Celebrity

23. září 2024 11:57

David Laštovka

Josef Zíma skončil v nemocnici. Zpěváka napadla bakterie a zčernala mu noha

Herce a zpěváka Josefa Zímu, který letos v květnu oslavil 92. narozeniny, trápí zdravotní problémy a skončil v nemocnici. Jeho tělo napadla nebezpečná bakterie a zčernala mu noha.

Král české dechovky Josef Zíma skončil v nemocnici. „Mám neprůchodnost cév, a ještě navíc se mi do pravé nohy dostala nějaká bakterie,“ svěřil se deníku Blesk. Problémy s nohou ho trápí už dvanáct let. Chodí o francouzských berlích, a dokonce mu v minulosti hrozila amputace. „Pan doktor mi na rovinu do očí řekl, že jedna z možností je trepanace, tedy že bych o tu nohu mohl přijít. K tomu ale naštěstí nedošlo. Noha mě zlobí stále, každý krok mně činí problémy. Co se dá dělat. Musím brát věci tak, jak jsou. Někteří jsou na tom daleko hůř než já,“ uvedl před dvěma lety redaktorovi webu Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Krutý osud hvězdy filmu Bony a klid, hereckého idola Josefa Nedorosta. Napil se mléka a ochrnul

Co ho drží nad vodou?

Tehdy slavil devadesátiny a doufal, že se jeho pohyblivost časem změní k lepšímu. Nad vodou ho drželo, že i přes svůj zdravotní handicap mohl stále koncertovat. „Je to droga. Bez vystupování před publikem nemohu být, nedovedu si bez něj představit svůj další život. Celý koncert sice odsedím, ale lidem to naštěstí nevadí. Jsou rádi, že mě vidí a slyší. Přijímají mě všude moc hezky a já jim za to děkuju,“ prohlásil Josef Zíma, jehož životní láskou byla herečka Eva Klepáčová.

S manželkou prožil 54 let

Oba si zahráli v nezapomenutelných pohádkách. Eva ztvárnila postavu prostořeké Káči v Hrátkách s čertem, on prince Radovana v Princezně se zlatou hvězdou. „Vždycky jsme si s mojí paní notovali, že máme vlastní vánoční týden. Kromě těchto dvou zmiňovaných pohádek se konec roku na různých stanicích neobešel také bez ruské pohádky Mrazík, kde manželka dabovala Nastěnku a já Ivánka,“ zavzpomínal Josef Zíma pro web Prima Ženy.

V manželství, které trvalo 54 let, se jim narodila dcera Zuzana. Klepáčová zemřela v roce 2012 ve věku 79 let. Poslední roky protrpěla. Onemocněla maniodepresivní psychózou, stala se nepohyblivou a byla upoutána na lůžko.

Podívejte se, jak Yvetta Simonová a Josef Zíma předali žezlo mladé generaci:

Sdílejte článek
Štítky nemoc zdraví nemocnice bakterie zdravotní stav celebrity Josef Zíma nemoci a zdravotní potíže společenská rubrika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 9. 2024

V lásce a romantice by se vám nyní mělo dařit, Berani. Něco ve vás vzbudilo detektivní náladu a vy toužíte zkoumat, pátrat a hledat pravdu v každé situaci. Váš fundovaný, stabilní a praktický přístup bude vaší největší předností. Ujistěte se, že dnes necháte roli mučedníka někomu jinému. Vy jste ten, kdo musí převzít kontrolu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.