Klady a zápory ve vztazích podle horoskopu: Býci jsou loajální, ale nikdy se neomluví

Vesmír je o rovnováze. Stejně jako noc střídá den, je jisté i to, že lidé mají pozitivní i negativní vlastnosti. To se pochopitelně projevuje ve všech aspektech života, toho milostného nevyjímaje. Jaké jsou klady a zápory jednotlivých znamení ve vztazích?

Beran

Klady

Jako první znamení zvěrokruhu Berani nepostrádají entusiasmus a chuť do života. Jsou vášniví a odhodlaní natolik, až je to nakažlivé. Partner má jistotu, že se s nimi nikdy nebude nudit, ba naopak s nimi nasbírá řadu nezapomenutelných vzpomínek. Tichá domácnost s nimi také nehrozí.

Zápory

Povaha Beranů je výbušná, a pokud se s nimi jejich partner pohádá, může od nich očekávat upřímnost tak brutální, že po sobě zanechá bolavé stopy. Také jsou netrpěliví a impulzivní, výbuchy vzteku tak u nich nejsou zrovna výjimkou.

Býk

Klady

Býci jsou velcí požitkáři a chtějí, aby je těšilo naprosto všechno v jejich životech. Pohodlná postel a plná lednice je u nich doma samozřejmostí. Jsou velmi loajální, možná i proto, že na nevěru a komplikace s ní spojené jsou příliš líní. Partner, kterému je nejlépe doma, si s nimi bude obzvlášť rozumět, protože k večeru v posteli s jídlem a sexem se nechají přemluvit kdykoliv.

Zápory

Paličatost spojená s tímto znamením může být i pozitivní vlastností, když ale dojde na partnerské spory, praktická není. Býk si raději omlátí hlavu o zeď, než by se omluvil. Když se urazí nebo se cítí ublíženě, začnou být chladní a nějakou chvíli trvá, než partner znovu pocítí pro ně charakteristické teplo.

Blíženci

Klady

Mozek mají Blíženci přeplněný vědomostmi, od těch základních až po ty jedinečné. Jejich druhá polovička se od nich bude po celý vztah něco učit a nepochybně si rozšíří obzory. Jsou bystří a randit s nimi je jako vznášet se na obláčku možností.

Zápory

Své znalosti umí Blíženci využít i v konfliktech, což může být nepříjemné. Mluví rychle a mnohdy až moc. Bohužel neumí naslouchat a když jim partner bude chtít něco sdělit, musí počítat s tím, že to nejspíš půjde jedním uchem tam a druhým ven. Často lidem skáčou do řeči, nevychází s penězi a neumí moc projevovat náklonnost.

Rak

Klady

Nejcitlivější znamení zvěrokruhu umí dokonale vycítit potřeby a touhy svých blízkých, načež se jim také přizpůsobí. Raci milují oddaně, rádi se mazlí a jsou pyšní na to, že se s nimi lidé cítí v bezpečí. Ve vztahu s nimi se člověk cítí trochu jako v lázních – dostává veškerou péči a komfort.

Zápory

Raci jsou citliví a tomu je uzpůsobené také jejich chování. Dovedou být velmi náladoví a když se s partnerem pohádají, najedou na režim tiché domácnosti, který je ke všemu jen tak neomrzí. Zároveň od své polovičky očekávají, že bude číst jejich emoce, tudíž o svých tužbách a potřebách nemluví, přičemž jsou pak paradoxně naštvaní, když jim není vyhověno.

Lev

Klady

První fáze vztahu je téměř vždy ta nejhezčí. Lvi si to dobře uvědomují a snaží se, aby tato fáze vydržela co nejdéle, ideálně aby neodezněla vůbec. Partner bude zahrnutý drobnými dárky, komplimenty, pozorností a romantickými gesty. Po boku člověka narozeného v tomto znamení se také leckomu zvedne sebevědomí. Nebojí se mluvit o svých přáních a potřebách, tudíž není třeba nic odhadovat.

Zápory

Lvi odpouštějí, ale nezapomínají – pokud jim partner něčím ublíží, uslyší o tom i za rok. Také prahnou po pozornosti, pokud možno ze všech stran, což může být jejich polovičce nepříjemné. Lidé od nich mají vysoká očekávání, oni je chtějí plnit, a to může vést k pocitu vyhoření. Aby si ulevili, mohou si rýpnout právě do partnera.

Panna

Klady

Lidé narození v tomto znamení chtějí být vždy k službám, první na místě a poslední na odchodu. O svých partnerech si pamatují i ty nejmenší detaily, včetně například oblíbené příchutě zmrzliny, kterou pro něj klidně doma vyrobí. Ví, jak se starat o ostatní a také jsou pořádní, žádný bordel není tak velký, aby si s ním neporadili.

Zápory

Co se týká jejich standardů a preferencí, jsou Panny často zbytečně nekompromisní a neochotné dělat ústupky. Ačkoliv radí s dobrým úmyslem, často rady neumí podat a vyzní jako příkazy. Jsou kritické k sobě, ale stejně tak ke svým blízkým, jsou to perfekcionisté a detailisté, pročež jejich partneři mohou mít pocit, že nedělají nic dobře.

Váhy

Klady

Být ve vztahu s Váhami je tak trochu jako mít hlavní roli v romantické komedii. Nikdy nevíte, co se stane, ale víte, že vše dobře dopadne. Lidé narození v tomto znamení se o své polovičky starají, lichotí jim a jako bonus krásně voní. Vzájemnost je pro ně důležitá, což zaručuje, že v sexuální rovině budou v páru vždy spokojení oba.

Zápory

Váhy jsou nerozhodné, z čehož plyne i neochota se příliš vázat, dlouhodobé a vážné vztahy nejsou jejich preferencí. Navíc na ně není moc spolehnutí, protože sice dokážou ledacos naslibovat, ale splní máloco. Rády flirtují, na což musí mít jejich partner buď žaludek, nebo to změnit.

Štír

Klady

Věční hledači hluboké intimity a pravdy, jakými Štíři nepochybně jsou, se nedají jen tak odradit od žádné konverzace a partner s nimi může mluvit o čemkoliv. Projevují skutečně velký zájem o život své polovičky, nevynechají SMS na dobré ráno či dobrou noc a je stoprocentně jisté, že nevypustí žádné svěřené tajemství.

Zápory

Štíři vyžadují intenzitu, a to po celou dobu trvání vztahu, což může být dost náročné a vysilující. Také jsou dost podezíraví a žárliví, budou očekávat nevěru a potenciálního milence jsou schopní vidět v komkoliv. Jsou navíc nebezpeční, když se naštvou.

Střelec

Klady

Se Střelci se jejich partner dočká celé spousty dobrodružství, od krátkých výletů přes delší průzkumné dovolené až po debaty o tématech, které jinde bývají tabu. Objevovat něco nového je pro ně jako droga, je možné s nimi poznat svět a v posteli nuda nehrozí. Razítka na jejich pasech nestíhají ani pořádně zasychat a na této vlně se s nimi sveze i jejich polovička.

Zápory

Vzhledem k jejich lásce ke svobodě mají Střelci problém se vázat, obzvláště pak s někým, kdo by se chtěl skutečně usadit. Navíc jsou velmi upřímní, a to často bez ohledu na emoce ostatních, tudíž pravda vyslovená jejich ústy mnohdy bolí.

Kozoroh

Klady

Praktičtí Kozorozi se do všech investicí pouštějí pouze po jejich důkladném zvážení. Vyberou-li si partnera, považují ho tak za sobě rovného, což je v jejich očích velký kompliment. Mají pořádek ve všem a svou lásku dovedou motivovat k tomu samému. Vztah s nimi je v podstatě trochu jako životní koučink.

Zápory

Spontánnost není nejsilnější stránkou osob narozených v tomto znamení, na překvapení si nepotrpí a ani je od nich nelze očekávat. Mají také trochu sklony partnera vychovávat a trestat, když se nechová podle jejich standardů, což už dospělí jedinci neocení.

Vodnář

Klady

S Vodnáři může být jejich partner skutečně sám sebou, vytvoří mu totiž komfortní prostor k absolutní přirozenosti. Může se před nimi polívat voskem a jíst pražené červy, bude mu to jedno a nevyjádří odpor. Na svět mají unikátní pohled, vidí ho abstraktně, proto jsou skvělými pomocníky při řešení zdánlivě neřešitelných problémů.

Zápory

Jakkoliv dovedou být Vodnáři zvláštní, jsou to také intelektuálové a dovedou u kohokoliv vyvolat pocit hlouposti a méněcennosti. Když se potřebují na něco soustředit, vyžadují spoustu prostoru a jsou v tu chvíli schopni zapomenout na to, že mají partnera, který je potřebuje.

Ryby

Klady

Z celého zvěrokruhu jsou to právě Ryby, kdo nejlíp líbá a má schopnost být něžným milencem. Svou lásku zahrnou pozorností a náklonností, vyvolají v ní pocit, že je skutečně výjimečná. Věří, že vztah by měl být jako psychedelický sen, naplněný duhou, jednorožci a třpytkami. Jsou připravené čelit všem výzvám a odbourávat problémy a partnerovi chtějí být také nejlepším přítelem.

Zápory

Ryby se dovedou tolik zamotat do svého snu o lásce a jeho plnění, že při tom ztratí svou osobnost. Potřebují konstantně tahat nohama zpět na zem. Mají také tendence stavět partnera na piedestal a přehlížet či omlouvat jeho chyby, čímž si zadělávají na velké zklamání.

Říjen podle karet Helen Stanku:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.