Rodina

28. října 2024 16:17

Josef Šťastna

Ježíška se už nedočká. Malá Ivanka prohrála boj s rakovinou

Měla velké přání, až se vrátí z nemocnice, tak si přála, aby k ní přišel Ježíšek a přinesl jí dárky. Bohužel malá Ivanka se vánočních svátků nedočká, boj se zákeřnou nemocí prohrála.

Bohužel zemřela statečná dívenka, jejíž příběh zasáhl celé Česko. Ivanka prohrála boj s rakovinou. Smutná zpráva se objevila na instagramovém profilu Pomoc pro Ivanku.

"Letos, až napadne první sníh... Ivanka už nepostaví sněhuláka, ani si nezasáňkuje... Ivanka včera večer navždy opustila tento svět, pokojně, obklopena láskou. Naše sluníčko zhaslo navěky a už nikdy nebude svítit. Jsme vděčni domácímu hospici Cesta domů za veškerou podporu v posledních dnech. Díky jejich pomoci mohla být Ivanka doma až do úplného konce. Teď už jí je dobře. Ivanko sluníčko, milujeme Tě," napsali ve stručném vyjádření zdrcení rodiče.

"Ještě když byla Ivanka v břiše své maminky, jevila se jako zdravé dítě, žádné těhotenské vyšetření nevyšlo špatně. O to větší šok prožili rodiče v porodnici, když se holčička narodila. Dívenka přišla na svět s rozsáhlým otevřeným rozštěpem páteře, měla nevyvinutý paleček na pravé ruce, vývojovou vadu konečníku a ortopedickou vadu nožiček, navíc obě nožičky měla extrémně krátké v poměru k tělu," píše se na webu Liberecká drbna. Právě tato redakce se příběhu Ivanky velmi věnovala.

První měsíce svého života Ivanka prožila v nemocnici, podstoupila několik operací, bojovala za lepší osud. Její rodiče jí byli velkou oporou. Když už se zdálo, že v životě těžce zkoušené holčičky se věci obrací k lepšímu, objevilo se onkologické onemocnění...

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Anna Slováčková o chemoterapii: Je to náročné! Mám chutě, jako bych byla těhotná

Ivanka měla letos velké přání, zase po roce toužila dostat dárky od Ježíška. Toto přání se jí už bohužel nesplní... Upřímnou soustrast rodině vyjádřily například Aneta Vignerová či Anna Slováčková.

S rakovinou bojuje také princezna Kate:

Sdílejte článek
Štítky zdraví společnost rakovina celebrity Česko Ježíšek nemoci a zdravotní potíže společenská rubrika Ivanka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 10. 2024

Máte silné sebevědomí. Přebíráte kontrolu nad situacemi, místo abyste ji nechali převzít někým jiným. Tento pocit nezávislosti a sebedůvěry však může ohrožovat ostatní lidi. Někteří se cítí bezpečně, když vědí, že se na ně spoléháte. Je to jeden z těch dnů, kdy můžete pocítit několik bolestí růstu, protože se měnící se osobnost střetává s pohodlnými vzorci chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.