Celebrity

8. února 2023 12:30

Eliška Reiglová

Herci Bjelac a Ernest jsou ostří gangsteři. Promluvili o bezpečnosti na place

Originální seriály právě online na prima+

Protože každý správný gangster má mít svůj styl, i nový seriál nadupaný nekorektním humorem stojí na kombinaci elegance gangsterského prostředí (stylová auta, zbraně, obleky či vily) s realitou toho českého. V hlavních rolích se objeví Predrag Bjelac a Adam Ernest, jejichž postavám není nic svaté. Tedy skoro nic.

Na nové streamovací platformě prima+ diváci již nyní mohou exkluzivně sledovat premiérové díly originálního seriálu Bodyguardi. Jednotlivé příběhy jsou vyprávěny s odzbrojující nekorektní nadsázkou. Berou si to nejlepší z toho, co v žánru kriminálních a gangsterských filmů vzniklo, pracují s popkulturními odkazy na dnes už legendární filmy a přinášejí pointy, které jsou stejně překvapivé jako zábavné a černé – podobně jako humor, s nímž pracují.

Více o novém původním projektu, s nímž Prima 8. února otevřela novou streamovací platformu: Bodyguardi přinesou nový vítr do seriálových vod

Poetika seriálu je postavena nejen na leckdy absurdních situacích, které parodicky zpracovávají motivy typické pro daný žánr, ale také na „tarantinovsky“ stavěných dialozích připomínajících ping pong, při němž si jen místo míčku pinkáte s granátem a čekáte, kdy asi tak vybuchne.

Zbraně na natáčení

Na natáčení seriálu Bodyguardi se vzhledem k jeho žánru zcela pochopitelně mávalo zbraněmi. Pokud ale šlo o samotné herce a štáb, všichni s nimi zacházeli s maximální opatrností a byla přijata veškerá opatření, aby se nikomu nic nestalo. Představitel hlavního hrdiny Predrag Bjelac potvrdil, že pravidla se dodržovala skutečně důsledně.

„To je taková procedura, dělá se to  vždycky. Mistři, kteří přinesou zbraně, nám je ukážou. Ukážou, že jsou prázdné, že nábojník je prázdný, nebo tam vůbec není. Jsou dvě varianty, když se nestřílí, je jeden druh zbraní, které jsou absolutně hračka. A potom je ten další, který je jen na falešnou střelbu. Tak je to obvyklé, ale stejně se to dělá pokaždé a před každým záběrem se to musí zkontrolovat znovu,“ řekl k práci expertů na zbraně při natáčení.

Predrag Bjelac se narodil 30. června 1962 v srbském Bělehradě. Tam studoval na univerzitě, později také v New Yorku. Kromě herectví se věnoval i kaskadérství. Diváci FTV Prima si ho mohou znátze seriálů Slunečná, Duch či Bodyguardi, kde hrál pro sebe již charakteristické role gangsterů.

Slova Bjelace potvrdil i jeho herecký kolega Adam Ernest, který si v seriálu Hvězdy nad hlavou zahrál variaci na zamilovaný mladý pár spolu s Kateřinou Marií Fialovou. „To tam ten rekvizitář dělal pokaždé, že nejdřív ukázal prázdnou komoru a zásobník, a i přesto pak ještě několikrát vystřelil stranou, to se striktně dodržovalo kdykoliv, i když jsme se té zbraně zbavovali, třeba jenom na pár minut kvůli převleku. Jakmile se vracela zpátky do ruky, vždy proběhl tenhle check, což mě by samotného předtím asi ani nenapadlo,“ sdělil.

Důležitost bezpečného zacházení se zbraněmi byla v říjnu 2021 velkým tématem poté, co herec Alec Baldwin při natáčení filmu Rust smrtelně postřelil kameramanku Halynu Hutchins. Z revolveru byla vypuštěna živá střela. Adam Ernest má ke zbraním velký respekt, a jakmile si jejich sílu vyzkoušel, rozmyslel si své původní plány na její vlastnění.

K tématu zbraní na place čtěte také: Baldwin není jediný. I Hanzlík zažil smrt kolegy při natáčení, zemřel mu v náručí

Adam Ernest se narodil 1. ledna 1993 v Praze a po maturitě na gymnáziu nastoupil na DAMU, kde se věnoval oboru činoherní herectví. Diváci FTV Prima si ho mohou pamatovat ze seriálů Mordparta, Tátové na tahu, Hvězdy nad hlavou nebo gangsterky Bodyguardi.

„Vždycky jsem si myslel, že si asi udělám zbrojní pas, vzhledem k tomu, co se děje se světem. Když jsem v rámci příprav na tenhle seriál šel na střelnici, abych nevypadal jako někdo, kdo tu pistoli drží úplně poprvé v ruce, zjistil jsem, že jsem asi opravdu extrémní pacifista, protože když zbraň střílí, není mi to moc příjemné. Furt to může někoho zabít,“ prozradil Ernest.

Čeština Predraga Bjelace

Hlavní hvězdou seriálu je Predrag Bjelac, a jak už jeho jméno napovídá, není Čech. Herec srbského původu ale nemá s češtinou velké problémy, přestože se jedná o velmi náročný jazyk. Naopak pokud se má sám učit scénář v češtině, občas se u toho nebaví tak, jak by chtěl. Práce je pak o něco složitější.

„Někdy je to nuda. Kdybychom měli přípravu, což obvykle nemáme, s partnerem je to mnohem snadnější a rychlejší. Sám se učit, to je fakt nuda. Někdy se natáčím na diktafon a potom to vypomáhá, někdy prostě dřu,“ nechal nahlédnout do svých příprav na natáčení seriálů.

Jakmile jde o gangstery, je jasné, že jejich slovník nikdy nebude spisovný a slušný. České vulgarismy ale přijdou oblíbenému herci poněkud měkké. „V Čechách vůbec nejsou nadávky. Jsou tak milé a svým způsobem bezpečné, že neuráží nikoho. Zajímavé je, že ve slovníku v Čechách existují sprostá slovíčka, ale nepoužívají se, a to svědčí někdy o úrovni národa a kultuře,“ zmínil Bjelac.

Osobní bodyguard

Predrag Bjelac a Adam Ernest v novém seriálu hrají, jak už název napovídá, bodyguardy. Srbský herec, který se představil i ve filmové sérii o Harrym Potterovi, sám služeb takových osobních strážců nikdy nevyužil. Nemá ani pocit, že by to bylo potřeba. S fanoušky se setkává rád a ještě se nestalo, že by ho nějaký z nich jakkoliv ohrožoval.

„Myslím, že by to byl divný pocit, že se cítíš být v nebezpečí a potřebuješ bodyguarda. Všichni fanoušci jsou fajn. Je pravda, že někdy setkávání vyžaduje víc času, než jsem si plánoval, ale to je součástí našeho života. A jestli oni chtějí mít radost, my jim ji uděláme tím, že se fotíme, dáváme autogramy a tak,“ uvedl dál Bjelac.

Kromě dvou hlavních hvězd se mohou diváci při sledování seriálu Bodyguardi těšit také na dívčí idol 80. let Sagvana Tofiho. Jeho role se bude vyvíjet zčásti ultimativně. Sám herec nezastírá, že služby osobních ochránců nejednou potřeboval.

„Několikrát jsem je měl, když jsme byli třeba ve sportovní hale a bylo tam deset tisíc lidí nebo když jsme někde hráli a potom jsme šli mezi lidi, podepisovat se a fotit, tam byli lidé, kteří nás chránili. Občas jsme je měli,“ přiznal.

VSTUPTE S NÁMI DO PRIMA+ A UŽÍVEJTE SI KVALITNÍ ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ FILMY A SERIÁLY!

Oblíbený herec, jehož sláva se v minulosti dotýkala na české poměry skutečně vysoké hranice, se ale nikdy tím, že potřebuje bodyguardy, nijak nechlubil. Naopak se jejich přítomnost snažil, pokud to šlo, ignorovat a fanouškům je nedával na odiv.

„Vždycky jsem se snažil, aby to bylo nenápadné, ale když to bylo na párty, byl jsem rád, že tam jsou. Nedělal jsem to ale ostentativně, udělal jsem to skromně, jako že oni jsou ti zlí. Abychom lidi, kteří za námi přišli – a byli jsme rádi, že přišli – nenaštvali tím že jsme nafoukaní,“ prozradil Sagvan Tofi.

Ozdoba natáčení

Jednou z hvězd seriálu Bodyguardi a nepochybně i jeho ozdobou je herečka Anna Kadeřávková, jejíhož otce v seriálu hraje Ondřej Malý. Dosud se Kadeřávková v žánru gangsterek neobjevovala. Pamatovat si ji můžete například v roli drogově závislé těhulky ze seriálu 1. MISE.  Ačkoliv její postava mafiánkou není, akční scény se jí nevyhnuly. Na seriálový boj se pečlivě připravovala, ale malým šrámům se neubránila.

„Měli jsme k dispozici super pana kaskadéra, který nám připravil malou bojovou sestavu. Bavilo mě to trénovat i točit, i když pár modřinek jsem si z placu z toho dne odnesla – vlastní chybou. Budu muset lépe trénovat,“ zasmála se herečka.

Originální seriály sledujte exkluzivně na www.primaplus.cz

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima zbraň styl herec Sagvan Tofi Ondřej Malý Predrag Bjelac Anna Kadeřávková gangster Bodyguardi prima+ prima+ ORIGINALS primaplus.cz herci seriálu Bodyguardi

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.