Zemřel Danny z grilovací show, který zaujal svou srdečností. Vždy se snažil myslet pozitivně

Danny spolu se svou dcerou Danielou v grilovací show všem ukázali, jak pevné může být pouto mezi otcem a dcerou. Vzájemně se podporovali a šířili pozitivní energii. Málokdo věděl, že Danny bojoval s rakovinou a v průběhu natáčení podstupoval chemoterapie. Milující otec dvou dcer bohužel tento svět navždy opustil...

„Dan nás dnes brzy ráno opustil. Byl klidný a připravený. Nebude mít klasický pohřeb. Žádný nechtěl. Sejdeme se, abychom oslavili jeho život,“ napsala produkci Primy jeho žena Gilia.

V době natáčení soutěže Česko na grilu už tomu byly dva roky, co Daniel bojoval s rakovinou. O jeho zdravotním stavu nejprve vědělo jen pár lidí. „V prosinci roku 2022 jsem byl na vyšetření, kde se zjistilo, že mám nádor na tlustém střevě. A metastázy. Takže okamžitě proběhla operace, kde mi upravili střevo, navíc mám umělý vývod, což je to nejmenší. Jsem onkologický pacient, co dva týdny chodím na chemoterapii,“ popsal tou dobou Danny.

Daniel byl původně elektrikářem, který pracoval v dolech a poté šel na vojnu. Po revoluci odcestoval do Ameriky, aby se naučil jazyk, ale poznal svou ženu Giliu, původem Mexičanku. S ní přivedl na svět dvě dcery a zhruba před 12 lety se rozhodli vrátit do Česka. V Americe se zrodila jeho vášeň pro grilování a získal zde i recept na optimismus. „Pomáhá mi humor, politický humor. Humor je alfa i omega mého života. A nerad se bavím o smrti – a to vyslechnete příběhů v čekárně. Ale pravda je, že Amerika mě hodně vycvičila. Lidi jsou tam optimističtí a nechtějí přenášet své starosti na jiné,“ vysvětlil.

V průběhu natáčení show Česko na grilu Danny docházel na chemoterapie a původně o jeho nemoci vědělo jen několik lidí z produkce. Nechtěl, aby si ostatní soutěžící nebo diváci mysleli, že se snaží vydobýt si protekci. Až později svůj stav odhalil, mohlo totiž hrozit, že by soutěž nemusel dokončit.

V době natáčení se také svěřil, že mu soutěž v grilování pomáhala zapomenout na zdravotní starosti: „Vidím to kolem sebe každých čtrnáct dní, každý to snáší jinak, a kdo to neví, asi by neřekl, že jsem nemocný. Já se snažím pořád vtipkovat. A fakt je, že poslední, na co myslíte před kamerami při soutěžním vaření, je nemoc. Mně účast rozhodně pomohla zapomenout. Ale vytrénoval jsem se na nemoc nemyslet. Nemyslet na nejhorší. Myslím, že negativní myšlenky člověka ubíjejí. A tomu se snažím a vždy jsem se snažil zabránit.“

Zdroj: Prima Ženy, FTV Prima

Otec Danny s dcerou Danielou v Česko na grilu vždy drželi při sobě a vzájemně se motivovali:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 9. 2024

V lásce a romantice by se vám nyní mělo dařit, Berani. Něco ve vás vzbudilo detektivní náladu a vy toužíte zkoumat, pátrat a hledat pravdu v každé situaci. Váš fundovaný, stabilní a praktický přístup bude vaší největší předností. Ujistěte se, že dnes necháte roli mučedníka někomu jinému. Vy jste ten, kdo musí převzít kontrolu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.