Olga Matušková o emigraci do USA: Waldemara odtáhla, mrcha, mysleli si tehdy lidé

Olga Matušková v Show Jana Krause

Olga Matušková se po dvou letech vrátila zpět do Česka. Zpěvačka dorazila i se svým druhým manželem Georgem Plannerem (89), který byl dobrým kamarádem zesnulého Waldemara Matušky (†76). Proč se tehdy rozhodli emigrovat do USA? A jak vzpomíná na svého prvního muže?

Paní Olga Matušková i po smrti svého manžela Waldemara zůstala žít v USA, kam společně v roce 1986 emigrovali. „To byl šok – ona, mrcha, ho odtáhla,“ vzpomínala paní Olga v pořadu Show Jana Krause na to, jak se v tehdejším Československu uvažovalo o jejich odchodu do zahraničí.

Ve skutečnosti to ale byla Waldemarova volba. Ač mu v té době bylo už přes padesát let, začal mít plné zuby udavačů, kteří byli všude kolem něj, a dokonce i mezi jeho fanoušky. „Pak už to bylo tak, že když se začínal dělat nový program, tak se musel nejdřív předložit scénář. Nejdřív tedy museli povolit téma, pak scénář. Ten scénář vyškrtali. Pak museli slyšet před komisí celý ten program, a tam zase vyškrtali všechno, co se jim nelíbilo. A pak bylo představení před vybranými lidmi, a tam, kdekoliv se lidi začali smát, tak to taky vyškrtali, takže z toho nic nezbylo,“ vzpomínala Matušková v pořadu Show Jana Krause, který můžete sledovat každou středu ve 21:40 na Primě.

Zpěvák upozorňoval na radioaktivitu

Podle paní Olgy její zesnulý choť nikdy vyloženě neprovokoval, režim byl ale v té době přísný. „On říkal, tak si tam budu říkat, co chci. Myslím, že to nikdy nijak moc nepřeťápnul, ale oni si vždycky něco našli,“ dodala zpěvačka. Slavná byla například jeho věta „houby letos nesbírat“, kterou upozorňoval na státem zatajovanou radioaktivitu v ovzduší po výbuchu Černobylu právě v roce 1986.

Spisovatel Patrik Hartl v Show Jana Krause:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 9. 2024

Nadcházející den by měl být vynikající, Berani. Máte tendenci pracovat s energií, která nemá u ostatních znamení obdoby, a dnes za svou píli sklidíte odměnu. V těchto dnech se jen zřídkakdy najde někdo tak svědomitý jako vy a zasloužíte si uznání. Nicméně, jak dobře víte, čeká vás ještě mnoho kopců, které musíte zdolat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.