Přestala jsem se stydět být na jevišti opilá a zfetovaná, říká Monika Absolonová

Monika Absolonová v Show Jana Krause

Zpěvačka a herečka Monika Absolonová promluvila o svých začátcích pěvecké kariéry a došlo i na vtipné momenty z jeviště. S čím například v minulosti bojovala?

Sympatická zpěvačka, herečka a moderátorka Monika Absolonová už za několik dnů oslaví 48. narozeniny. „Když mi bylo patnáct a zjistila jsem podle nějakého časopisu, že Ivana Chýlková a David Koller mají stejně jako já sedmadvacátého září narozeniny, říkala jsem si, že je to znamení, že budu zpěvačka,“ vzpomínala se smíchem Monika v pořadu Show Jana Krause. Od svého hostitele dostala nádhernou kytici, ze které měla velkou radost.

„A povedlo se to!“ prohlásila Monika spokojeně s tím, že ne vždy tomu věřila. „Chodila jsem do Kühnova dětského sboru a nikdy jsem se oproti jiným dětem nevyznačovala výjimečným talentem. Byla jsem taková jako hezky průměrná, a to trvalo poměrně dlouho,“ vyprávěla Absolonová a dodala, že se to změnilo jen díky tomu, že byla urputná. „Ale mile urputná!“ upřesnila zpěvačka.

Dříve bojovala se studem na jevišti

Podobně sveřepě pak přistupuje také k rekonstrukci své milované chalupy, kterou si celou organizuje sama a při níž zažívá podle svých slov řadu zajímavých zážitků. Naposledy ji prý velice překvapilo a zároveň pobavilo to, když jí jeden z řemeslníků navrhnul, aby si v garáži udělala ponk. „Už mám střechu, okna, už mám vylité podlahy, už mám omítku, a už dokonce umím já sama držet správně v ruce stavební plánek, takže tomu rozumím a je to skvělé,“ popsala s humorem sobě vlastním úspěšná umělkyně, které se očividně daří nejen na stavbě, ale i v kumštu.

Skvělé výkony podává například v tragikomedii Judy, která pojednává o osudu americké herečky a jazzové zpěvačky Judy Garland, kde vynikne nejen její hudební, ale i herecký talent. „Když je dobrý režisér a umí pracovat s dřevem, tak to ze mě vykřesá,“ podotkla Monika skromně. „To gró je vlastně činohra a občas se tam zazpívá. Ale musím říct, že ani ty písně, u kterých jsem si myslela, že si ulevím, nejsou jednoduché na naučení. Zase mě to učil pan profesor Klezl, a když jsem tam přišla a zahrál mi to, tak jsem mu řekla, vy jste se zbláznil, to já v životě nezazpívám. Ale nakonec jsem se to naučila. Naučila jsem se i to ohromné množství textu, a i jsem se přestala stydět být na jevišti opilá, zvracet, být zfetovaná a tak. Přestože jsem zfetovaná nikdy nebyla, tak jsem nakoukávala spoustu věcí, jak se lidi chovají. Bylo to tedy náročné, ale dobré,“ vysvětlila Absolonová.

Čtěte také: Absolonová: Nejen v lásce jedu do limitů. Jsem rozmazlená muzikály, přepnula jsem do činohry

Mimo to také doplnila, že i když už dnes není Judy Garland tak známá, bývala to superhvězda a absolutní ikona Ameriky, která získala Oscara i Cenu Grammy. „Bohužel zemřela ve 47 letech, což mně je teď. Ona se osmačtyřiceti nedožila, já snad jo! Ještě tedy máme pár dní…“ poznamenala s rozpačitým úsměvem. „A její dcerou je Liza Minnelli, která rovněž získala Oscara. Je to smutný osud výjimečné osobnosti. Z toho, co jsem si o ní načetla, mám pocit, že je jednou z takových prvních obětí šoubyznysu a té obrovské slávy,“ uvedla Monika. Vedle divadla a zpěvu věnuje Monika hodně energie také sebeprezentaci na sociálních sítích, takřka profesionálně vaří a zabrat jí dají i její dva synové. „Jednomu bude šest a druhému devět,“ upřesnila dvojnásobná maminka v závěru s tím, že ten starší jí stále častěji vysvětluje, že je úplně mimo. „Vždycky když něco řešíme s tím starším, který chodí do třetí třídy, tak mladší Matouš už si urovnává cestu a říká, mamko, já to ale nedělám, viď?!“ prohlásila zpěvačka v premiérovém dílu pořadu Show Jana Krause, který můžete sledovat ve středu od 21.40 na Primě.

Podívejte se také, jak Monika Absolonová vzpomínala na Karla Gotta:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 9. 2024

V lásce a romantice by se vám nyní mělo dařit, Berani. Něco ve vás vzbudilo detektivní náladu a vy toužíte zkoumat, pátrat a hledat pravdu v každé situaci. Váš fundovaný, stabilní a praktický přístup bude vaší největší předností. Ujistěte se, že dnes necháte roli mučedníka někomu jinému. Vy jste ten, kdo musí převzít kontrolu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.