Celebrity

25. září 2024 12:34

Michaela Vlčková

Michael Douglas o prvním rande s Catherine Zeta-Jones: Budu otcem tvých dětí, řekl jí

Když spolu Catherine Zeta-Jones a Michael Douglas vyrazili před lety na první skleničku, herec o pětadvacet let mladší krásce řekl, že bude otcem jejích dětí. A to se také splnilo. Dvojice, která zanedlouho oslaví 24. výročí svatby, tvoří jeden z nejstabilnějších hollywoodských párů.

Už při prvním setkání s Catherine Zeta-Jones si Michael Douglas maloval společnou budoucnost. Poprvé se setkali na francouzském filmovém festivalu v Deauville v roce 1998, kde Catherine propagovala film Zorro: Tajemná tvář, zatímco Douglas tam zavítal kvůli prezentaci snímku Dokonalá vražda.

Douglas předpovídal společnou budoucnost

O jejich prvním setkání se Douglas rozpovídal v pořadu The Jonathan Ross Show v roce 2016. Vzpomínal, že se mu krásná brunetka zalíbila v roli Eleny Montero a když se dozvěděl, že i ona bude součástí filmového festivalu, neváhal a požádal svého publicistu, aby mu zprostředkoval schůzku s Catherine.

Čtěte také: Michael Douglas a Catherine Zeta-Jonesová prodávají dům. Podívejte se na luxusní sídlo

„Potkal jsem ji v baru,“ vyprávěl s tím, že se jí dotázal, zda si s ním nechce dát skleničku na dobrou noc. Když se pak později večer sešli na skleničku, Douglas se nebál sebevědomě o pětadvacet let mladší herečce sdělit, že jim předpovídá společnou budoucnost. „Víš, že budu otcem tvých dětí?“ řekl jí tehdy. Catherine se s ním posléze rozloučila. „Víš, hodně jsem o tobě slyšela a hodně jsem toho viděla. Myslím, že je čas, abych ti popřála dobrou noc,“ pronesla na konci první schůzky Zeta-Jones. Douglas byl totiž v minulosti považován za proutníka a v mediálním prostoru se dokonce často spekulovalo o tom, že se musel léčit se závislostí na sexu. On sám však toto tvrzení nikdy nepotvrdil.

Herec předpokládal, že svou šanci promarnil. Věděl ovšem, že Catherine odjíždí natáčet film Past na malý ostrov ve Skotsku a tak zařídil, aby na ni po příjezdu do destinace čekaly růže.

Netrvalo dlouho a dvojice spolu začala randit. Během silvestrovského výletu do Aspenu v roce 1999 se Douglas vyslovil a půvabnou brunetku požádal o ruku.

Pouhé dva roky po jejich seznámení 8. srpna 2000 pár přivítal na svět prvního společného potomka, syna Dylana Douglase.

Své ano si pak řekli 18. listopadu téhož roku při extravagantním obřadu v hotelu Plaza v New Yorku. Na seznamu hostů byla řada hvězd jako například Tom Hanks, Whoopi Goldberg, Anthony Hopkins či Brad Pitt.

Druhého potomka pak přivítali už jako manželé v dubnu 2003. Narodila se jim holčička, kterou pojmenovali Carys Zeta Douglas. Jméno Carys znamená ve velštině láska, jméno zvolili kvůli tomu, že Catherine pochází právě z Walesu.

Rozchod

Zřejmě jako každý pár, ani Michaelovi Douglasovi a Catherine Zeta-Jones se nevyhnula partnerská krize. Po téměř třinácti letech manželství dvojice v srpnu 2013 oznámila rozchod. Zdroj magazínu People tehdy nastínil, že jejich jinak harmonický vztah hodně ovlivnil stres, který se projevil kvůli hercově boji s rakovinou hrdla. Ta mu byla diagnostikována v roce 2010. Vztah také negativně ovlivnila hereččina bipolární porucha. „Dávají si pauzu,“ dodal zdroj. Douglas a Zeta-Jones nebyli před oznámením společně vyfotografováni čtyři měsíce.

Naštěstí po několika měsíčním odloučení byla krize zažehnána. Pár se opět začal objevovat na veřejnosti bok po boku. Například koncem dubna 2014 se Douglas a Zeta-Jones společně prošli po červeném koberci na 14. ročníku udílení cen Monte Cristo Awards v New Yorku.

Společné narozeniny

Letos v listopadu oslaví herecký pár už 24. výročí svatby. Na počest toho loňského sdílel Douglas na svém instagramovém profilu snímek ze svatby a napsal, že už se nemůže dočkat, až spolu oslaví další cifru.

Během více než dvaceti let společného žití toho zažili opravdu hodně. Prošli si manželskou krizí a zvládli překonat strasti, které jim život nachystal. Jejich vztah přitahoval v minulosti velkou pozornost kvůli věkovému rozdílu a slávě obou z páru. Jejich manželství však vydrželo víc než dvě dekády, což je v Hollywoodu výjimečné. Patří tak k nejstabilnějším hvězdným párům.

Zajímavostí také je, že Michael Douglas a Catherine Zeta-Jones oslavují narozeniny ve stejný den a to 25. září. Slavný herec letos slaví významné životní jubileum a to osmdesáté narozeniny, zatímco jeho žena oslavuje pětapadesátiny.

Manželé často sdílí rodinné momenty na sociálních sítích. Douglas před dvěma lety zveřejnil snímek, na kterém společně s manželkou sfoukávají svíčky na narozeninovém dortu. Zeta-Jones sledující upozornila na své letošní narozeniny už několik dní dopředu, přičemž sdílela vzpomínkovou fotografii.

Operní pěvkyně Andrea Kalivodová bydlí v paláci s deseti pokoji a luxusním bazénem:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 9. 2024

Nadcházející den by měl být vynikající, Berani. Máte tendenci pracovat s energií, která nemá u ostatních znamení obdoby, a dnes za svou píli sklidíte odměnu. V těchto dnech se jen zřídkakdy najde někdo tak svědomitý jako vy a zasloužíte si uznání. Nicméně, jak dobře víte, čeká vás ještě mnoho kopců, které musíte zdolat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.