Taktická hra v libereckém Prostřeno! Zdeněk vyjídá zbytky a nazve soupeřku krávou

Zdeněk - Prostřeno! S29 (121)

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Tentokrát se u stolu, v kuchyních i při zábavě o vítězné vavříny utkají čtyři muži a jen jediná žena. V Libereckém kraji dojde na nepovedené pokusy o skvělé menu i nehoráznou taktiku. Najít největšího hráče bude tento týden úkol pro zkušené diváky.

Soutěžící z Libereckého kraje budou mít napilno. Budou muset ke svému menu připravit i úkol týdne v podobě libereckých uzenek. Parta odvážných se dala dohromady proto, aby světu předvedla, jak to její členové zvládají v kuchyni. Kdy bude taktik odhalen a jak přijme, že jej ostatní odsoudí? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Vše zjistíte už v pondělí. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17.55 na Primě, v předstihu pak všechny díly na prima+ a dozvíte se víc.

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte v aplikaci Prima Zone.

Pondělí: Pokrývač Miroslav (26) se těší na zkušenost s natáčením

Je svobodný a bezdětný. Přes týden žije většinou prací a pak ve volnu chodí rád s přáteli do oblíbeného baru. O víkendu rád podniká různé výlety a jezdí na čundry. Do pořadu se přihlásil, protože si chtěl vždy vyzkoušet, jaké to je, být před televizní kamerou a v televizi.

Přátelé mu tvrdí, že umí celkem dobře vařit, tak se rozhodl to zkusit. Rovnou si troufl na velmi originální menu, když připravil patatas bravas, crema de coliflor, canelones a churros. Byl to docela odvážný krok, protože menu moc natrénované neměl.

Úterý: Podnikatel Martin (23) menu sestavil s kamarádem

Doufá, že se bude celý týden dobře bavit. Pokud by vyhrál, tak by si peníze užil s kamarády, co ho přihlásili. On sám má rád těstoviny s kuřecím masem, považuje se za víkendového kuchaře a mezi jeho oblíbená jídla patří tatarák a roštěná. Ve volném čase se věnuje fotbalu a elektronické hudbě. Při stolování nesnáší hloupé narážky. Těch se bohužel dočká. Natálie z legrace vyzvídá, zda je pečivo domácí. Na to Zdeněk odvětí, že je před diváky za krávu. Jak to přijme?

Čtěte také: Jana Boušková má za sebou náročnou operaci. Zotavila se skvěle a zase pracuje

Menu sestavil po poradě s kamarádem a překvapil moderní kuchyní, když připravil hovězí a avokádový tartar, tomatovou polévku se smetanou a parmazánovými chipsy, kuřecí medailonky v parmské šunce s domácími hranolkami a leknínový cheesecake. V kuchyni bude bojovat s časem, ale naštěstí mu pomůže kamarád, který mu donese chybějící suroviny a pak se ještě zdrží a pomůže nejen svou přítomností.

Středa: Maminka na mateřské dovolené Natálie (22) si chce případnou výhru uložit jako rezervu na horší časy

Vystudovala střední odbornou školu, obor hotelnictví. Pracovala jako obsluha bistra a operátorka výroby. Sama o sobě tvrdí, že pokud má náladu, tak je upovídaná. Jinak je spíš tichá a občas výbušná. Maminka na mateřské dovolené se stará o tříměsíční dceru. Sebevědomí jí nechybí a nebojí se své soupeře kritizovat. Všichni jsou tedy zvědaví, jak si sama se svým menu poradí.

Čtěte také: Vzpomínka na VIP Prostřeno! Co před lety Václav Vydra s Janou Bouškovou uvařili?

Natálie sází na domácí kuchyni a připraví plněné žampiony s francouzskou bagetkou, brokolicový krém, hovězí po burgundsku s bramborovým pyré a jablečný koláč. U plotny se pochopitelně umí otáčet, ale překvapivě si neporadí s úkolem týdne – místo libereckého párku udělá jen špekáček. Zdeněk je hladový a sáhne Martinovi do talíře, aby ukořistil jeho zbytky. Ani se ho přitom nezeptá.

Čtvrtek: Student Dominik (16) se chystá studovat na kuchaře

Benjamínek týdne je teprve žákem základní školy, ale vaření patří k jeho koníčkům. Rád by se dostal na obor kuchař a také se stal kuchařem. Vaření se rozhodně nebojí – ani své účasti v Prostřeno! Je to vidět i podle menu, které sestaví. Podávat bude listové košíčky, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, pravou svíčkovou na smetaně s domácím houskovým knedlíkem a hraběnčin řez. Dominik své starší soupeře překvapí a dokáže jim směle konkurovat. To některé hráče vyděsí a rozehrají taktiku. Podívejte se na ukázku v úvodu článku.

Čtěte také: Václav Vydra přiznal zklamání z penze. Po 50 letech musí pracovat i v důchodu

Soutěžící ohromí precizně zvládnutou svíčkovou i dalšími chody. Má dva bratry a jednu sestru, ale každý bydlí někde jinde. Dominik žije se svým tátou a jeho novou manželkou a synem. Rád tráví volný čas venku, pokud je hezky, a pokud ne, tak je doma a hraje videohry. Do pořadu ho přihlásil tatínek, protože je Dominik fanouškem Prostřeno!

Pátek: Učitel Zdeněk (26) původně věděl jen to, že ho do Prostřeno! přihlásil někdo ze studentů

Zdeněk pracuje jako učitel a je nejvýraznější postavou týdne. Svým vousatým vzezřením působí daleko starší než zbytek partičky a vyniká specifickým humorem. Ne každý ho ale pochopí, a tak Zdeněk často ostatním brnká na nervy. Když hosté zjistí, čím se vlastně Zdeněk živí, a zažijí ho navíc v jeho domácím prostředí, budou k němu mnohem vlídnější. A co Zdeněk navaří? To, na co si troufá – chlebíčky s domácí česnekovo-sýrovou pomazánkou, zelnou polévku, vepřový plátek pečený na cibuli a česneku, vařený brambor a sterilovanou zeleninu a hrníčkovou buchtu.

Toto menu si vybral, protože má rád tradiční českou hospodskou kuchyni – zelná polévka je jeho oblíbená a často ji vařil na kolejích. Jak uspěje pan učitel u svých soupeřů? Všechny díly týdne najdete na prima+ už v pondělí, takže můžete mít před ostatními náskok. Nezapomeňte každý den hlasovat v aplikaci Prima Zone a soutěžit o 10 000 Kč.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 22. 9. 2024

Vaše mysl dnes bzučí jako pilná včela, Berani. Udržujte si lehkou a společenskou atmosféru. Nezaobírejte se příliš detaily. Možná máte tendenci dělat si starosti s výsledky, ale pravdou je, že problémy se vyřeší docela dobře samy, pokud si zachováte jasný pohled na své cíle. Není tak důležité, jak se tam dostanete, jako to, kam chcete dojít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.