Proměny roku 2022: Pavla Tomicová, Martin Zounar a další. Zhubli a jsou k nepoznání

Zounar zhubnul díky Bočanové

Že je to s hubnutím jako na houpačce by mohly potvrdit mnohé české hvězdy. Někdy váha vylítne rychle nahoru a jindy zas v důsledku snažení, ale i stresu nebo nemoci, rapidně klesne. Co stálo za proměnou známých českých herců a moderátorů?

Pavla Tomicová

Oblíbená herečka nyní působí třeba v seriálech ZOO nebo Slunečná. S nadváhou bojovala dlouhou dobu, zejména kvůli náročné práci, která jí umožňovala najíst se do sytosti až pozdě večer. Pavla Tomicová (60) zkusila spoustu diet a teprve diagnóza cukrovky ji dohnala ke změně životního stylu a hlavně k nastavení psychiky. Tu považuje za stejně důležitou, stejně jako pravidelné stravování. „Dokud jsem si to nezměnila v hlavě, nedařilo se mi zhubnout. Zlepšilo se to, až když jsem začala pravidelně jíst. Vůli jsem nikdy neměla, ale odhodlání mi nechybělo,“ řekla pro web Prima Ženy. K úspěšnému váhovému úbytku, kdy shodila přes třicet kilo, jí nepochybně pomohl i věčný optimismus, který dobře znají její kolegové a fanoušci.

Martin Zounar

Také oblíbený herec Martin Zounar (55) se rozhodl s obezitou zatočit kvůli zdraví. Jak prozradil na svých sociálních sítích, trápila ho mimo jiné i spánková apnoe (projevuje se například snížením saturace kyslíku v krvi a chrápáním). „Ono to nakonec není pouze o těch kilech, ale i o tom, že si zaděláváme na další problémy, o kterých možná ještě nevíme, ale nevěstí nic dobrého,“ napsal. Nijak se netají tím, že nadbytečná kila nabral především z lenosti a pohodlnosti. Hubnutí Martina Zounara probíhalo pod odborným dohledem a k tomu se nyní snaží motivovat také svoje fanoušky a sledující. Díky hlídanému kalorickému příjmu si občas klidně dopřeje i pivo a českou klasiku.

Charlotte Štiková

S rodinou Moniky Binias (dříve Štikové) se diváci nikdy nenudili. Charlotte Štiková (26) ještě kolem minulých Vánoc naznačovala, že by v roce 2022 mohlo dojít na svatbu s jejím tehdejším přítelem Ivo Šoltésem, nakonec ale zatočila s kily a pak i se vztahem. Pro Prima Ženy později uvedla, že kolem štíhlých žen se nápadníků točí rozhodně víc. I to mohlo být jedním z hnacích motorů jejího hubnutí. „Z vlastní zkušenosti mohu říct, že je určitě pravda, že když je člověk fit a není obézní, tak má u druhého pohlaví větší úspěch. Je to možná trochu povrchní a možná trochu nespravedlivé, ale je to prostě fakt,“ uvedla. Od té doby, co zhubla, prý zástup nápadníků vůbec není malý. Celkově má dole přes 40 kg, upravila jídelníček a začala i více chodit a celkově se hýbat. V posledních fázích před velkým rozhodnutím ji totiž kromě sportovních aktivit činila potíže právě i obyčejná chůze. „Postupně jsem viděla první výsledky, to mi dalo sílu jít dál. Ještě mě ale čeká operace, v zimě půjdu na odstranění povadlé kůže, zhubla jsem rychle a opravdu hodně, takže místy mám kůži povolenou,“ dodala. O obezitě mluví na rovinu a jednou plánuje udělat celý projekt o své proměně.

Marika Procházková

Herečku Mariku Procházkovou (48) známe třeba ze seriálu Modrý kód, kde ztvárnila Vali Slavíčkovou. Před pár měsíci překvapila veřejnost proměnou, ke které jí pomohla i pandemie, kdy měla více času sama na sebe. „Jak byla zavřená divadla a nic jsem netočila, tak jsem se konečně vyspala, začala jsem si vařit a pravidelně jíst, hodně chodit pěšky a kila letěla dolů,“ řekla herečka webu Aha! Zhubla přes třicet kilo a proměna je opravdu patrná, stále ji ale poznáte podle osobitého stylu oblékání a jiskry v očích. Asi vás nepřekvapí, že i podle Mariky je pro úspěšné hubnutí nejdůležitější správné a pravidelné stravování.

Podívejte se, jak proměna herečce Pavle Tomicové sluší:

Jitka Smutná

Na Primě ztvárnila herečka Jitka Smutná (70) třeba manželku Pavla Zedníčka v seriálu Hvězdy nad hlavou. V poslední době si svoje soukromí obzvlášť střežila, procházela složitým životním obdobím a to se podepsalo i na jejím vzhledu. Nový životní styl si herečka nastavila už v době covidu, teď ho podpořil ještě stres a psychika. Zhubla celkem 20 kilo. Odlehčený jídelníček si dokonce oblíbila. „Chce to přemýšlet a trochu se té nezdravé stravy, knedlíků, tučných jídel, buchet a sladkých nápojů bát. Tedy bát se stáří s nadváhou, nepohyblivosti,“ prozradila webu expres.cz. Ráda také vyráží na procházky do přírody a vypadá opravdu dobře.

Anežka Rusevová

Že se dá díky zhubnutí vzhledově i výrazně omládnout dokazuje herečka Anežka Rusevová (36). Jak sama napsala na své sociální sítě, vždycky byla holka „krev a mlíko“, ale jednoho dne se přestala cítit hezky a začala vidět, co dříve asi nechtěla. Telefon na nutriční poradkyni Hanu Ondrušovou měla uložený už dlouho, a tak stačil náhlý příliv motivace a pustila se do hubnutí na bázi nízkosacharidového stravování. „Pochopila jsem, že toho musím v hlavě hodně přenastavit a on to pak pochopil i můj metabolismus! Šikovnej,“ napsala Anežka. Shodila dvacet kilo a cítí se zároveň mladší o dvacet let. Všem fanouškům vzkazuje: „Vždy je dobré se o hubnutí poradit a zjistit, co vaše tělo potřebuje! Co funguje mně, nemusí fungovat u vás! Nejsem dokonalá a jsem člověk chybující. Jasně, že si dám pizzu, když na ni mám chuť!“

Eva Decastelo

Známá moderátorka a herečka měla vždy štíhlou postavu, přesto se netají tím, že má za sebou spoustu zkušeností s hubnutím. A protože miluje dobré jídlo a naopak příliš nemiluje pohyb, tak několikrát zažila i nepříjemný jo-jo efekt. Fungující cestu našla především v keto dietě (dieta s výrazným omezením sacharidů). Celkově se Eva Decastelo (44) v průběhu života naučila střídmosti v jídle a vždy si vybírá kvalitní potraviny. Svou hladinu endorfinů nedoplňuje běháním ani urputným cvičením, ale v ledové vodě, kde se ráda otužuje s partou nadšenců. Kromě ostatních zdravotních benefitů si pochvaluje i to, že má otužování pozitivní vliv na celulitidu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.