Proměny roku 2022: Pavla Tomicová, Martin Zounar a další. Zhubli a jsou k nepoznání

Zounar zhubnul díky Bočanové

Že je to s hubnutím jako na houpačce by mohly potvrdit mnohé české hvězdy. Někdy váha vylítne rychle nahoru a jindy zas v důsledku snažení, ale i stresu nebo nemoci, rapidně klesne. Co stálo za proměnou známých českých herců a moderátorů?

Pavla Tomicová

Oblíbená herečka nyní působí třeba v seriálech ZOO nebo Slunečná. S nadváhou bojovala dlouhou dobu, zejména kvůli náročné práci, která jí umožňovala najíst se do sytosti až pozdě večer. Pavla Tomicová (60) zkusila spoustu diet a teprve diagnóza cukrovky ji dohnala ke změně životního stylu a hlavně k nastavení psychiky. Tu považuje za stejně důležitou, stejně jako pravidelné stravování. „Dokud jsem si to nezměnila v hlavě, nedařilo se mi zhubnout. Zlepšilo se to, až když jsem začala pravidelně jíst. Vůli jsem nikdy neměla, ale odhodlání mi nechybělo,“ řekla pro web Prima Ženy. K úspěšnému váhovému úbytku, kdy shodila přes třicet kilo, jí nepochybně pomohl i věčný optimismus, který dobře znají její kolegové a fanoušci.

Martin Zounar

Také oblíbený herec Martin Zounar (55) se rozhodl s obezitou zatočit kvůli zdraví. Jak prozradil na svých sociálních sítích, trápila ho mimo jiné i spánková apnoe (projevuje se například snížením saturace kyslíku v krvi a chrápáním). „Ono to nakonec není pouze o těch kilech, ale i o tom, že si zaděláváme na další problémy, o kterých možná ještě nevíme, ale nevěstí nic dobrého,“ napsal. Nijak se netají tím, že nadbytečná kila nabral především z lenosti a pohodlnosti. Hubnutí Martina Zounara probíhalo pod odborným dohledem a k tomu se nyní snaží motivovat také svoje fanoušky a sledující. Díky hlídanému kalorickému příjmu si občas klidně dopřeje i pivo a českou klasiku.

Charlotte Štiková

S rodinou Moniky Binias (dříve Štikové) se diváci nikdy nenudili. Charlotte Štiková (26) ještě kolem minulých Vánoc naznačovala, že by v roce 2022 mohlo dojít na svatbu s jejím tehdejším přítelem Ivo Šoltésem, nakonec ale zatočila s kily a pak i se vztahem. Pro Prima Ženy později uvedla, že kolem štíhlých žen se nápadníků točí rozhodně víc. I to mohlo být jedním z hnacích motorů jejího hubnutí. „Z vlastní zkušenosti mohu říct, že je určitě pravda, že když je člověk fit a není obézní, tak má u druhého pohlaví větší úspěch. Je to možná trochu povrchní a možná trochu nespravedlivé, ale je to prostě fakt,“ uvedla. Od té doby, co zhubla, prý zástup nápadníků vůbec není malý. Celkově má dole přes 40 kg, upravila jídelníček a začala i více chodit a celkově se hýbat. V posledních fázích před velkým rozhodnutím ji totiž kromě sportovních aktivit činila potíže právě i obyčejná chůze. „Postupně jsem viděla první výsledky, to mi dalo sílu jít dál. Ještě mě ale čeká operace, v zimě půjdu na odstranění povadlé kůže, zhubla jsem rychle a opravdu hodně, takže místy mám kůži povolenou,“ dodala. O obezitě mluví na rovinu a jednou plánuje udělat celý projekt o své proměně.

Marika Procházková

Herečku Mariku Procházkovou (48) známe třeba ze seriálu Modrý kód, kde ztvárnila Vali Slavíčkovou. Před pár měsíci překvapila veřejnost proměnou, ke které jí pomohla i pandemie, kdy měla více času sama na sebe. „Jak byla zavřená divadla a nic jsem netočila, tak jsem se konečně vyspala, začala jsem si vařit a pravidelně jíst, hodně chodit pěšky a kila letěla dolů,“ řekla herečka webu Aha! Zhubla přes třicet kilo a proměna je opravdu patrná, stále ji ale poznáte podle osobitého stylu oblékání a jiskry v očích. Asi vás nepřekvapí, že i podle Mariky je pro úspěšné hubnutí nejdůležitější správné a pravidelné stravování.

Podívejte se, jak proměna herečce Pavle Tomicové sluší:

Jitka Smutná

Na Primě ztvárnila herečka Jitka Smutná (70) třeba manželku Pavla Zedníčka v seriálu Hvězdy nad hlavou. V poslední době si svoje soukromí obzvlášť střežila, procházela složitým životním obdobím a to se podepsalo i na jejím vzhledu. Nový životní styl si herečka nastavila už v době covidu, teď ho podpořil ještě stres a psychika. Zhubla celkem 20 kilo. Odlehčený jídelníček si dokonce oblíbila. „Chce to přemýšlet a trochu se té nezdravé stravy, knedlíků, tučných jídel, buchet a sladkých nápojů bát. Tedy bát se stáří s nadváhou, nepohyblivosti,“ prozradila webu expres.cz. Ráda také vyráží na procházky do přírody a vypadá opravdu dobře.

Anežka Rusevová

Že se dá díky zhubnutí vzhledově i výrazně omládnout dokazuje herečka Anežka Rusevová (36). Jak sama napsala na své sociální sítě, vždycky byla holka „krev a mlíko“, ale jednoho dne se přestala cítit hezky a začala vidět, co dříve asi nechtěla. Telefon na nutriční poradkyni Hanu Ondrušovou měla uložený už dlouho, a tak stačil náhlý příliv motivace a pustila se do hubnutí na bázi nízkosacharidového stravování. „Pochopila jsem, že toho musím v hlavě hodně přenastavit a on to pak pochopil i můj metabolismus! Šikovnej,“ napsala Anežka. Shodila dvacet kilo a cítí se zároveň mladší o dvacet let. Všem fanouškům vzkazuje: „Vždy je dobré se o hubnutí poradit a zjistit, co vaše tělo potřebuje! Co funguje mně, nemusí fungovat u vás! Nejsem dokonalá a jsem člověk chybující. Jasně, že si dám pizzu, když na ni mám chuť!“

Eva Decastelo

Známá moderátorka a herečka měla vždy štíhlou postavu, přesto se netají tím, že má za sebou spoustu zkušeností s hubnutím. A protože miluje dobré jídlo a naopak příliš nemiluje pohyb, tak několikrát zažila i nepříjemný jo-jo efekt. Fungující cestu našla především v keto dietě (dieta s výrazným omezením sacharidů). Celkově se Eva Decastelo (44) v průběhu života naučila střídmosti v jídle a vždy si vybírá kvalitní potraviny. Svou hladinu endorfinů nedoplňuje běháním ani urputným cvičením, ale v ledové vodě, kde se ráda otužuje s partou nadšenců. Kromě ostatních zdravotních benefitů si pochvaluje i to, že má otužování pozitivní vliv na celulitidu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.