reklama

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Tvaroho-makový koláč bez mouky Foto:
Tvaroho-makový koláč bez mouky
Foto: snedeno.cz/ Jirka Svoboda

Na pekáček o rozměru 30 x 18 cm budeme potřebovat:

Korpus:
250 g ovesných vloček (bezlepkáři použijí bezlepkové)
85 g másla
60 g třtinového cukru
1 dl mléka
1 vejce
1 lžička jedlé sody
špetka soli

Tvarohová náplň:
500 g měkkého tvarohu
60 g cukru
1 vejce
1 dl mléka
1 vanilkový pudink
vanilka (prášek, dřeň, aroma…)
špetka soli

Maková náplň:
200 g máku
60 g tekutého medu
3 šťavnatá jablka
špetka soli

Drobenka:
30 g vloček
15 g másla
10 g třtinového cukru

Postup:

Tvaroh s cukrem, solí, vanilkou, mlékem, vanilkovým pudinkem a vejcem zamícháme v hladkou hmotu. Pokud je to možné, použijeme ruční šlehač.

Umeleme mák, jablíčka oloupeme a najemno postrouháme. Přidáme k máku zároveň s medem a zamícháme.

Z vloček, cukru a másla připravíme drobenku. Vše nasypeme do sekáčku a krátce „protočíme“.

Vločky umixujeme v mixéru nebo sekáčku na hrubost polohrubé mouky. Přidáme cukr, sůl a sodu a promísíme. Přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, vejce a důkladně promícháme.

Pekáček vymažeme máslem a vysypeme pomletými vločkami nebo prostě vyložíme pečicím papírem.

Na dno rozvrstvíme po celé ploše těsto na korpus a uhladíme. Na něj vylijeme tvarohovou náplň a roztáhneme do stran. Na tvaroh lžící poklademe kousky makové náplně a hranou roztahujeme po celé ploše. Navrch nasypeme drobenku.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35–40 minut.

Snědeno.cz

snedeno.cz Foto:

Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?

"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.

Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)

 

Podívejte se také na: 

Článek

Tataráček z červené čočky Foto:

Tataráček z červené čočky nejen pro vegetariány

Ať už jste vegetarián, nebo jednoduše máte jen chuť na něco dobrého, ale bezmasého, rozhodně vyzkoušejte tento nový recept od Miriam z foodblogu snedeno.cz. Stojí to totiž...

Článek

Článek

Houbová sekaná Foto:

Vegetariánská houbová sekaná s kešu oříšky

Dobrá zpráva, houby rostou! A pokud se chystáte o víkendu do lesa, právě teď pro vás máme ověřený recept na houbovou sekanou, která se jistě stane stálicí na vašem...

Článek

Dýňovo-kukuřičná polévka Foto:

Skvělá podzimní dýňovo-kukuřičná polévka

Období dýní je v plném proudu a to by byla škoda nevyužít. Proto vám přinášíme nový recept na dýňovou polévku, tentokrát v kombinaci s kukuřicí. A je fakt skvělá!

Článek

Geniální svačinka: Štrúdlové kapsy Foto:

Geniální svačinka: Štrúdlové kapsy

Štrúdlové kapsy jsou geniální jako svačina do práce nebo nebo do školy, ale i na výlet. Pěkně drží pohromadě a jablíčka se během cesty nevytrousí. A koupíte-li již...

Horoskopy 2017

reklama

reklama