Nejčastější chyby v lásce podle horoskopu. Proč nemůžete najít toho pravého?

Existují zdánlivé drobnosti či malichernosti, které časem mohou umořit jakýkoliv vztah, existují ale i zásadní chyby, které spolehlivě zničí každou, i tu největší lásku. Jaké chyby v partnerských vztazích nejčastěji opakujete podle vašeho znamení zvěrokruhu?

Vybíráte si nevhodné partnery

To sice může být pravda, ale důležité je, proč si je vybíráte. Jedna ze základních astrologických partnerských pouček říká, že si do života své protějšky přitahujeme. Život je jako zrcadlo, které nám ukazuje, jaké jsou naše vnitřní podvědomá přesvědčení a postoje. Podle partnerské astrologie do života vábíme právě ty partnery, kteří nám naše nedostatky ukazují, zrcadlí a nutí nás je prožít. Ze svého osobního horoskopu můžete poznat, které typy partnerů do svého života budete zákonitě přitahovat. Místem, kde všechny tyto informace najdete, je v osobním horoskopu descendent – bod protilehlý k ascendentu.

  • Jak z toho ven? Určitě nedělat hlouposti jako vzhlížet k ženatému nadřízenému, k charizmatickému sousedovi, který je notorickým sukničkářem, a doufat, že se kvůli vám změní, a už vůbec ne si vybírat mezi žárlivci a alkoholiky. Užitečnější je lépe poznat sám sebe, pochopit svá témata a vlastnosti, ke kterým se raději nehlásíte a která jste vytěsnili. Partner vám je totiž zrcadlí.

Čekáte na prince na bílém koni

Doufáte-li, že se ve vašem životě objeví někdo, kdo bude ideální, kdo vás vysvobodí ze všech vašich strachů a neúspěchů, čekáte bohužel marně. Nikdo takový neexistuje. Ale kdo určitě existuje, jsou naivky, které si své bláhové sny nenechají vymluvit. Nejste mezi nimi i vy? Hledat je nejčastěji můžete mezi zrozenci Raka, Ryb, ale kupodivu i Blíženců a Vah. Ženy narozené v Raku nebo Rybách tuze rády utíkají do svých vysněných rájů, žijí v iluzích. Blíženkyně občas nerozumějí samy sobě, nevědí, co vlastně chtějí, a ženy Váhy natolik touží po harmonickém světě, že si případné konflikty a problémy vůbec nepřipouštějí.

  • Jak z toho ven? Planě nedoufat, že přijde ideál a dodá vám lásku, která vám doteď chyběla, zaplní prázdné místo po expříteli nebo zažene nudu. Nejprve se postavte na vlastní nohy, pak teprve hledejte lásku. Nevěřte na pohádky, i když čas od času do života přicházejí. Zajímavé je, že vždy, když už je nejméně čekáte.

Chcete měnit partnera k obrazu svému

Garantujeme vám, že se to určitě nepovede. On se nezmění. Snažíte se marně. Je to zvláštní, ale ženy vstupují téměř do každého vztahu s iluzí a pevným přesvědčením, že svého partnera předělají. Určitě nepředěláte alkoholika, žárlivce ani mamánka, nepředěláte ale ani docela normálního chlapa. V tom druhém případě je to dobře, v tom prvním, jak radil známý český psychiatr Miroslav Plzák, rychle pryč. Touha předělat muže k vlastnímu obrazu je blízká všem ženám narozeným ve všech znameních zvěrokruhu, ale nejvíce k ní inklinují silná a dominantní znamení, jako jsou Beran, Kozoroh nebo Lev.

  • Jak z toho ven? Pěstovat zdravé sebevědomí a soběstačnost. Celistvá osobnost si nejenže vybírá odpovídající partnery, ale ani nepotřebuje lovit v řadách zoufalců, které je třeba změnit.

Bojíte se, že zase zůstanete sami

Pokud ke každé nové známosti přistupujete s chorobným strachem, že to zase nevyjde a že to opět skončí katastrofou, pak si můžete být jistí, že vztah skutečně zkrachuje. Strach z toho, že vám partner zlomí srdce a pak zmizí jako pára nad hrncem, vás nutí chovat se nepřirozeně. Nedostatkem sebevědomí, který se projevuje nejistotou a strachem, nejčastěji trpí ženy narozené ve znamení Ryb a Panny. Milé dámy, hlavu vzhůru, věřte si. Jste stejně dobré a kvalitní partnerky jako zástupkyně ostatních deseti znamení zvěrokruhu.

  • Jak z toho ven? Poznejte svůj strach. Podle astrologie na náš strach ukazuje postavení planety Saturn. Ta působí dvojím účinkem – spoutává i nutí. Tam, kde v osobním horoskopu máte umístěný Saturn, tam projevujete strachy, obavy, úzkosti, které skrýváte před ostatními i sami před sebou. Frustrace vedou ke kompenzaci, a tak se stává, že v životních oblastech, které jsou nejvíce ovlivňovány působením planety Saturn, se naopak kvůli svým strachům a obavám neustále zdokonalujete – pod tlakem jste nuceni na sobě tvrdě pracovat, abyste své nejistoty překonali. To je nadějné.

Nekomunikujete

„Němému dítěti ani jeho vlastní máma nerozumí,“ velká pravda, kterou by si několikrát denně měly opakovat zejména ženy narozené ve znamení Raka, které vynikají mlčenlivým trucováním. Ale i ženy Ryby nebo Panny se naučily umění mistrného mlčení.

  • Jak z toho ven? O svých problémech mluvit, mluvit a zase jen mluvit. Pokud možno konkrétně. A neznamená to křičet, ječet, komandovat nebo se hádat.

Velí se armádám, nikoliv partnerovi

Jakmile se z víly stane generál, musí se počítat s tím, že dřív či později se z partnera, kterému se přisoudila role vojína, stane rebel. Dostává-li partner instrukce – nakup, odvez, ukliď a na kamarády zapomeň – nelze vyloučit, že žena zůstane opět sama. Největšími generálkami horoskopu bývají ženy narozené ve znamení BeranaKozoroha a Panny. O ženách v Beranu se dokonce říká, že nejčastěji ze všech žen zůstávají svobodné. Nic ve zlém, jen by to s těmi svými názory a kontrolou neměly přehánět.

  • Jak z toho ven? Nemyslet si, že všechno víte nebo umíte nejlépe, i kdyby to byla pravda. Nechejte svobodný prostor i svým partnerům.

Zdroj: Autorský článek a Banzhaf, H.-Haebler, A.: Klíč k astrologii, Pragma 2002.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.