Haďák chce umřít doma, myslí si Sid. Blízcí se s ním chodí loučit

Loučení s Adamem – ZOO (216)

Šimon Bilina je jako Haďák ve vážném stavu v umělém spánku a jeho partnerka Sid v podání Michaely Pecháčkové trne strachy. Po jeho znamení ho nechá převézt domů. Jenže toto rozhodnutí jí způsobí ještě větší zármutek. Nakonec se začne domnívat, že Adam jen touží zemřít tam, kde to zná. Podívejte se na exkluzivní ukázky.

Adam se ne a ne probudit. Z vojenských misí si přivezl nevítanou památku v podobě malárie. Nemoc držel s pomocí léků jakž takž pod kontrolou, ovšem nesměl by se obětovat namísto své těhotné přítelkyně Sid a nenechat se uštknout agresivním jedovatým hadem. Kombinace léků a séra vyvolala předpokládané komplikace a Haďák nadále zůstává v umělém spánku, z něhož se ho nedaří probudit.

Babička Sidonie sjedná nešťastné vnučce konzultaci se špičkovým lékařem, který doporučuje převoz na kliniku do Švýcarska. Během rozhovoru však Sid drží Adama za ruku a přemýšlí, zda by ho neměla nechat převézt spíše domů. Právě v ten moment jí Haďák v dalším díle seriálu ZOO, na který se můžete těšit ve čtvrtek večer na Primě, údajně stiskne ruku. „Viděl jste to? Zmáčkl mi ruku! Cítila jsem to!“ plaší s nadějí v hlase Sid. Doktorovu tvrzení, že žádnou tělesnou aktivitu nezaznamenal a zřejmě šlo jen o samovolný pohyb, nevěří a považuje to za jasné znamení.

Ošetřovatel hadů se tak ocitne na lůžku opět ve svém bytě. Jenže návštěvy, které za ním chodí, vyvolávají v Sid ještě větší smutek. „Já na to nemám. Nechci, aby se s ním lidi takhle loučili. Přijde mi, jako by ho tak trochu pohřbívali,“ svěří se jedné z pečovatelek poté, co odejde Adamův uplakaný dědeček.

Jak dobře znáte seriál ZOO? Otestujte se v našem kvízu!

Soucit a podporu vyjadřují i kolegové v práci, včetně vedení. Nakonec je to Lubor Brázda, jehož milá slova bohatou dědičku sklářského impéria rozbrečí. „Já už nemůžu. To, že je Adam doma, je stokrát horší. Pořád ho vidím, bojím se, že se mu něco stane,“ vzlyká kamarádce Julii. Dokonce se s ní podělí o děsivou domněnku. „Včera jsem pochopila, že chce asi umřít někde, kde to zná,“ zalkne se při pomyšlení, že Haďák možná brzy zemře.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 9. 2024

Berani, nějaký příjem navíc by vám mohl přinést počítač nebo jiná technologie. Měli byste mít náročný den, ale to, co děláte, vás bude bavit a vyhlídka na peníze navíc vás nadchne. I když o tom teď možná nepřemýšlíte, to, co děláte, by se mohlo rozvinout v lukrativní podnikání, což vás nakonec přivede k otázce, co vlastně chcete v životě dělat?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.