Jak se znamení chovají v žárlivosti: Raci vybuchují, Ryby se nelítostně mstí

Žárlivost je naprosto přirozenou emocí, především pak v partnerském vztahu. Hovořit o ní je ale často tabu. Zatímco pro někoho je důkazem lásky, jiní lidé ji mohou vnímat jako snahu partnera vlastnit. Každý ji nicméně dává najevo jinak a vliv na to má i znamení horoskopu.

Beran

Ze situace, v níž žárlí, dokážou Berani udělat soutěž. Člověku, který je podle nich ohrožuje, budou všemožně dokazovat, že jste jejich. Zároveň si vaši lásku a pozornost budou chtít pojistit, což mohou dělat například dárky či gesty. Pokud jim ale zavdáte důvod si myslet, že se někdo jiný líbí vám, nebudou se bát vám připomenout, že kdyby chtěli, nahradí vás lusknutím prstů.

Býk

Kdyby mělo být ledové královně přiřknuto znamení, šlo by právě o Býka. Lidé narození v tomto znamení jsou majetničtí a myslí si, že vše a všichni, koho milují, jim v podstatě patří. Budou-li mít pocit, že jdete naproti situacím, ve kterých budou žárlit, přestanou vás zahrnovat láskou a svou energii začnou investovat jinam. Jde tak trochu i o obranný manévr, kterým se chrání před zlomeným srdcem.

Blíženci

Blíženci považují žárlivost za podřadný a zbytečný stav mysli, ke kterému se nechtějí snižovat. I kdyby měli pocit, že je ve vztahu někdo ohrožuje, zkrátka se tomu zasmějí. Jsou ale vnímaví, a pokud se někdo snaží o jejich partnera, danou osobu před ním zkritizují za chyby a nedostatky, které skutečně má. Postarají se tak o to, aby vlastně na co žárlit nebylo.

Rak

Citlivost je jednou z nejvýraznějších vlastností Raků, to ale neznamená, že by byli kdovíjak ochotní mluvit o svých pocitech. To se týká i žárlivosti. Nevýhodou ovšem je, že emoce se v nich kumulují a ať chtějí, nebo ne, dojde k výbuchu. Jejich partner se pak může snadno ocitnout uprostřed dlouhotrvající scény plné obviňování a nadávek.

Lev

Lidé narození ve znamení Lva jsou proslulí svou hrdostí, kterou jsou ve vztahu více než ochotní odsunout na druhou kolej. Když však přijde na situace, ve kterých je přepadne žárlivost, jsou pak rozpolcení. Na jednu stranu se sami sebe ptají, proč je partner nemiluje víc, na druhou si říkají, že jsou poklad a kdokoliv by o ně přišel, ten by si jedině pohoršil. Osobě, která je ohrožuje, se nebojí mstít nejrůznějšími způsoby, proto je třeba si dobře rozmyslet, zda je dobrý nápad jim takzvaně lézt do zelí.

Panna

Panny chtějí za všech okolností působit klidně a vyrovnaně, jako by měly vše pod kontrolou, pokud ale začnou žárlit, není to úplně možné. Mají-li pocit, že by je mohl partner opustit kvůli někomu jinému, zasáhne to jejich v povaze zakořeněné obavy, že pro nikoho nejsou dost dobré. Začnou se vnitřně bičovat a představovat si ty nejhorší scénáře. Partner je proto musí začít ujišťovat, že se nemají čeho obávat, a musí se podle toho i chovat.

Váhy

Jak už název tohoto znamení napovídá, pro Váhy je důležitá vyrovnanost nejen v mysli, ale i ve vztazích. Jakmile jim ale dá partner záminku žárlit, tuto zásadu prohodí oknem a začnou flirtovat s kýmkoliv jiným, kdo jim připadá atraktivní. Vztah s nimi je pro silné nátury, které takové chování vydrží a budou schopné chápat, že nevyjadřuje absenci lásky.

Štír

Jakmile jsou podezíraví Štíři zadaní, žijí v konstantním stavu žárlivosti, prostě si nemohou pomoct. Bojí se zrady, a tak i bez sebemenší záminky hledají důkazy, že jim partner zahýbá nebo že se o něj pokouší někdo jiný. Bez ostychu své polovičce tajně pročtou zprávy v telefonu nebo si založí falešný profil na sociální síti, aby provedli test věrnosti.

Střelec

Volnomyšlenkářští Střelci si váží svobody své i svého partnera. Přestože ctí monogamii, ve vztahu se nechtějí cítit svázaní a stejný komfort poskytují druhé osobě. Je pro ně důležitá vzájemná důvěra, a proto jen tak něco nevnímají jako záminku k žárlivosti. Pokud už ale k takové situaci dojde, dají partnerovi klidným způsobem najevo, že je něco trápí. Jakmile své emoce sdělí, mohou se přes ně přenést.

Kozoroh

Kozorozi o sobě smýšlí jako o osobách nadřazených všem ostatním a žárlivost považují za záležitost póvlu, která je pod jejich úroveň. V partnerském vztahu ji proto nepociťují, nemyslí si totiž, že by je kdokoliv dokázal nahradit. Pokud už ji prožívají, tak to dokonce i sami sobě zapírají a většinou žárlí jen na někoho, kdo má víc peněz, víc majetku nebo větší moc.

Vodnář

Jakmile jim je zavdána příčina k žárlivosti, okamžitá minimalizace škod je pro Vodnáře primárním cílem. Přestože umí milovat opravdově a hluboce, jejich obranný mechanismus je natolik silný, že se od partnera v případě potřeby dokážou odpoutat v poměrně krátkém čase. Vyhnou se tak toxickým vlivům žárlivosti a zároveň tím sami sobě dokážou, že se respektují dost na to, aby nebyli s někým, kdo není ochotný se jim zcela oddat.

Ryby

Klidné a životem nenuceně proplouvající Ryby nejsou osobnostmi, kterým by se vyplatilo dát záminku si myslet, že musí žárlit. Tato emoce v nich totiž dokáže probudit bestii, která třetí osobě neváhá propíchat pneumatiky nebo na ni veřejně vytáhnout tu největší špínu, kterou zjistí. Takový záchvat vzteku pak Ryby sice rychle přejde, ale svého chování nelitují. Pokud je partner neujistí, že se nemají čeho bát, raději ho opustí. Řídí se totiž mottem, že co pro ně není určené, to v jejich životě jednoduše nezůstane.

Jaký bude srpen podle výkladu karet?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.