reklama

Vyzkoušeli jsme sladký hit internetu: Hedvábný cheesecake jen ze tří surovin!

Originál vypadá úžasně Foto:
Originál vypadá úžasně
Foto: newsner.com

Opravdu se dá udělat dobrota jako cheesecake jen ze tří ingrediencí?

 

Pro každého zaměstnaného člověka, který v denním programu jen těžko hledá pár volných minut, jsou recepty z co nejmenšího množství surovin doslova darem z nebes. Jen si občas říkáte, jestli takový recept může vůbec fungovat.

Video s postupem přípravy hedvábného cheesecaku od youtuberky Ochikeron už viděly 4 miliony lidí a všichni si nejspíš říkali, jaký asi ten neuvěřitelně nadýchaný a lehký dort připravený jen z vajíček, krémového sýru a čokolády ve skutečnosti je. Mně to taky zajímalo, tak jsem si ho zkusila udělat. 

Tady je recept:

Japonský hedvábný cheesecake

Co budete potřebovat:

• 3 vejce

• 120 g lučiny

• 120 g bílé čokolády

 

1. Bílky oddělte od žloutků, misku s bílky zakryjte fólií a dejte asi na 2 hodiny do lednice, aby sníh z nich byl pevnější. (Já si tedy pamatuji, že bílky se před šleháním mají naopak nechat ohřát na pokojovou teplotu, ale budiž. V Japonsku to asi mají jinak...)

1-separated-eggs_3426721b Foto:

 

2. Pak rozpusťte bílou čokoládu. Někomu se to hlavně u bílé čokolády opakovaně nedaří (včetně mě). Jde ale jen o to dodržet správný postup. Nemusíte používat ani drahou čokoládu. Já jsem měla čokoládu Orion za 30 korun a krásně se rozpustila. Čokoládu rozlámejte na kousky a dejte do kovové nebo skleněné misky. Důležité je umístit misku nad kastrůlek s vařící vodou tak, aby se miska nedotýkala vodní hladiny. Čokoládu průběžně míchejte a zahřívejte, až se rozpustí. Misku odstavte a přimíchejte Lučinu. Pokud čokoláda začne tuhnout, dejte misku na chvilku opět nad páru a vymíchejte směs dohladka.

6-egg-mix_3426714b Foto:

 

3. Pak misku znovu odstavte z páry a přimíchejte žloutky. Nakonec po částech zlehka vmíchejte tuhý sníh ušlehaný z bílků.

4. Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si kulatou formu, lehce ji vymažte máslem a vysypejte moukou (nebo vyložte papírem na pečení). Nalijte do ní připravené těsto a pokud není forma vodotěsná, obalte ji alobalem. Je to důležité, protože se do formy nesmí dostat voda. Formu postavte na hlubší plech, nalijte do něj vařící vodu, aby sahala asi do třetiny výšky formy, a vše dejte do vyhřáté trouby. Po 15 minutách snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších 15 minut. Pak troubu vypněte a cheesecake v ní nechte ještě 15 minut. Po této době byl měl být povrch zlatohnědý a cheesecake hotový.

 

Jak to dopadlo

Musím přiznat, že udělat na první pohled triviální cheesecake není tak jednoduché, jak se zdá. Především výsledek nebyl tak nadýchaný jako originální verze. Mohlo to být málo utěsněnou formou, do které se dostalo trochu vody, špatně vyšlehanými bílky, druhem sýru (možná bude Philadelphia lepší) nebo třeba troubou, která nereaguje tak rychle (všimněte si té ve videu!). I jiným, kteří dopadli podobně jako já, nejspíš vrtalo hlavou, proč se jim cheesecake nepovedl tak, jak by měl. Takže zde je další možné řešení:

Pečte ho 30 minut při 175 °C. Pak troubu vypněte a cheesecake v ní nechte ještě 15 minut.

 

Ale ta chuť!

To, co mě na hedvábném cheesecaku zaujalo, byla jeho chuť. Když jsem ho dala přes noc do lednice, jeho chuť se ještě zintenzivnila a druhý den byl mnohem lepší. Stačilo ho lehce pocukrovat.

Takže pokud trochu přimhouříte oči a nebudete trvat na tom, že hedvábný cheesecake musí být nadýchaný jako obláček, určitě ho vyzkoušejte. I když je v něm jako sladidlo jen čokoláda, je příjemně sladký, chuťově vynikající a navíc bez lepku!

 

Zkusíte ho taky? Napište nám, jak to dopadlo, na prima-zeny@iprima.cz.

Cotton-cheesecake-3 Foto:

-anna-

Mohlo by vás taky zajímat:

Článek

Namalujte si svůj originální moučník Foto:

Romantické pečení: Malované rolády

Rolády patří mezi velmi oblíbené moučníky, protože jsou jednoduché a dobré. My vám ukážeme, jak si i z obyčejné rolády můžete vytvořit originální zákusek. Stačí ji...

Článek

Přeci je nevyhodíte? Foto:

Přezrálé banány: 5 skvělých způsobů, jak je využít

Taky se vám často stává, že než stačíte banány sníst, zčernají? Nemusíte je hned vyhazovat. To, že mají černou slupku, ještě neznamená, že jsou špatné. I z přezrálých a...

Článek

Tomuhle neodoláte! Foto:

Dopnete rifle? Dejte si trifle!

Trifle je tradiční staroanglický dezert, který se většinou podává ve velké skleněné míse, aby vynikly jednotlivé vrstvy. Můžete ho ale podávat i ve skleničkách, aby každý...

Horoskopy 2017

reklama

reklama