Celebrity

12. září 2024 15:05

Eliška Reiglová

Sestra Kate Moss skončila v nemocnici. Lottie se předávkovala lékem na hubnutí

Modelka Lottie Moss, mladší sestra bývalé topmodelky Kate Moss (50), skončila v nemocnici po předávkování přípravkem Ozempic. Původně lék na cukrovku se stal hitem mezi celebritami, které chtějí shodit nějaký ten kilogram. Lottie ovšem neváží ani 60 kilogramů a zpětně uznává, že lék pro ni vůbec nebyl určen.

Po předávkování Ozempicem se Lottie Moss pravděpodobně poučila, protože nyní hlásá, že by raději rovnou zemřela, než by ho znovu užila. Po dobu dvou týdnů ho užívala v příliš vysokých dávkách, což jí způsobilo velké nevolnosti. Krátce po převozu do nemocnice pak dostala dokonce i záchvat. Ten měl být způsoben akutní dehydratací.

Čtěte také: Upnutý korzet a vysoké jehly. Česká 19letá kráska dobývající svět popsala běžný pracovní den

„Před několika měsíci jsem se necítila spokojená se svou váhou, měla jsem kamarádku a ta mi to dokázala obstarat,“ vysvětlila mladší sestra Kate Moss, jak se k Ozempicu dostala. Zpětně uznává, že takový přípravek vyžaduje návštěvu lékaře, který pacientovi řekne, jak jej užívat. Uvědomuje si také, že v boji proti obezitě je určen těm, kteří jí skutečně trpí, nikoliv lidem štíhlým, jako je ona.

„Když jsem ho užívala, množství, které jsem si brala, bylo určeno pro lidi, kteří mají 100 kilo a více, a já mám něco přes 50. Jsou věci, které jsem měla vědět, než jsem si to vzala. Ale stalo se, píchla jsem si Ozempic do nohy a bylo to nejhorší rozhodnutí, jaké jsem kdy udělala,“ přiznala Lottie, jak ji cituje britský deník Daily Mail.

Čtěte také: Jsem to, co chtějí. Lidé si přejí vidět vyzrálou ženu, komentuje Krainová úspěch v modelingu

V důsledku užívání Ozempicu Lottie Moss dle svých slov zvracela, přišla o barvu v obličeji a během pouhých dvou týdnů opravdu dramaticky zhubla. „Shodila jsem 7 kilogramů, což v rámci několika dní není zdravý pokles. Když jsem po dvou dnech v posteli nedokázala udržet žádné tekutiny ani jídlo, rozhodla jsem se, že musím do nemocnice,“ svěřila modelka.

Právě v nemocnici pak dostala záchvat. „Moje kamarádka Reece mi musela držet nohy a bylo to tak děsivé, celá ta situace... nevěděla jsem, co se děje, měla jsem sevřený obličej, celé tělo napjaté. Bylo to tak divné, ruce se vám sevřou a nemůžete s nimi hýbat a máte pocit, že si je zlomíte. Upřímně, bylo to hrozné,“ popsala.

Čtěte také: Supermodelka 80. let odhalila rakovinu kůže náhodou. Ukázala fotky po vyoperování nádoru

Lottie Moss se začala modelingem živit v 16 letech, a ač se setkávala s úspěchem, její sebevědomí podlamoval fakt, že byla často srovnávána se svou starší a mnohem známější sestrou. Kate Moss byla v 90. letech průkopnicí takzvané heroinové krásy. Tento trend spočíval v bledé kůži, kruhy pod očima, vyhublosti a určité androgynii. Tento trend dnes už není aktuální.

Alkorexie trápí čím dál více mladých žen. Cesta do pekel, míní psychiatr:

Sdílejte článek
Štítky zdraví nemocnice hubnutí celebrity Kate Mossová Kate Moss Lottie Moss Ozempic společenská rubrika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.