Kanoisté Dostál a Paloudová se budou brát. Raději svatba než medaile, říká Josef

Kajakář Josef Dostál a Anežka Paloudová v Show Jana Krause

Jsou úspěšní kanoisté a mimo to tvoří také šťastný pár, který si zanedlouho řekne své „ano“. Josef Dostál a Anežka Paloudová se seznámili jak jinak než u vody. Jak vzpomínají na své setkání?

Anežka Paloudová a Josef Dostál jsou nejen skvělí a úspěšní kajakáři, mnohonásobní medailisté z mistrovství světa i Evropy, ale také tvoří krásný pár. Josef Dostál je navíc letošním olympijským vítězem v rychlostní kanoistice a celkem vlastní pět olympijských medailí. Anežka se vedle svých i společných sportovních úspěchů zase může pyšnit tím, že v červnu úspěšně dokončila studium architektury a nyní slavnostně převzala titul. „První olympijskou medaili jsem měl v devatenácti v roce 2012,“ vzpomínal Josef, který studium ekonomie na ČZU zatím ještě nedokončil v pořadu Show Jana Krause. „Snad ještě jedna nebo dvě olympiády by se povést mohly,“ doufal sportovec.

Anežka a Josef se potkali – jak jinak než u vody. „Já jsem se s příchodem tady na vysokou školu dostala od divoké vody k rychlostní kanoistice, a tam už jsme pak jezdili na stejné závody,“ prozradila Anežka s tím, že když se pak dostala do reprezentace, čekaly je i společné mezinárodní závody.

Osudové setkání

„Stěžejní okamžik asi byl, když jsme byli na benzínce,“ doplnil Josef. „Jeli jsme autobusem na závody a mělo se odjíždět v půl. Přišla poslední skupinka holek a já, jako starý mazák už mezi nima, a Anežka jako malé pískle, a tak říkám, co je, holky, kde jste? Hlavně že máte zmrzlinu! A Anežka se na mě podívala, a říká, no a co, hlavně že ty ji máš taky! Takže se mi zalíbilo, jak je drzá,“ dodal kanoista. Společně se jim daří nejen v soukromém, ale i ve sportovním životě – z mistrovství světa v rychlostní kanoistice v uzbeckém Samarkandu si čerstvě přivezli bronzové medaile. Byl to jejich první společný závod a rozšířili si tím svoji již tak dost velkou sbírku medailí. „Člověk si pamatuje ty krásné okamžiky ze závodů,“ popsal Josef s tím, že své medaile nemá vystavené, ale spíše schované v šuplíku.

Mohlo by vás zajímat: Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková vezou domů zlato. Klape jim to i po rozchodu

Během krájení dortu, který snoubenci dostali od Jana Krause jako poděkování za své sportovní úspěchy při reprezentaci naší země, Anežka prozradila, že tím, kdo u nich více vaří, je její partner. „Pepa vaří víc než já,“ konstatovala blondýnka. „Já si většinou vařím oběd a pak už se mi většinou nechce vařit nic doma,“ dodala. A Josef zase prozradil to, že se chystá veselka. „Měla by si to nacvičit, protože my se na jaře budeme brát, tak ať jí to pak jde i na svatbě,“ prohlásil Dostál. Ovšem to, zda budou společně i nadále závodit, zatím není úplně jasné. „Říká se, že není dobré míchat práci a osobní život. Takže tohle byl náš první závod na mistrovství světa. Trénovali jsme na to jenom deset dní, tedy jako tu souhru, jinak jsme trénovali mnohem víc,“ sdělil Josef. „Ale jestli bychom to zvládli celý rok, to nevím. Byl bych nerad, kdyby byly medaile, ale nebylo manželství,“ uzavřel sportovec.

Podívejte se také na to, jak kanoista Fuksa vybojoval v Paříži zlato:

Sdílejte článek
Štítky Show Jana Krause Josef Dostál sportovci Anežka Paloudová kanoisté

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 9. 2024

Dnes se k vám mohou dostat pikantní, ale možná i nepěkné drby. Můžete pochybovat o motivech blízkého přítele. Prozkoumejte všechny tipy, které dostanete, a zjistěte si skutečná fakta, než je přijmete jako pravdu. Mnohé informace budou pravděpodobně mylné. Vaše představivost je na výši, a tak byste se mohli pokusit psát nebo kreslit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.