Celebrity

25. září 2024 11:12

Michaela Vlčková

Lékař Jiřiny Bohdalové řekl, jak na tom je: Mělo by to dopadnout dobře, uklidňuje

V úterý celé Česko obletěla šokující zpráva, že herecká ikona Jiřina Bohdalová (93) skončila po otravě jídlem na jednotce intenzivní péče. Podle prvotních zpráv byl hereččin stav vážný. Nyní její ošetřující lékař přinesl dobré zprávy a fanoušky uklidnil s tím, že vše je na dobré cestě.

Známou herečku Jiřinu Bohdalovou podle zjištění deníku Blesk postihla náhlá nevolnost doprovázená horečkami, které stoupaly na 39, později až na 40 stupňů. Kvůli tomu byla převezena do Nemocnice na Homolce v Praze. Tam byla přijata na jednotku intenzivní péče. Příčinou zdravotních komplikací má být otrava botulotoxinem pozřeným v jídle.

Herečka je v péči primáře kardiologického centra. MUDr. Petr Neužil v minulosti Bohdalové už život zachránil. Tehdy ji postihla plicní embolie.

Vše je na dobré cestě

Její ošetřující lékař uvedl, že vše je na dobré cestě. Pokud nenastanou komplikace, bude divákům ještě dlouho dělat radost na obrazovkách. „Hlavně teď víme, proč má tu infekci a musí zabrat antibiotika,“ vysvětlil Neužil pro web eXtra.cz. „Pokud nás něco nepřekvapí, mělo by to dopadnout dobře,“ doufá lékař.

Čtěte také: Herec Rudolf Jelínek a jeho poslední narozeniny. Gratulovat mu domů přišla i Bohdalová

Zmínil také, že Jiřina Bohdalová je velmi statečná. „Je to velká bojovnice,“ doplnil. Právě Neužil minulý rok své pacientce doporučil, aby ukončila svou divadelní kariéru.

Podívejte se, jak se Jiřina Bohdalová rozloučila s divadlem:

Sdílejte článek
Štítky jídlo otrava Jiřina Bohdalová JIP herečka Petr Neužil Nemocnice Na Homolce

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 9. 2024

V lásce a romantice by se vám nyní mělo dařit, Berani. Něco ve vás vzbudilo detektivní náladu a vy toužíte zkoumat, pátrat a hledat pravdu v každé situaci. Váš fundovaný, stabilní a praktický přístup bude vaší největší předností. Ujistěte se, že dnes necháte roli mučedníka někomu jinému. Vy jste ten, kdo musí převzít kontrolu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.