Celebrity

21. září 2024 06:30

David Laštovka

Daniela Kolářová prožila románek se Stropnickým. S Hanzlíkem byli jen filmoví partneři

Daniela Kolářová, která 21. září slaví 78. narozeniny, patří mezi herecké legendy. Před kamerou často tvořila pár s o dva roky mladším hercem Jaromírem Hanzlíkem. Jak to spolu měli v soukromí a kdo z jejich hereckých kolegů patřil mezi její lásky?

Do o deset let mladšího Martina Stropnického se Daniela Kolářová zamilovala na konci osmdesátých let. V té době se oběma rozpadlo manželství. Stropnickému s textařkou a scenáristkou Lucií Borovcovou, dcerou slavného textaře Zdeňka Borovce, Kolářové s hercem Jiřím Ornestem.

Po čase ale jejich milostné poblouznění vyprchalo a oba se nakonec vrátili zpátky ke svým partnerům. „Absolutně jsem si nedělala žádné iluze, že by nám to vydrželo. Proč to potom skončilo? Věci se tak prostě vyvinuly. Já si ale ani omylem nemyslela, že by nám to s Martinem Stropnickým vyšlo na sto procent,“ svěřila se s odstupem let Daniela Kolářová pro deník Blesk.

Mohlo by vás zajímat: Herec Karel Heřmánek žil s manželkou v luxusním domu v českém Beverly Hills. Zaplatil za něj 15 milionů. Kromě toho vlastnil další luxusní nemovitosti

Jak to měla s Jaromírem Hanzlíkem?

V médiích se často spekulovalo o tom, že mezi její tajné lásky měl patřit také herec Jaromír Hanzlík, s nímž často před kamerou představovala manželské a milenecké páry. „S Jardou jsme byli partneři v Divadle na Vinohradech. Tehdy jsem po absolvování DAMU působila v libeňském Divadle S. K. Neumanna, dnes Pod Palmovkou. Jarda působil na Vinohradech, ale tam k němu neměli partnerku věkově, byl v tom souboru benjamínek. Pan režisér Dudek mi nabídl hostování na Vinohradech, pak jsem tam dostala angažmá. A z divadelní práce se to přeneslo do televize a do filmu,“ zavzpomínala herečka v talk show 7 pádů Honzy Dědka. Že by mezi ní a Hanzlíkem však bylo něco více, to vyvrátila.

S manželem se rozvedla, pak si ho znovu vzala

Životní láskou Daniely Kolářové byl již zmíněný herec Jiří Ornest. Seznámili se v roce 1964 na DAMU, kde studovali ve stejném ročníku. Přátelství se postupně přeměnilo v lásku. Po devíti letech vztahu se vzali a rok po svatbě se jim narodil syn Šimon, který v současné době pracuje s postiženými v Jedličkově ústavu v Praze a s jeho jménem je spojeno hudební těleso The Tap Tap. Tři roky po něm se jim narodil druhorozený syn Matěj, který se stal počítačovým expertem. Manželství však v roce 1988 skončilo rozvodem.

Když ochrnul, byla mu oporou

Kolářová s Ornestem se nerozešli ve zlém a už kvůli synům spolu normálně komunikovali. Jiří je u nich doma pravidelně navštěvoval. Postupem let zjistili, že bez sebe nemohou být a vrátili se k sobě. Svoji lásku před oltářem opětovně stvrdili v polovině devadesátých let. Jejich pouto bylo silnější než kdykoliv předtím. Když Jiřího Ornesta postihly vážné zdravotní problémy, ochrnul a musel se znovu učit chodit a mluvit, Daniela mu byla obrovskou oporou.

Jaromír Hanzlík o natáčení filmu Léto s gentlemanem (2017):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 9. 2024

V lásce a romantice by se vám nyní mělo dařit, Berani. Něco ve vás vzbudilo detektivní náladu a vy toužíte zkoumat, pátrat a hledat pravdu v každé situaci. Váš fundovaný, stabilní a praktický přístup bude vaší největší předností. Ujistěte se, že dnes necháte roli mučedníka někomu jinému. Vy jste ten, kdo musí převzít kontrolu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.