Celebrity

21. září 2024 08:00

redakce Prima Ženy

Leoš Noha bojuje o zdraví. Přestal jsem chlastat ligu mistrů, přiblížil napravený rebel

Leoš Noha hostem 7 pádů Honzy Dědka

Starosta Chrudoš, Radek Dolejš ze Slunečné nebo zdravotník Áda Větvička. Všem těmto postavám dal život herec Leoš Noha (56), který nyní popsal své vážné zdravotní problémy a prozradil, jak to má s pitím alkoholu. S tím měl totiž trochu problém.

Leoš Noha je známý a oblíbený český herec. Patnáct let byl členem souboru Divadla Na Zábradlí, nyní už pracuje na volné noze. Kromě herectví je také vyučený elektrikář a člen „home metalové“ kapely Buzerant, kterou založil s kolegou z divadla, Petrem Čtvrtníčkem.

„My jsme s kapelou chtěli jet do Bruselu a zazpívat tam, já jsem Buzerant a přicházím k vám z české země,“ vysvětlil před časem se smíchem v Show Jana Krause. Leoš Noha patří k těm smrtelníkům, kteří umějí žít naplno. S bouřlivým tempem ale musel přestat. Důvodem bylo jeho srdce.

Že má vrozenou vadu, u něho lékaři odhalili už když mu bylo čtyřicet. Okamžitě byl zařazen na listinu čekatelů na transplantaci. „Údajně mi funguje pouze na dvacet procent, proto mi voperovali defibrilátor,“ přiznal herec o dva roky později, v roce 2021, pro Showtime. „Mám dodnes problémy se srdcem, jelo mi na čtrnáct procent. Životosprávou jsem tomu pomohl, ale přestal jsem chlastat ligu mistrů a spadnul jsem do pralesní ligy a o kořalku si nechám zdát. Ale to pak ve snu tečou proudy,“ popsal současnou situaci v talkshow Honzy Dědka, kterou můžete sledovat v úterý večer na Primě nebo online na prima+.

„Už to srdce jede na čtyřicet procent a už to s ním asi doklepu. Mám ho nějaký zkroucený, nebo co. Oni furt, abych ho vyměnil, ale já jsem se rozhodl, že ne, už to s ním doklepu. Já jsem si od mládí myslel, že tady budu do sedmadvaceti. Vzhledem k tomu, že už mi je 56, už jsem to fakt několikrát přeťápnul. Pak jsem si říkal 40. Zase nic. A teď už si říkám, že je to jedno,“ prohlásil smířeně herec.

Přečtěte si také: Leoš Noha po kolapsu promluvil o vrozené vadě srdce: Dva roky čekám na dárce

Že alkohol nemá tak úplně pod kontrolou, přiznal bez okolků. „V životě se mi stal paranormální jev. Odešel jsem v pátek na pivo a najednou bylo pondělí. Zmizela sobota a neděle,“ přiznal Noha, který kvůli pití oželel i řidičský průkaz na auto. „Nemám řidičák, ale řídil jsem už mnohokrát. Já řidičák nepotřebuju, já bych se pak nemohl věnovat svým koníčkům, které většinou vylučují řízení,“ vysvětlil ještě Leoš Noha v rozhovoru s Honzou Dědkem.

Poslechněte si také dalšího hosta úterních 7 pádů Honzy Dědky, zpěváka Xindla X:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 22. 9. 2024

Vaše mysl dnes bzučí jako pilná včela, Berani. Udržujte si lehkou a společenskou atmosféru. Nezaobírejte se příliš detaily. Možná máte tendenci dělat si starosti s výsledky, ale pravdou je, že problémy se vyřeší docela dobře samy, pokud si zachováte jasný pohled na své cíle. Není tak důležité, jak se tam dostanete, jako to, kam chcete dojít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.