Celebrity

12. září 2023 12:25

Žaneta Dernerová

Autobiografie Sabiny Laurinové by byl tragikomický příběh, směje se herečka

Obavy ze Sidonie – ZOO (131)

Sabina Laurinová (51) fušuje do další umělecké oblasti. Kromě herectví a moderování má zkušenosti i s psaním. Zatímco její paměti by prý byly až k neuvěření, první divadelní hra sklidila úspěch a usměvavá blondýnka nepřestává se spisovatelstvím koketovat. Podobně to má také její seriálová postava, která už ji dokonce předběhla. Alice dopsala svou sci-fi prvotinu a už se jen obává reakce babičky Sidonie v podání Jany Švandové. Ta jí ale chystá báječné překvapení. Podívejte se na exkluzivní ukázky.

Po tragické smrti manžela Eduarda řeší Alice Novotná konečně něco příjemnějšího. Kromě práce ve firmě psala potají sci-fi povídky, jež se nyní zhmotnily do knihy. Její debut s názvem Spadlá z nebe je na světě a Alici už zbývá jen křest. I její představitelka Sabina Laurinová má zkušenost s tím, jak fantazii převést na papír. „Napsala jsem hru – Malá smůla, která byla pro moje spolužačky na základní škole. Byla jsem asi v páté nebo šesté třídě, ale docela úspěšně jsme ji nazkoušely asi s deseti holkami. Hrály jsme ji pak několikrát na škole v přírodě,“ poodhalila herečka svoje tvůrčí tajemství.

Se svým dílem se dokonce dostala až na divadelní fakultu. „Hrály jsme Malou smůlu tehdy na malém jevišťátku na DAMU jako hosté pro ročník mého táty, ve kterém byl tehdy Ivan Trojan, Lukáš Hlavica, Mirka Pleštilová a další. Dostaly jsme příležitost ji zahrát před profesionálním publikem. Bavilo nás to, protože jsme se mohly ulejt ze školy. Také nám pořád tleskali a my jsme to natahovaly a natahovaly a nakonec už nás museli vyhodit, protože jsme to hrály dva dny,“ popisuje Sabina Laurinová.

Tím však její umělecké nutkání zdaleka nebylo u konce. V merku měla i pohádkové příběhy. „Psala jsem televizní pohádky, ale většinou jsem napsala jen první stránku. Zato jsem měla úžasné herecké obsazení. Třeba Janu Hlaváčovou, pana Munzara, pana Preisse, Janu Preissovou, pana Hrušínského. A tím jsem skončila,“ směje se herečka a přiznává, že její Alice to dotáhla mnohem dál. Ta totiž v dalším díle seriálu ZOO, na který se můžete těšit v úterý večer na Primě, už drží svou prvotinu v ruce a jen váhá, zda ji propagovat. Bojí se reakce šarmantní Jany Švandové coby Sidonie. „Babička s tím nebude souhlasit. Musím jí to nějak oznámit, ale nebude to jednoduché,“ má strach Alice.

Sabina Laurinová spisovatelkou v seriálu ZOO i v reálném životě

Seriálová postava tak svou představitelku sice zatím předběhla, Sabina ale nepřestává se spisovatelstvím koketovat. „Mám v hlavě tři náměty, které bych chtěla napsat, ale zatím jsem se k tomu nedostala. Člověk na to potřebuje mít to správné rozpoložení. Asi to přijde ve správný čas,“ říká herečka, která se už zamyslela i nad autobiografií. „Nedávno jsem se o tom bavila, to by snad byl tragikomický příběh. Kdybych měla napsat všechno, co jsem zažila, nikdo mi ani neuvěří. A taky spoustu věcí ani nejde říct,“ směje se Sabina Laurinová.

Čtěte také: Nové tváře v seriálu ZOO? Tajemná uklízečka, podvodník i potvora

Jedna premiéra ji však přece jen čeká. Pochlubila se, že pro ni někdo něco napsal přímo na tělo. „Na stole mám divadelní hru a doufám, že ji budeme hrát a lidem se bude líbit. Je to zajímavý příběh,“ věří Laurinová, jejíž Alice má díky knize opět důvod k úsměvu. A což teprve ve chvíli, kdy pro ni tchyně Sidonie připraví úžasné překvapení – velkolepý křest jejího debutu.

Pokud se vám seriál ZOO líbí, ohodnoťte ho na Kinoboxu


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.