní charakteristika: Blahosklonný, srdečný, optimistický, přirozený a hrdý na všechny (i nemanželské) potomky. Velkolepý, vitální, velkorysý, optimistický a plný radosti ze života.

Táta Lev se rozhodně nebojí být tátou, rozumějte – nebojí se mít děti. Jsou to tátové skutečně velkých rodin a na všechny své potomky jsou náležitě hrdí. Milující, radostní a s přirozenou autoritou. Nepotřebují nijak zvlášť zvyšovat hlas, aby je jejich děti poslechly. Rodina a děti obvykle znamenají pro tátu Lva všechno na světě.

Slavní tátové: Mick Jagger, Ben Affleck, Bolek Polívka, Antonio Banderas, Robert Redford

Táta šikula ve znamení Panny

Základní charakteristika: Pečlivý, pilný, starostlivý a puntičkářský. Své dítě vychovává tak, aby hravě zvládalo úkoly každodenního života.

Táta Panna je ztělesněním skvělého otce. Pečující, starostlivý. Stojí pevně nohama na zemi a své děti se snaží naučit realistickým cílům. Někdy je příliš úzkostlivý nebo pedantický a klade na ně příliš vysoké nároky. Pak dokáže být i nepříjemný. Každopádně je to táta, který ve svých potomcích probouzí zvídavost a praktickou šikovnost.

Slavní tátové: Princ Harry, Richard Gere

Mírný a spravedlivý táta ve znamení Vah

Základní charakteristika: Zprostředkovává, vždy hraje fair play. Usiluje o klid a harmonii jako nejvyšší hodnotu v rodině. Ve svém dítěti podporuje umělecké a obchodní sklony.

Milý a dobrosrdečný táta. Jeho předností je smysl pro spravedlnost. Své děti vede k úctě k pořádku, zákonům, vzdělanosti i k praktikování mnoha umění. Často je až nutí ke hře na jakýkoliv hudební nástroj nebo k osvojení si nějaké libovolné výtvarné techniky. Ve svých dětech posiluje filozofické myšlení. Pokud byste si ale mysleli, že je nudným otcem, velmi se mýlíte, táta Váha je především vtipným a zábavným kamarádem.

Slavní tátové: Matt Damon, Viggo Mortensen

Důsledný táta ve znamení Štíra

Základní charakteristika: Hrdý, vytrvalý, důsledný a mimořádně cílevědomý. Své děti vede k houževnatosti, odolnosti a schopnosti přežít za každé situace. Dovede je podpořit i ničit. V zásadních otázkách je neúprosný.

Silná osobnost. Má vynikající intuici, se kterou své potomky vede těmi správnými životními cestičkami. Vyžaduje dodržování předem stanovených pravidel, oceňuje píli a výsledky. Své děti miluje láskou hlubokou a nekompromisní, nic moc jim nepromíjí. Lhát se tátovi Štírovi rozhodně nevyplácí.

Slavní tátové: Alain Delon, Jan Tříska, Miroslav Ondříček

Nadšený táta ve znamení Střelce

Základní charakteristika: Optimistický, světácký, rozšafný i velmi vzdělaný táta, který své děti vede k vyššímu poznání a zasvěcuje je vyšším cílům. Probouzí v dětech radost.

Táta sympaťák. Dobrodružný optimista, plný energie a nových nápadů. Je to rozený bavič, své děti neustále zahrnuje množstvím více či méně uvěřitelných příběhů, vede je do světa fantazie a nekonečných možností. Je dost nepředvídatelný, takže jeho potomci v dětství prožívají mnoho neplánovaných akcí a výletů za poznáním. Je spíše kamarádem než autoritou.

Slavní tátové: Steven Spielberg, Brad Pitt, Martin Stropnický, Woody Allen

Starostlivý táta ve znamení Kozoroha

Základní charakteristika: Vytrvalý, spolehlivý, ukázněný, ale také neoblomný.  Kozoroh je otec se vším všudy – o své potomky se stará věrně a pečlivě až do své smrti. Vede je především k samostatnosti, nabízí jim pevný rámec a jasnou strukturu.

Mohlo by se zdát, že táta Kozoroh neumí projevovat  lásku tak jako jiná znamení, jeho děti jsou však pro něj vždy na prvním místě a nikdy se to nezmění. Je milující, klidný, vyrovnaný, málokdy zvyšuje hlas. Jako táta je vzorný, jeho potomci se vždy mohou spolehnout na jeho pomoc, i když požádat o ni, může být pro ně kvůli příslovečné kozoroží otcovské přísnosti a odstupu někdy dost obtížné.

Slavní tátové: Kevin Costner, Orlando Bloom, David Prachař

Nekonvenční táta ve znamení Vodnáře

Základní charakteristika: Milující svobodu, nezávislost. Své děti vede k individualismu a jedinečnosti. Ctí jejich názory. Někdy jim poskytuje až příliš velký volný prostor.

Táta Vodnář má vždy spoustu zájmů, nápadů, aktivit. Je idealista a svůj idealismus umí předávat i svým dětem. Vždy je dokáže nadchnout, přesvědčit, že svět je báječné místo, ve kterém právě jeho děti najdou to nejlepší uplatnění. S dětmi si rád hraje, je trpělivý a tolerantní. Za chyby netrestá, ale vysvětluje.

Slavní tátové: Miloš Forman, Christiano Ronaldo

Pečující táta ve znamení Ryb

Základní charakteristika: Ochraňující, tolerantní, empatický a intuitivní. Velmi přesně umí vycítit, co jeho potomek potřebuje. Dokáže se pro něj i obětovat.

Táta Ryba utěší i poskytuje skvělou oporu. Je vnímavý a starostlivý, jeho děti jsou vzorně opečovávané. Aby byl však opravdu dobrým otcem, musí sám do této role dospět, nabýt vnitřní rovnováhy, pak je jako táta nepřekonatelný. Svým dětem předává moudrost, fantazii i umění žít.

Slavní tátové: Bruce Willis, Javier Bardem

Sdílejte článek
Štítky rodina horoskop otcové znamení zvěrokruhu fantazie Kozoroh RAKO

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.