Kdo se k vám hodí a nehodí podle horoskopu: Berany oslní Lvi, nesednou jim Váhy

Hledání lásky je náročné. Dalo by se přirovnat k vaření podle složitého receptu, spousta věcí se musí udělat správně, aby nakonec vše vyšlo tak, jak má. Vliv na partnerskou kompatibilitu má také to, v jakém znamení jste narození vy a potenciální druhá polovička. S někým si rozumět budete, s někým by vztah naopak znamenal jen zbytečný boj.

Beran

Kompatibilní: Lev, Blíženci, Štír

Berani se rádi obklopují lidmi, kteří je nechají v pomyslném vedení. Jsou velmi přímí a s ničím se nepářou, proto se k nim hodí Lvi, kteří tyto vlastnosti a jejich pozornost ocení. Tato znamení si navzájem dodávají energii a sdílí stejný životní elán. S Blíženci je pro ně pak jednoduché najít porozumění a Štíři jsou stejně přímí jako oni, byť z jiných důvodů.

Nekompatibilní: Kozoroh, Váhy, Beran

Kozorozi i Berani jsou rádi ve vedení, proto by v jejich vztahu docházelo k bojům o moc. Ani při nalezení kompromisu by si nerozuměli, protože zatímco jedno znamení si rádo dává na čas a postupuje systematicky, druhé je rádo hned se vším hotové. Proto by si Beran nerozuměl ani s rozvážnými Váhami. S jedincem ve stejném znamení by do sebe akorát navzájem naráželi.

Býk

Kompatibilní: Ryby, Váhy, Panna

Býk a Ryby se ve společnosti toho druhého umí uvolnit, je mezi nimi velký potenciál k rychlému vzniku emocionálního pouta. S Váhami spojuje Býky nadvláda planety Venuše, což napomáhá tomu, aby vztah byl silný a hluboký. S Pannami pak sdílí kritické oko a často je pro ně nesmírně snadné se shodnout na životních hodnotách.

Nekompatibilní: Kozoroh, Střelec, Lev

Býci jsou požitkáři a umí relaxovat, Kozorozi jsou na jejich vkus proto moc upjatí a nevrlí. Naopak Střelci jsou až moc dobrodružní a Býci je vnímají jako naprosto zbytečné hazardéry ochotné jít do každého nesmyslného rizika. Lvi sice také milují luxus, ale umí být až příliš extravagantní.

Blíženci

Kompatibilní: Blíženci, Vodnář, Panna

Dva Blíženci pohromadě jsou jako dva papoušci sedící na jedné větvi, nikoho by nenapadlo rozporovat, že k sobě patří. Obvykle sdílí stejné myšlenkové pochody a zvědavost ohledně toho, co svět nabízí. Se stejně chaotickým Vodnářem se mohou navzájem naučit to, co ten druhý pro organizovaný nepořádek postrádá. S Pannami spojuje Blížence nadvláda planety Merkur.

Nekompatibilní: Váhy, Štír

Váhy jsou příliš rozvážné a neochotné riskovat, některé chování Blíženců by navíc považovaly za ponižující. Štíři vyžadují hodně soukromí a času pro sebe i ve vztahu, což by jim toto znamení nebylo schopné poskytnout.

Rak

Kompatibilní: Lev, Vodnář, Ryby

Zatímco Lev je pod nadvládou Slunce, Rak je pod nadvládou Měsíce. Kdo svítí ve dne, nesvítí v noci a naopak. Tato znamení navzájem chápou svou důležitost a hrdost a nesnaží se zastínit. S Vodnáři spojuje Raky zájem o společnost a sociologii, dokážou skvěle konverzovat a spolu o to lépe. Empatické Ryby pro ně pak mají pochopení, což je vlastně vše, co Raci potřebují.

Nekompatibilní: Střelec, Beran

Raci i Střelci umí být zatraceně horliví a rádi se baví ve společnosti, nicméně v partě přátel by mezi nimi probíhal souboj o to, kdo je pomyslný kápo a kdo je pobaví lépe. S Blíženci je sice spojuje ochota jít do všeho po hlavě, ale toto znamení v jejich očích postrádá rozhled k tomu potřebný, stejně jako ohled na pocity jiných.

Lev

Kompatibilní: Beran, Rak, Váhy

Berani mají cíl a drive, o čemž rádi vypráví stejně jako Lvi. Dokonce jim mohou pomoct si za svými sny skutečně jít. Raci jsou si dobře vědomi svých pocitů a Lvi sebe samotných, proto si rozumí, navzájem se uznávají a doplňují. S Váhami může být jiskra velká, ale občas až příliš, a proto může jít o vztah spíš krátkodobý.

Nekompatibilní: Býk, Vodnář

Býci a Lvi umí ocenit krásu, ale naprosto odlišnými způsoby. Ostýchavý a plachý Vodnář by se pravděpodobně polekal a utekl, jakmile by se ho Lev rozhodl ukázat své široké skupině přátel nebo se ho snažil postrčit někam, kde by na něj byla upřená větší pozornost.

Panna

Kompatibilní: Kozoroh, Štír, Ryby

Panny jsou neurotické, ovšem ve spojení s Kozorohem, který má vše dobře naplánované a nalinkované, jako by nervozita zmizela. Umí se navzájem uklidnit. Se Štírem si dobře rozumí ohledně potřeby soukromí a času pro sebe, který je pro oba i ve vztahu důležitý. Pro Ryby mohou být Panny múzami, ty ale musí mít na lidi narozené v tomto znamení trpělivost, protože bývají chaotičtí.

Nekompatibilní: Vodnář

Vodnáři jsou idealisté a moc rádi mluví o tom, jak by chtěli změnit svět. Jenže Panny jsou zaměřené na detail a když jim něco vadí, skutečně podniknou kroky potřebné k tomu, aby se situace obrátila. Vodnáři jsou v jejich očích samé sliby, ale skutek utek.

Váhy

Kompatibilní: Lev, Vodnář, Ryby

Váhy a Lvi v podstatě trpí fascinací sebou samotnými, nemohou se na sebe vynadívat. Rádi se navzájem ukážou přátelům a rodině a spolehnou se jeden na druhého v momentech, kdy budou potřebovat uznání. S Vodnáři si budou rozumět díky tomu, že oba umí cokoliv skvěle zorganizovat a jsou rádi mezi lidmi. S Rybami dokážou Váhy nenuceně a klidně plout životem, protože se spolu cítí dobře a nemusí nad ničím složitě přemýšlet.

Nekompatibilní: Střelec, Rak

Když se Váhy zamilují, tak svému protějšku ihned plně důvěřují. Střelec si ovšem tuto důvěru ne vždy zaslouží, je dost volnomyšlenkářský a jejich vztah by tak mohl být dost toxický. Raci i Váhy jsou společenští tvorové, ale Raci uvažují nad tím, co si o nich budou myslet ostatní, zatímco Váhy to neřeší a jejich chování odráží jejich povahu.

Štír

Kompatibilní: Kozoroh, Býk, Rak

Štír i Kozoroh si váží soukromí a nic neoznamují veřejně, dokud to neuznají za vhodné. Když se dají dohromady, dost lidí se o tom pravděpodobně dozví až po letech díky svatebnímu oznámení. Jakmile se Štír sžije s Býkem, začnou jeden druhého v podstatě napodobovat, protože jsou v mnoha věcech totožní. S Raky pak budou mít pocit, že nemusí skrývat svou citlivější stránku.

Nekompatibilní: Blíženci

Zatímco Blíženci si o něčem budou myslet, že to musí vykřičet do světa, Štíři by o tom raději mlčeli. Neshody, co se týče tak důležitého tématu, jakým je soukromí, nejsou dobrými předpoklady po fungující a zdravý vztah.

Střelec

Kompatibilní: Blíženci, Beran, Vodnář

Střelci dovedou být kompatibilní v podstatě s kýmkoliv, protože se umí přizpůsobit, ne vždy to však chtějí. S Blíženci si budou dobře rozumět proto, že sdílí smysl a lásku pro chaos. S Beranem si užijí spoustu zábavy a s Vodnářem se budou doplňovat – zatímco Vodnář položí filosofickou otázku, Střelec něco podnikne, aby na ni získal odpověď.

Nekompatibilní: Býk, Ryby

Býci mají rádi komfort a Střelci ze své komfortní zóny naopak rádi vystupují, proto by jim vztah pravděpodobně neklapal. Ryby jsou zasněné a mohly by Střelce až příliš podporovat v konání nerozvážností, což rozhodně není potřeba.

Kozoroh

Kompatibilní: Panna, Štír, Váhy

Kozoroh a Váhy se nikdy neponíží, oba znají společenská pravidla a ví, jak je dodržovat. Zároveň umí budovat, co je potřebné a znají hodnotu času. Leckomu přijdou Váhy nerozhodné, ale Kozorozi umí ocenit, že si dávají na čas. Se Štírem je spojuje schopnost vážit si soukromí a s Pannami si vyjdou vstříc, co se týče času pro sebe.

Nekompatibilní: Býk, Beran

Býci dovedou najít krásno ve všem, což nejde dohromady s analytičností Kozorohů, kteří raději rýpou a hledají chyby. Berani stejně jako oni touží být ve vedení, mít navrch, což by ve vztahu nedělalo dobrotu a vedlo k boji o moc.

Vodnář

Kompatibilní: Rak, Váhy

Rak dokáže Vodnáře vytáhnout z jeho ulity. Oba mají společný zájem o lidi nejen ve svém okolí, rádi si s nimi povídají a řeší jejich problémy, mohou vytvořit v podstatě terapeutický pár. Váhy pak z Vodnáře mohou dostat trochu víc tím, že je vezmou do společnosti a představí přátelům, díky čemuž odhalí jejich zábavnou stránku.

Nekompatibilní: Panna, Lev

Lvi jsou velmi společenští a rádi středem pozornosti, do této pozice by se ale snažili dostat i Vodnáře a těm by se to vůbec nelíbilo. Pannám připadají Vodnáři příliš nespolehliví a neschopní dělat něco s tím, co se jim v jejich životech nelíbí.

Ryby

Kompatibilní: Býk, Blíženci

Spojení Býka a Ryby je jednoduché a silné, zkrátka funguje z nevysvětlitelných a nepopsatelných důvodů. Ryby mají často problém se vyjádřit a Blíženci by jim mohli pomoct rozvázat jazyk. Tím Ryby získají pocit, že je konečně někdo chápe.

Nekompatibilní: Střelec

Ryby a Střelci mají problém si ve vztahu určit zdravé hranice, se kterými by byli spokojení oba. Jeden z nich by byl šťastný na úkor druhého a to není předpoklad pro fungující vztah.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.